Hledáme zázrak

pondělí 19. dubna 2021

"Stává se mi, že jsem do snídaně schopná uvěřit i v šest nemožností." Jsem tak trochu jako ta Alenka. A vždycky, když opravdu uvěřím, že něco dobře dopadne, tak se tak taky stane. Většinou samozřejmě po útrapách a zkouškách a prozřeních... Tak už to prostě bývá... Momentálně jsem uvěřila, že se nám povede splnit mojí mámě sen o vlastním malém domečku. O klidné oáze, kde by byla svou vlastní paní a kde by se cítila v bezpečí. 

Nechce se mi zabíhat do detailů, jedná se o hodně osobní věci, ale bohužel nám bylo oběma v životě přisouzeno vyrovnat se s lidmi, a to i těmi nejbližšími, kteří se na nás snaží parazitovat nebo nám chtějí škodit... Fázi kotrmelců, vyjednávání, sebezpytování, hledání cest, slz i vzteku už jsme si doufám vyžraly dostatečně a teď je čas jít dál... 

Od mala nás v našem domově pořád někdo ohrožoval nebo šikanoval. Já jsem si svůj klidný přístav už našla a vybudovala. Po tom, čím jsem si prošla, si ho vážím nadevšecko... A teď je na řadě mamka. Nebudu kecat, hledáme zázrak... Peněžní možnosti jsou omezené a momentální nabídka na realitkách katastrofální. Vždycky, když se něco zajímavého objeví, nestačím se ani dovolat makléři, a je to hned fuč... Tak prostě zkouším štěstí a osobní přístup. Třeba je mezi vámi někdo, kdo chce prodat část zahrady nebo chatu nebo prostě kousek pozemku a měl by za sousedku rád jednu bezva ženskou, které všechno kvete pod rukama, a s hojnými Oringlími návštěvami... 

Co hledáme: malý pozemek ke koupi (tak do 500 m) ve Frýdku-Místku a okolí, na kterém by se dal postavit malý modulový domek k celoročnímu obývání, tudíž by zde měla být i možnost připojení k elektřině a vodě.

Jestli o něčem takovém víte, dejte mi prosím vědět. Nevím, co jiného nabídnout, ale v případě, že dostaneme tip, který opravdu využijeme, tak nabízím odměnou třeba obraz, nebo rovnou pomalování celé stěny nebo prostě cokoliv, co vám z mé dílny udělá radost...

Jako doprovodné fotografie připojuji ty od Lucie Michalčíkové, které cvakla nedávno u nás, než jsme vyrazily do sychravého dne fotit kalendář...
















14 komentářů:

  1. Krásně je u vás ♥♥♥

    OdpovědětVymazat
  2. Apolenka z modrotisku - krásná knížka, dostala jsem ji jako dárek. Stejně tak mám spoustu dárků z Vaší tvorby. Ať se Vám stále tak daří! Hezké jaro, spoustu nápadů, držím palce. Zdravím z jihu Moravy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to úžasná knížka s nádhernými ilustracemi. Děkuju moc za přání i podporu. Mávám ze severu. P.

      Vymazat
  3. Odpovědi
    1. Stokrát focená místa, a na fotkách, ach... Lucka prostě umí. P.

      Vymazat
  4. Děkuju, Peťulko! Máma

    OdpovědětVymazat
  5. Milá Oringle, přeju, ať vám to hledání domečku nebo zahrady s maminkou dopadne ❤️ chtěla jsem se zeptat, obrázek s básničkou od Jana Skácela se dá u vás pořídit? Ten text je neuvěřitelně silný!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujeme moc. Obrázek jsme dostali od tety jako svatební dar... Je úžasný, a ano, ten text je velmi hluboký. Skácelovy verše miluju. P.

      Vymazat
    2. ❤️ krásný svatební dar! Nevím proč, viděla jsem tam váš autorský rukopis, tak mě to napadlo. Moc zdravím,L

      Vymazat
    3. Byl vytvářený přímo pro nás a v duchu naší svatby, velmi šikovnou osobou, která na mě koneckonců od dětství výrazně a pozitivně působila, ne jen co se výtvarna týče, tak asi proto...:-) Děkuji! P.

      Vymazat
  6. Z těch fotek dýchá taková pohoda....

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář!