3. sezóna betlémů

pondělí 15. srpna 2022

Každý rok pouze tři kousky. Letos potřetí. A nevím, jestli ne naposledy. Příští rok mám nutkání zkusit zase něco nového. Ale víte jak to je s inspirací a chutí tvořit, je nevyzpytatelná... Každopádně tedy tentokrát vznikl jeden modrý, jeden dozelena a jeden v neutrálních barvách s odlesky zlaté a platiny. Jeden domeček z překližky je velký 13 x 23 cm. Betlém tvoří pět takových domečků spojených drátkem, stojí díky principu harmoniky. Malba je oboustranná. Líc je pomalovaný postavami a zvířaty, rub pak dekorem puntíků, pruhů, hvězdiček, srdcí a podobně. Dá se vlastně využívat celý rok. O Vánocích vystavíte stranu s malbou, po zbytek roku tu s jednodušším zdobením... A kdyby ne, stači složit a schovat, příliš místa nezabere.

Na zeleném a neutrálním betlému jsem využila symboliku jako vloni. Marii jsem přisoudila lípu jako ženský strom, Josefovi dub jako mužský strom, Ježíškovi slunce jako středobod všeho, anděl zastupuje věci nadpřirozené a zvířata samozřejmě taky nesmí chybět. U modrého betlému jsou na pátém domku postavy tří králů a zvířátka jsem rozmístila různě k lidským postavám. Cena jednoho betlému jsou 3000 Kč.

Taky tu mám pár ručně malovaných ozdob. Některé z fotek už jsou fuč, takže kdyby vás některá zaujala, tak prostě zkuste napsat, jestli je ještě k mání... Průměr kolečka z překližky je 9 cm, pomalované je opět oboustranně akrylem, a samozřejmě je vše pro větší bezpečnost malby zalakováno. Cena jedné ozdoby je 200 Kč. Myslím, že takové ozdoby jsou pěkným dárkem třeba pro kamarádky, kterým chcete dát nějakou drobnost, není problém zabalit jednotlivě a přidat cedulku se jménem...

Tak, a teď už zpátky do srpna, do lesa, na louky, a tak... Přeju hezký týden!










4 komentáře:

  1. Betlémy jsou moc krásné a taky super nafocené.
    Měj se hezky !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, Hani. A věřím,že budou brzy i prodané...:-) P.

      Vymazat
  2. Moc hezké, nemůžu se vynadívat!
    Liba

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář!