Přelom

sobota 31. října 2020

Dušičky, Halloween, Samhain, úplněk... Všechno dohromady. Všechno má svoje kouzlo. Vzpomínky, tajemno, rituály... Vplouváme do temné části roku... Snad to v ní sami se sebou vydržíme... Užijte si kouzelný večer, magickou noc...






4 komentáře:

  1. Halloween jde tak nějak kolem mne,zvyk je železná košile- víc vnímám Dušičky. Dýně jsem ale s vnoučaty taky dlabala, bavilo mne to.
    Tvoje věnce jsou moc krásné. Ano,ano teď bude denního světla méně. Mám podzim ráda, jen k listopadu mám trochu výhrady. Opadá listí a chvíli mi trvá, než si zvyknu na zesmutnění a určité barevné zestejnění přírody kolem mne. Ale zvyknu si. :-)
    Klidné dny,Petro!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, mně by se Halloween asi taky nijak zvlášť nedotýkal, nebýt dětí v rodině. Pro mě je taky mnohem přirozenější to dušičkové vzpomínání... Ale letos je každé rozptýlení vítáno, třeba v podobě dýní a masek. Nakonec, když jsem si četla o Samhainu, ty kořeny luceren i maskování před zlými duchy jsem si tam našla... A pobyt v lese u táboráku má sílu a kouzlo vždycky...♥ Děkuju! P.

      Vymazat
  2. Kočičí dýně je výborná!

    Trochu jsem pozměnila svou tradici a kromě vzpomínky na zesnulé, s věncem nebo bez, jsem zařadila ve dnech kolem 1.11. zvyk obléknout si něco s lebkama - šátek, bederák, tričko a tak.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, na přání synovce. Já bych asi sama od sebe nedlabala, ale nakonec to bylo fajn...:-)
      Ony ty "soukromé" tradice jsou nakonec nej...;-)
      P.

      Vymazat

Děkuji za komentář!