Obrazy u vás... (A zase jedno shrnutí...)

úterý 31. května 2016
Dělá mi převelikou radost, když mi posíláte fotky svých krásných interiérů, které si zdobíte mými obrazy. Moc vám za to děkuju. Stejně jako za všechny milé vzkazy, komentáře, emaily, a samozřejmě i objednávky a zakázky, díky kterým už půl roku žiju svůj sen. A vypadá to, že to funguje! Když se mě někdo zeptá, zda se dá výtvarničením uživit, odpovídám: "Jsem jako Alenka v říši divů, ale, ťuk ťuk, vypadá to, že jo!" Je to boj a dřina, ale tak krásná, že mi nevadí některé dny pracovat od rána do večera. Naopak, těší mě to, a povznáší...

Líbí se mi rozmanitost... Mám tak široké spektrum úkolů a zadání, že rutina opravdu nehrozí...

Líbí se mi volnost... Když se mi chce kreslit v sobotu, tak prostě kreslím, a v úterý si pak hodím nohy na stůl nebo si zajdu s kamarádkou na oběd. Dopoledne si v klidu oběhám doktory, protože vím, že práci doženu v noci...

Líbí se mi ta pohoda... Nikdo mě nenervuje, nestresuje. Nemusím se trápit s chaotickým vedením, ani neschopnými kolegy. Všechno si řídím sama, podle sebe.

Líbí se mi těšit se na pondělí. Opravdu, žádné nářky, že musím do práce. Já CHCI do práce!

Líbí se mi mé tvůrčí sebevědomí. Konečně se o sobě nebojím hrdě prohlásit, že jsem výtvarnice. Umím přijmout pochvalu. Svůj úspěch vidím jako zasloužený. Stejně tak vydělané peníze. Z kritiky se nehroutím, jsem schopná přijmout, že se ne každému líbí, co dělám.

Líbí se mi, že mám vše ve vlastních rukou. Když se nedaří, neptám se: "Co budu dělat?", ale řeknu si: "Jdu s tím něco udělat!" Člověk se cítí tak nějak silnější.

Líbí se mi všechny ty možnosti. Najednou vidím daleko za obzory, ke kterým jsem dříve ani nedohlédla. Nebojím se výzev, těší mě hledat nové cesty. A taky se nebojím nedělat věci, které mi zbytečně užírají energii. Proč bych se měla někomu nebo něčemu podvolovat?

Kdybych měla na druhou misku vah proti všem těm krásným výhodám položit nevýhodu, byla by to stále ona nepěkná finanční nejistota. Jestli si myslíte, že jsem těžce ve vatě, tak nejsem. Po půl roce jsem se konečně doškrábala do fáze, kdy jsem schopná zaplatit socku, zdravku, všechny náklady na bydlení a účty, pokoupit materiál, a zbyde mi i něco malinko na jídlo. Finanční vývoj má ovšem stoupající tendenci, a doufám, že to tak i zůstane. Uvidíme, co přinese léto, tedy moje dovolená a několik dní nečinnosti; a taky vaše dovolená, tedy žádné penízky na utrácení...

Sečteno podtrženo, jsem happy. Hlady neumírám, práce je stále více, baví mě to, naplňuje, vám to přináší radost, takže za mě jo, ještě že jsem do toho šla...


18 komentářů:

  1. Držím palce, ať sa daří i nadále a ještě líp. Přáníčka pro pančelky dorazily, jsou ještě hezčí než v počítači. Akorát mám připomínku - chybí na nich kontakt na autorku, asi bych někde přidala odkaz na tuto stránku, kdyby si někdo chtěl objednat něco v podobném originálním duchu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jo, ale jak to vyřešit? Do obrázku se mi to cpát nechce... Když to dám na jinou stránku, je to tisk a tedy i cena navíc... za pár písmenek... A ručně to dopisovat nezvládám, to bych na tím strávila mládí... Takže věřím se spokojené zákazníky, že mě doporučí sami...;-). Děkuju moc, jsem ráda, že se líbí!!! P.

