Na svatého Martina...

pátek 12. listopadu 2021

Začíná to Dušičkami, když poprvé pořádně "hrábnu" do tújí při motání vzpomínkových věnců. A na svatého Martina je to definitivní. To zvláštní těšení. Na rodinné martinské hodování. Na nejkrásnější jarmark ve Sklenově. Na adventní věnec, na který syslím sušené kytky, u kterých si musím hodně držet ruce, abych je nevypatlala jinde...  Na tajemné brzké smrákání a světlíčka po bytě. Na advent... Na svíčky... Na to, že je konečně čas na milované CDčko od Ostravice... "Na svateho Martina, kuřiva se z komina!" "Na svateho Martina, byva dobra peřina..." Na sváteční Enyu... Na všechny ty pohádky, na které v parném létě prostě náladu nemáš... Na Anděla Páně... Na Dvanáct měsíčků... A na co se těšíte vy?♥












2 komentáře:

  1. Mám ráda čas, který se blíží a jelikož máme v rodině dva mužský jménem Martin - syn a vnuk, tak to taky tak nějak vnímám, že tím sv.Martinem to začíná. Byly roky, kdy Martin opravdu na bílém koni přijel a já jako malá jsem tomu nějak věřila. Mamka vždyky pekla martiňáky - makové a já tuto tradici dodržuji - jen náplň nedělám jen makovou - zrovna ti jmenovci mák nemusí :-).
    Těším se, že už hodně brzy začnu dělat adventní věnce na dveře. Dělám jich několik. Kdysi jsem je udělala několika kamarádkám, takže u toho zůstalo - počítají s tím a mne to zatím nepřestalo bavit.
    Prostě je přede mnou doba, kterou mám hodně ráda.
    Krásné jsou Petro, Tvoje fotky ! Aranžmá nápadité, vkusné, milé.
    Hezké dny!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, to je super, je vidět, že si užíváš a prožíváš podobné věci jako já... Přeju krásný předadventní i adventní čas! P.

      Vymazat

Děkuji za komentář!