Radost bez výčitek aneb "Co je pro mě toxické?" (Lohas blogger 2016)

čtvrtek 13. října 2016
Letošní článkové klání bloggerek na téma "Co je pro mě toxické?" jsem si rozhodně nechtěla nechat ujít. Soutěž již třetím rokem vyhlásil magazín Lohas, aby skrze nejrychleji se vyvíjející médium, tedy skrze blogy, propagoval lepší, zdravější a odpovědnější žití.

Můj článek se týká konzumu, přehlcenosti a hamtalství. Protože přesně to je to, co mi dělá velmi špatně... A taky v něm najdete celou řadu tipů na krásné, české, ekologické i etické dárky. Pro děti, muže i ženy... To se hodí, takhle před Vánoci, ne? Celý si ho můžete přečíst přímo TADY.  (A určitě soutěž sledujte až do 31. 10., sama jsem na články ostatních velmi zvědavá... A pak bude hlasování, ale to já vám ještě připomenu...)



Také bych vás ráda pozvala na akci, na které letos proběhne vyhlášení vítězů soutěže. I když do Prahy příliš nejezdím, sem bych se moc ráda podívala. Protože o hygienické kosmetice, která je přírodní a netestovaná na zvířatech, o té už celkem přehled mám. Ale co se týká dekorativní kosmetiky, tak zde stále tápu... Moje problematická pleť šetrnou péči přímo vyžaduje, a jestli se dozvím, jak ekologicky docílit blond odstínu na hlavě, tak to bude prostě pecka...

Z programu:  "Od 10:00 do 18:00 budou probíhat přednášky na témata týkající se přírodní krásy, kosmetiky, přírodního make-upu, aromaterapie v kosmetice, apod., a to v přízemí galerie. V konferenční místnosti v suterénu budou probíhat workshopy: 10:00 – 12:00 eko výtvarný workshop pro děti (registrace předem nutná), 12:30 – 15:30 – DIY kosmetika Na místě se můžete udržitelně občerstvit, ochutnáte ženšenový čaj Kombe nebo fair trade dobroty a objevíte všechny hlavní hráče na českém trhu v oblasti přírodní kosmetiky!"



12 komentářů:

  1. Peti, super!! Mluvíš mi z duše.. Stručně, jasně, razantně. A ten konec - přeběhl mi mráz po zádech. Díky moc za spoustu tipů na dárky, budou se hodit. A taky díky za zmínku - moc mě to potěšilo a připadám si až nepatřičně mezi Janou Grešákovou a Rosou :) Držím palce..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Proč nepatřičně? Mám od tebe kabelu a batoh, a obojí je naprosto perfektně a precizně vypracované, a moc krásné a stylové...;-). Díky! P.

      Vymazat
  2. Jedním slovem nádhera a tisíc myšlenek.Já sem tak ráda chodím...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc!!! A proto já tak ráda pořád píšu...;-). P.

      Vymazat
  3. Peti, jak trefné. Moc pěkně napsané. L.

    OdpovědětVymazat
  4. Skvělé, Peti!!!
    Trefa.
    Krásný čas.
    Bohunka

    OdpovědětVymazat
  5. Mám to v sebe ,,upratané,, ako ty, v sebe aj doma, a stále ešte na tom pracujem:-)
    Aj tým, že mám v komôrke jednu tyč:-)
    Z Nila mám už nejaké veci(aj tá tunika, kt sa ti páčila, je od nich), najmä v akcii a uvažujem o vianočnom založení ,,biobielizníku,, spodného prádla a ponožiek:-)(to budú vzdychy, na Vianoce ponožky a prádlo!)
    Všetko čo žijem zvnútorňujem a tvoj článok mi to ešte viac ,,upratal,, a ma v tom utvrdil:-)
    PS: Zariaďovala som si domácnosť ešte ako mladomanželka tradičnými remeselnými výrobkami z Krásnej izby a z nášho ÚĽUV-u.Deti mali veľa drevených hračiek, vyrábal aj muž (Dorotka s nimi mala aj rozbitú hlavu, keď bol Milo v ,,akcii,, ...,)a aj šitých, vyrábala som ja s deťmi.
    Bárbinu sme nekúpili ani raz (hoci nejaké sa u nás objavili)!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asi se v listopadu dostanu do Prahy, tak se těším, že si třeba v Nile udělám radost...:-). Taky máme doma spoustu neeko věcí... To bychom nemohli vůbec kupovat v Ikei, a té je tady hafo... Ale snažíme se, a i to se počítá;-). Když se tak ohlédnu zpátky, tak za ty dva roky, kdy jsem se rozhodla pro změnu, jsem udělala spoustu změn, a ani to nebolelo...:-). P.

      Vymazat

Děkuji za komentář!