Promiň, přírodo...

neděle 24. září 2017
Že jsem Ti přestala věřit, že tohle letos ještě nabídneš... Že jsem tě předčasně uložila k spánku... A přitom, panejo, tolik krásy se dá ještě nasbírat! Procházka mi tak bodla! Skoro celý týden jsem byla před deštěm zavřená doma, a o víkendu taky. Nádech na čerstvém vzduchu mi udělal moc dobře... 

Potkala jsem kousek od domu takovou babičku... "Paní, poďte mi tu krásu ukázat... To je nádhera..." "Vidíte, a všechno roste tady kousek od sídliště." "To já si zítra udělám procházku, ať mám taky takovou krásu ve váze... Děkuju za inspiraci!"

V kytici jsou borové větvičky, listy rakytníku, bobule odkvetlého ibišku, pámelník, ptačí zob, bobulky břečťanu, květy fialového a béžového bodláku (neznám přesné názvy), květy křídlatky, máta, listy řebříčku a poslední zbytky květů řebříčku... 

Nějak jsem pustila z hlavy květinové workshopy... Že by? Ještě nějaká ta kytice? Dokud jde nasbírat taková krása...?



8 komentářů:

  1. Nádhera, Petro. Jinak workshop by mohl být třeba halloweenský, dušičkový, nebo adventní. Nemyslim na věnce, ale přírodní dekorace na stůl, nebo dveře... Bára

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, Báro... Uvažovala jsem právě o věncích... Jak podzimním, tak adventním...:-) P.

      Vymazat
  2. V dobrém Vám závidím Vaše oko, Petro. V pátek jsem se courala lesem a mezi poli, ale tu krásu, kterou kolem vidíte Vy, tu jsem neviděla. I když potkám různá křovíčka a trávy, nedovedu si představit, že by k sobě mohly pasovat a už vůbec bych nedala dohromady něco tak krásného. Klobouk dolů!
    Kdyby Vás někdy napadlo umotat kytku, ve které bude i můj oblíbenec HLOH, tak už předem prosím o fotky sem na blog :-)
    Opatrujte se!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hankie, děkuju moc za krásná slova! Myslím, že zrovna tohle se naučit dá...;-) Koukání "správnýma očima, i vázání... A co týká hlohu, čekám na upřesnění jedné hezké květinové zakázky, možná bude do červena, a tudíž dojde i na hloh...;-) P.

      Vymazat
    2. ... aneb: Milá zákaznice, která upřesňuješ květinovou zakázku pro Petru, tichounce našeptávám, že červená, červená je úžasná barva :-)

      Díky, Petro, moc se těším! Třeba to klapne.

      Vymazat
    3. Tak tentokrát to nevyšlo, byla svatební růžová, tak třeba příští podzim...;-) P.

      Vymazat
  3. Krásná kytka!To je materiálu,kam se podíváš,viď.Já jdu zítra do lesa na mech,větve a lišejník...tak se těším.Třeba najdu i nějakou houbu.
    Pěkný večer
    db

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dáši, a zima už je za námi, a já doufám, že zase bude materiálu všude hromada:-). Jinak lišejníku jsem si dnes přinesla plnou tašku...:-) P.

      Vymazat

Děkuji za komentář!