První...

pátek 6. října 2017
...pro nevěstu. Jsem nervóznější, než když jsem se vdávala sama... Už jsem zdobila svatbu, dělala jsem květiny na stoly, na auta, ale přímo nevěstě ještě ne. Myslela jsem, že tohle "poprvé" už letos nezdolám, a ono jo, takhle v říjnu... Nestěžuju si, v prosinci by to byla větší "sranda"... Jak je vidno, materiálu je ještě dost, to nám do středečního workshopu určitě vydrží...

Při trhání jsem procházela kolem školy, a poslouchala ten přestávkový řev. Vzpomněla jsem si, kolikrát jsem v kabinetu zoufale pronesla: "Kašlu na to, jdu dělat květinářku..." Taky jsem si vzpomněla, jak se babička shovívavě usmívala, když jsem běhala po loukách kolem Bečvy a prohlašovala, že přesně tímhle se budu živit. Zamávala jsem jí do nebe. Babi, tak koukej, moje první nevěstovská...

Je dobré si připomínat okamžiky, když jsme po něčem hodně toužili, o něčem snili, ale zdálo se to nemožné, nedosažitelné... Když se pak touha změní v realitu, třeba i za spousty let, hřejivý pocit zázraku je dokonalý.  Někdy moc spěchám, chvátám, chci více a více... Víc výzev, víc práce, víc úspěchu. Potom je nejrozumnější se zastavit, zabrzdit, rozhlédnout se, a poděkovat za to, co už se splnilo, co jsem mohla udělat, co jsem dokázala. Vzpomenout si, jak vykulená jsem byla, když mi někdo poprvé napsal, abych mu nakreslila svatební oznámení. Jak důležitě jsem si připadala, když jsem mohla navrhnout první firemní PFko. Jak šťastná jsem byla za každou, třeba i malinkou zakázku, když mi lidé začali sami psát... 

Až budu vázat další svatební kytici, desátou, stou, chci, abych i u nich cítila posvátnou radost a zodpovědnost, že zrovna mně se dostalo té cti. Tak jako dneska. 



16 komentářů:

  1. Ta je KRÁÁÁÁSNÁÁÁ, já chci být nevěsta:-)) Jste Peti strašně moc šikovná.
    Krásný klidný podzimní čas bez bacilů a s úsměvem na rtech
    Veronika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji,Veru😉 Taky přeju krásný podzimní čas!P.

      Vymazat
  2. Cyklámenová ružová krásna radosť na n-tú!
    Úplne vo mne vybuchla radosť:-)
    Nevídane krásne!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Příroda je úžasná, tolik radosti pro tolik lidí.Pro mě,pro Tebe,pro nevěstu...😉 Děkuju,Ali!P.

      Vymazat
  3. Že bych se na "stará kolena" vdala?:-)..kdepak, kdepak...těším se na adventní věnec od Vás. M

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na stará bych to nenechávala, klidně to spáchejte teď na svá mladá😊 Věnec bude taky fajn😉 Těším se! P.

      Vymazat
  4. Uvázala jste nádherně pestrou kytici. Nevěstě a ženichovi přeji do manželství ať je šťastné a Vám ať se dál hrnou objednávky na tak krásné kytice.
    Přeji Vám pohodový i když upršený víkend - čtenářka z Lískovecké ulice.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jeee, z Lískovecké😊 Vidíte, to je kytka z místních zdrojů😊 To už jste mě někdy možná potkala, s náručí plnou kytek, což?☺ Krásný víkend! P.

      Vymazat
  5. Waw, ta je opravdu nádherná, Peti!!!

    OdpovědětVymazat
  6. Věřím tomu, že lásku, radost a zodpovědnost ucítíš i u sté kytice. :)) držím palce, ať se objednávky jen hrnou!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji:-). Sezóna pomalu končí, tak zase až na jaře...;-) P.

      Vymazat
  7. Peti, ta je fakt nádherná!!! A to je všecko natrhané, nebo jsi něco dokupovala? Páč tady u nás bych na takové barvy nenarazila, a to nám před okny teče řeka... Jiný kraj, že by udělal takový rozdíl? L.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lucko, opravdu všechno natrhané. Určitě bys je taky našla, ale je to už skoro detektivní práce:-). Oproti jaru či létu toho člověk nachodí pětkrát víc, aby nasbíral, co potřebuje...;-) Děkuju moc! P.

      Vymazat
  8. Je třeba nepřestávat toužit a jít si za svými sny, výzvami, nebát se a rád se mít! A taky být pokorný, pracovitý, přejícný... Pak se asi fakt i sen může stát realitou! Moc Ti Tvé pocity přeji, Petíí, zasloužíš si je!
    A kytice nádherná, co dodat... <3
    Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, já myslím, že když má člověk v sobě nějakou vášeň, tak k ní přirozeně tíhne, ať chce nebo ne... A když ji potlačuje, onemocní, něco o tom vím...;-) Ale to o té pracovitosti, nebojácnosti, a dalším, to máš naprostou pravdu...;-) Děkuju moc! P.

      Vymazat

Děkuji za komentář!