Hortenzie z Azor

středa 17. března 2021

Mám neodolatelnou chuť pořídit si bledě modrou rozevlátou tuniku, hodit ji na sebe, odletět na Azorské ostrovy a tam se střídavě nořit do modrého oceánu a blankytných lánů rozkvetlých hortenzií... Vzhledem k tomu, že se momentálně nedostanu ani do sámošky, nahodila jsem bledě modré pyžamo a intenzivně doma pracujeme na kolektivní imunitě lidstva... Jo jo, už i my... Ještěže na vlnách fantazie se dá cestovat i doma z peřin. Své light blue vábení jsem hodila na papír... Seznamte se, kráska z hortenziemi z Azor.

Nemoc nikdy není příjemná, ale zvládáme to. Věřím, že to nejhorší máme za sebou, a žádné veletoče už nás nepostihnou. Vzhledem ke všem těm zprávám, které neustále víří éterem, člověk tak nějak čeká, že mu přinejmenším naroste ocas a jednorožčí roh. Nechci to v žádném případě zlehčovat, vím, že je ta choroba nevypočitatelná, a v mnohém a pro mnohé nebezpečná, ale i po zkušenosti na vlastní kůži si zase o něco víc myslím, že nám akutně chybí pozitivní zprávy a uklidnění, že to dáme... Bylo by mi mnohem lehčeji, kdybych vedle všech těch smutných zpráv každý den slyšela se stejnou intenzitou sdělované počty uzdravených, příběhy lidí s lehkým průběhem, a tak... Jak já se těším, až tahle etapa bude za námi... 






Obraz je k dispozici. Teda až ho budu moct předat nebo poslat. Je ve starém repasovaném rámu s původním sklem, takže sem tam nějaká patina odpovídá tomu, že se nejedná o novou věc. Celková velikost i s rámem je 30 x 40 cm. Originál, akvarel, perokresba. Signováno. Cena 2800 Kč (+ doprava)

12 komentářů:

  1. Tak to je dobře, že jste se s virem poprali celkem dobře. Dávám Ti za pravdu. Člověk jenom čte, nebo slyší samé negativum,vnášení strachuk, žádné povzbuzení. Zvláště novináři se v tom vyžívají. Mnoha lidem to pak bere naději. A určitě trochu pozitivity není zlehčování situace.
    Obraz s krasavicí Hortenzií opět moc hezký.
    Klidné i když zatím pyžamové dny !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ještě jsme nedobojovali. Ale jak jsem napsala, věřím, že to zvládneme! Děkuji. P.

      Vymazat
  2. Peti, ze srdce přeju, ať to zvládnete rychle a boj je rychlý a vítězný. Zvláštní a vlastně i hezké je, že i ty fotky z "bojiště" vypadají laskavě a mírumilovně :-).
    Moc na Vás myslím.
    Lída

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Snažím se udržovat co nejvíc ladné prostředí pro posílení těla i ducha...;-) Děkujeme za podporu a milá slova! P.

      Vymazat
  3. Na druhou stranu, čím víc lidí touto respirační chorobou onemocní, tím víc lidí tím projde jako chřipkou, nebo někdy ani to ne, spíš lehčí virozou (A to ať media říkají co chtějí... je více než u 90% lidí...). Tím víc lidí se přestane stresovat a věřit všemu co nám je prezentováno. A přestane se klikat na těch internetech na hrůzostrašné zprávy a konečně se bude psát a mluvit i o těch normálních, pozitivních věcech. (určitě...). Přeji blízké uzdravení. I když ten obrázek je nádherný, postel vám svědčí ;). Monika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moniko, zdravím, mě bohužel po prvních dnech, které proběhly v klidu, štěstí opustilo, a vyžírám si to se vším všudy. Je to opravdu hnusná nemoc. Což nic nemění na tom, že média by měla zvážit, o čem píšou. Jako zdravou mě to štvalo, teď mě to vyloženě deptá. A už bych tu postel i ráda opustila. Kéž brzy zase bude síla tvořit🙏. P.

      Vymazat
    2. Ale to je jasné, hnusná nemoc to určitě je. Ono ta zlehčovaná chřipka.. ta "opravdická" chřipka taky není něco na vyležení se za dva dny v posteli a několikatýdenní rekonvalescence není neobvyklá, to samé trvalé následky. Bohužel. A také je bez debat a že ani jedno z toho nikdo chytit dobrovolně nechce. Jenže to co se kolem toho mediálně děje z toho dělá nemoc téměř smrtelnou a bohužel lidé, zvlášť ti starší, zranitelní, lidé bez nějaký zájmů, osamoceni, nemocni... na ty má tahle skoro roční mediální masáž a častno nucená izolace mnohem horší účinky, než by měla samotná nemoc. Viděla jsem venku bilboard: "Zůstaňte doma, pomůžete zdravotníkům!" Cože? COŽE??? Přitom statistika i s těmito čísly (a to kde a jak se berou, to by bylo na delší debatu;)), mluví celkem jasně. Jenže média nám prezentují jednotlivé katastrofické scénáře, které vám dotáhnu až do obýváku, ale to že je to jen minimální procento z celkových případů to se "zapomene" dodat. A když už jednotlivé případy, kde jsou ty pozitivní zprávy? Interpretace statistik z druhé strany? Dobré konce? To vše ve správném poměru špatných/dobrých konců. To jsem se zase na ty media naštvala :D.
      Berte to tak, že i za Vás. A za všechny, kdo to fakt za dva dny nevyleží. A držím palce, ať tu postel opustíte alespoň na vycházku a posezení v okně, balkoně, na sluníčku, mezi květinami. Ke štětcům a pastelkám...;). Kdybyste bydlela na druhé straně republiky, přivezla bych Vám jarní kytky. Hromadu jarních kytek. I v květináči na to sluníčko :). Za každý z těch vašich tisíc příspěvků :). Monika

      Vymazat
    3. Mončo, chápu, víceméně to vnímám podobně, ale asi už se mi nad tím dál nechce rozčilovat ani plýtvat energií. Vlastně už se mi k tomu ani nechce vůbec nic říkat, protože je toho všude dost a dost. Jarní kytky by mě rozhodně hodně potěšily...:-) Mám prázdné truhlíčky a nemůžu si teď zajít koupit něco pro poveselení. Měla jsem v nich krušpánek, ale ten jsem nakonec využila na věnce... Tak pojďme věnovat pozornost hezkým věcem a snad jich bude stále víc a víc...;-) Mějte se fajn. P.

      Vymazat
  4. Peťulko, přeji brzké uzdravení. Doufám, že bojujete statečně.
    To puntíkaté povlečení je úžasné.
    Objímám. Lenka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, statečně... Přiznávám, že jsme si i poplakala... Ale už je to mnohem lepší...;-) Povlečení je bezva, ale bohužel není moc kvalitní... Tak snad nás bude ještě aspoň chvilku těšit. P.

      Vymazat

Děkuji za komentář!