Holešov

čtvrtek 23. dubna 2020
Cestička k domovu, známě se vine...

O téhle "cestičce" jsem psala zamilovanou slohovku tuším už někdy v šesté třídě. Starobylý kamenný most jsem opěvovala jako cestu do svého světa a vnímám to tak pořád... Zatím drží... Věřím, že ho nenahradí moderní lávka, protože je to "praktické"/levnější... A stejně tak doufám, že za ním vedoucí prašnou cestu nepřekryje asfaltová cyklostezka, aby se po ní jezdilo rychleji... Lovím si tu pro sebe útržky starých časů... Já vím, že si to všechno idealizuju, ale nemůžu si pomoct, když zahlédnu střípek "starého světa", srdce se mi radostí rozbuší... Malá soukromá políčka za posledními chalupami, okopávaná motykou a zalévaná potem... Stodolu a plaňkový plot a ovocný sad s pokroucenými letitými stromy... Zvlněnou úvozovou cestu lemovanou bílými chomáči rozkvetlých trnek... Kamenný kříž na rozcestí, kde si poutník může odpočinout... Pestrou louku posetou stovkami rostlinných druhů a čile bzučící životem... 

Momentálně probíhá za okny ráj na zemi, nemůžu se dubnové krásy nabažit. Jdu se ještě trochu "nadopovat", než otočíme list v kalendáři na květen... Každý z měsíců má trošku jinou atmosféru, tak aby mi nic neuniklo... 















10 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. Moc děkuju. Krajina ano, je to pro mě opravdu srdeční záležitost. A z foťáku jsem nadšená, už ke mně přirostl:-). Umí zaznamenat přesně to, co já vidím a vnímám. P.

      Vymazat
  2. Krásné,taky si toto období užívám.

    OdpovědětVymazat
  3. No, to je nádhera!!! Tak překrásné fotky jsem snad ještě neviděla.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jejda, to děkuju moc, takového uznání si moc vážím. P.

      Vymazat
  4. Dnes jsem objevila Tvůj blog a upoutaly mně krásné fotografie. Naše země je krásná, pro mně nejkrásnější. Také mám ráda cestičky v krajině, které se klikatí mezi loukami a poli. A toto období nám přináší tolik krásy, všechno kvete a voní.
    Přeji pěknou neděli

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, těší mě, že se fotky líbí. A těší mě i sdílená obliba české krajiny a jarních dnů...;-) Přeju spoustu příležitostí ke kochání se:-). P.

      Vymazat
  5. Krásné......MAT

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář!