Na Vysočině

neděle 1. října 2017
Tak co? Užili jste si je? Svátek svatého Václava, den andělů (svátek archanděla Michaela), poslední zářijový den a první říjnový den...? Já jo. Akorát jsem teda nestihla ani jednu tematickou aktivitu. Jezdili jsme totiž po výletech. Letos jsme toho po naší krásné vlasti procestovali už fakt hodně. Prodloužený víkend jsme tentokrát strávili na Vysočině. Že rostly houby asi ani psát nemusím, protože kdo je nesbíral kosou, že? Neviděli jsme Zelenou horu ve Žďáru, což mě mrzí, zase jsme ale stihli Pernštejn, který za to fakt stál. Gotická zákoutí s mimořádnými podzimními dekoracemi, jo, to se mi líbilo... A abych si neuvázala aspoň jednu kytici z místních zdrojů? Nevídáno! Vychovala jsem si skvělé květinové parťačky. Protentokrát se mnou vyrazila neteř Anička. Za humna. Mezi statky. Do dýmu bramborové natě (fakt, nekecám...) Ráda jsem si užila aspoň pár dní babího léta, zářivého nízkého podzimního slunce, brouzdání po lese, strnisek, i tak trochu zrádného studeného větru, který se večer léčil grogem, (který se ráno nedal vyléčit ničím jiným, než zase tím studeným ovzduším, au...)


Hezký to bylo... Takový rodinný... Kdy dovolíte svému manželovi, aby se s ním na čtyřkolce vezla dlouhonohá blonďatá vlasatice? Když je to vaše neteř... Proč jdete s neteřemi do strašidelného zámku? Aby vás držely za ruky říkaly: "Teta, neboj..." Kdy půjdeme zase na houby? Nejdřív za rok, dřív ani ťuk! A kdy ještě pojedeme na výlet? Na konci listopadu, jupííí!

7 komentářů:

  1. Čistá krása jesenná!
    Bicykel a tvoj sveter a kytice na bicykli, joj krása:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že se ten svetr líbí i někomu jinému než jen mně, prý je fotrovský:-D Ale mně prostě přijde na toulání za humna a na hrady ideální...;-) Děkuju:-* P.

      Vymazat
    2. Rezavý odtieň svetra je klasika!
      Ja som sa rozhodovala medzi pieskovým a týmto odtieňom a vyhral pieskový, lebo mám z akcie nohavice s prevahou viskózy, ale v chlpatom teplejšom prevedení.
      Mám trenčkot s cyklámenovým! golierom a manžetami, ktoré práve idú k tým odtieňom pálenej hliny:-)
      Voľba skvelá a chic!

      Vymazat
  2. Peti, nádhera. Fotky i popsané. A ta kytice.. ach, ááách. Kudy chodím, tudy koukám, jen čas a síla na sběr a uvázání není. A šikovné ručičky taky chybí. Tak se chodím kochat k tobě.
    Krásný podzim.
    Bohunka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bohunko, musela jsem si z vášně udělat zaměstnání, abych se mohla beztrestně toulat a vázat...:-) Můžu Ti slíbit, že než napadne sníh, určitě se tady spousta květin ještě objeví:-). Taky přeju krásný podzim! P.

      Vymazat

Děkuji za komentář!