      Vymazat
    2. Petí, nech si vyrobit razítko se jménem a tiskejte to na zadní stranu s manželem při vínku:-)
      Já si tak razítkovala spisy v býv.práci.
      Já bych u Tebe ráda dělala brigádu.
      Magda

      Vymazat
    3. Ty razítka jsou super nápad, možná by úplně stačilo to, kterým tiskneš papírové obálky (ve kterých byly ty přání hezky zabalené).

      Vymazat
    4. http://portfolio.oringle.cz/post/126263241885/vizitky-loga-firemn%C3%AD-design
      Petí, jako máš vpravo dole tu jmenovku, kde máš nejen jméno, ale i mobil a EMAIL!

      Vymazat
    5. Magdi, a já bych tě hned brala jako brigádnici, ale musela bys pracovat za úsměv...:-D Ta jmenovka dole je vizitka a tu samozřejmě dávám ke každému nákupu...;-). Matilda (supr jméno, že?:-)) spíše myslí něco přímo na přáníčka, protože vizitka se do obálky k přání nedává...
      Matildo, to je asi moc velké, na taková titěrná přání, ale přemýšlím o tom, jak to udělat...;-). Díky za postřeh!
      P.

      Vymazat
    6. Petí, no však tak to bylo myšleno. Udělat si razítko, kde bys měla ty údaje jako na vizitce(nebo jen email, to máš jednu řádečku drobným písmem) a pokud se dá na spodní roh zadní strany přáníčka, estetičnost to (podle mě) nenaruší. A věř mi, že lidé s dárky od Tebe odpovídají často, kdo je autorem, odkud to je...
      Mám Tvůj kalendář a obrázek v kuchyni, takže se ptá každý, kdo přijde:-)
      Takže kdybys to tam měla, urychlí to výslechy.
      Co kdybys oslovila nějakou razítkovou paní a spáchala další barter.
      Ty obrázek a paní Ti udělá jednořádkové razítko s emailem. Drobné písmo....
      Magda

      Vymazat
    7. Zase ale ústní komunikace nade vše, ne?:-) Ba ne, dělám si legraci...;-). Je to dobrý nápad, mám ho zapsaný, a snad se na něho brzy dostane...;-). P.

      Vymazat
  2. Když se něco dělá srdcem, dřív nebo později to okolí ocení! Přeju hodně tvorby a zákazníků :)

    OdpovědětVymazat
  3. Moc ti to přeju Peti :) <3 A souhlasím ve všem co jsi napsala, z vlastní zkušenosti :) Nejdůležitější myslím je udělat ten první krok a člověku se toho spousta otevře..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jj, to je na tom to nejtěžší a nejodvážnější, taky mi to trvalo...:-). Ale jak už člověk skočí, pokud teda není absolutní mamlas a nemakačenko, tak to nějak zvládne...;-) Si myslím...:-). Tak ať se daří nám oběma;-). P.

      Vymazat
  4. Som bez slov, tak sa mi to celé aj s interiérom páči...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně dělá radost, že tolik lidí stále vkusněji bydlí...:-). Díky, Ali. P.

      Vymazat
  5. Gratuluju k úspěchu a k odhodlání jít na "volnou nohu"☺ To štěstí je z těch řádek strašně znát a to je krásný. A třeba to bude i motivace pro ostatní ....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Třeba jo. Možná by byl svět hezčí, kdyby se více lidí živilo tím, co opravdu umí, a co je naplňuje. Jenže ne každý si může dovolit takový skok do neznáma... To je jasný... A děkuju moc! P.

      Vymazat
  6. Těším se, až bude tvůj, můj obrázek viset u mě doma. Už střádám plány.....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Těším se na zadání, to bude nádhera! (Obrázek k promocím už byl předán?) P.

      Vymazat

Děkuji za komentář!