Prodejní galerie - volné originály

úterý 15. října 2019
Jestli mám v některé fázi svojí práce značné mezery, tak je to ta obchodní. Tetelím se blahem, když jsem součástí projektu, já odvedu svou tvůrčí část, a pak už se jen kochám, jak někdo schopný vykoná tu manažerskou a prodejní... 

Jakmile pracuji sama, a na hrbu mám i reklamu a prodej, někdy to skřípe. Udělám, co umím. Tedy vytvořím něco, co mi připadá hodnotné, hezky to v rámci svých možností nafotím, popíšu upřímně příběh vzniku a vystavím. A někdy se stane zázrak, a vytvořená věc se protne s tužbou a potřebou člověka, který si mou nabídku prohlédne. Pak energie proudí správně. Dostanu odměnu za vynaložené úsilí, zákazník dostane originální kousek, který mu přináší radost. Ideální scénář. A věřte mi, že nepřestávám žasnout a být vděčná za to, že v záplavě krásných věcí, které kolují světem, si někdo vybere tu, kterou vytvořím právě já. 

Často se tak ale nestane. Investuji čas a energii do vytvoření, rovněž náklady na materiál, a nikdo, kdo by danou věc zrovna potřeboval, případně i měl potřebné finance k jejímu pořízení, si mou nabídku nepřečte. Já to chápu, koupit si originál, to není jako koupit si rohlíky... Chce to čas. (Já mám vyhlednutý jeden obraz už roky, a prostě jsem se k jeho koupi ještě nedostala.) Jenže. Na mojí straně to pak začíná drhnout. Strávím spoustu času nad prací, kterou nemám zaplacenou. Tím pádem mi vzniká díra v rozpočtu, kterou musím dohnat tím, že odkrojím ze svého volného času, a ten čas věnuji zase práci. Jenže pak mi zase chybí tvůrčí elán, který bez odpočinku prostě není... Ups. Taky vzniká určitá frustrace, jakože se moje věci nelíbí, nejsou k užitku, tak proč bych měla vyrábět další. Jo, neúspěchy si beru někdy hodně osobně. 

To nejsou nářky. To je umělecká realita. Každý má tu svoji, vím. Ale přišlo mi zajímavé nechat vás nahlédnout do hlavy tvůrce. A jaké endorfiny v mozku se mu vyplaví s každou vaší objednávkou. To není jenom "uff, zaplatím účty", ale taky "huráá, má to smysl", "asi to nedělám úplně blbě", "tak jo, jdu vytvořit něco dalšího".

Potřebovala bych teď tu nahromaděnou energii trochu rozproudit. Přijměte tedy prosím pozvání do mé malé prodejní galerie. Třeba se stane zázrak a nabídka se protne s poptávkou.





1. Morana a Vesna (2019)

Autorská malba na plátně, plátno na blindrámu vloženo ještě do jednoduchého hlubokého bílého rámu. 60 x 60 cm (6 cm šíře rámu kolem plátna) Akryl, perleťové odlesky. Cena 5000 Kč.




2. Modré květy měsíce června (2019)

Perokresba, akvarel. Formát A3, kresba a malba na grafický papír. Patinovaný dřevěný rám (autorka Barus triVia) Cena 3200 Kč



3. Malá kočičí Múza (2018)

Autorská kresba v malovaném dřevěném rámu. Celková velikost 33 x 33 cm. Šířka rámu 7 cm, hloubka 2 cm. Velikost kresby 20 x 20 cm, grafický papír, perokresba, akvarel. Cena 2000 Kč




4. Inspirace (2019)

39 x 39 cm, perokresba, akvarel, grafický papír. Cena 2800 Kč Zatím bez rámu, ale ráda nechám zapaspartovat a zarámovat. (Počítejte + 800 Kč)




5. Rám ze staré okenice

Malba akrylem, zalakováno lodním lakem. celková velikost 48 x 48 cm, vnitřní rozměr 40 x 39,5 cm. Antireflexní sklo. Cena 1500 Kč 




6. Rámeček s ovečkami

Ovečkový rámeček. (Tmavě hnědý.) Celková velikost 25 x 27 cm, na fotografii 19,5 cm x 22 cm. 450 Kč 
Uvnitř provizorně Oringlí fotka. Můžete umístit fotografii vlastní, ale ráda udělám i kresbu na přání.


7. Modrý puntíkovaný rámeček

Puntíčkovaný rámeček. (Tmavě modrý.) Celková velikost 25 x 27 cm, na fotografii 19,5 cm x 22 cm. 300 Kč 
Uvnitř provizorně Oringlí fotka. Můžete umístit fotografii vlastní, ale ráda udělám i kresbu na přání.


8. Šedý puntíčkovaný rámeček

Puntíčkovaný rámeček. (Světle šedý.) Celková velikost 18,5 x 23,5 cm, na fotografii 12,5 x 17,5 cm. 200 Kč 
Uvnitř provizorně Oringlí fotka. Můžete umístit fotografii vlastní, ale ráda udělám i kresbu na přání.


P.S.: I květináče jsou volné. Jestli vás některý zaujal, ráda vám napíšu podrobnosti do emailu.


2 komentáře:

  1. Aj v predchádzajúcom zátiší s rámom, aj v tomto, elegantná rozprávková krása, nádherne pôsobiaca aj ako celok, ja som podľahla....kvetináčky sú kvalitné a sú ako polodrahokami, vytváram si k tvojim výtvorom zátišia, rámy sú nádherné, najradšej by som mala všetko!
    PS:môj počítač je v oprave...Alena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, děkuju:-). Jsem šťastná, že zdobí právě váš krásný dům...♥ Ať je brzo opraveno! P.

      Vymazat

Děkuji za komentář!