Změna plánu

úterý 22. října 2019
Dnes jsem měla strávit den v Olomouci. Chtěly jsme si s Alčou uspořádat oslavu, abychom přivítaly naši pohádkovou knížku na světě. Takový malý soukromý křest. Kávičky, dortíčky, však to znáte. Nakonec to neklaplo, nevadí, vyjde to jindy... 

Nejdřív jsem si říkala, jak jsem ten den prozevlovala, protože jsem byla naladěná na odpočinek, a do pracovního modu se mi úplně naskočit nepovedlo. Ale pak jsem si uvědomila, že jsem stihla zaběhnout na poštu, sehnat si nové boty, komplet upravit kamarádům fotky ze včerejšího focení a začít malovat objednaný kapesníkovník... Pak se nemá jeden divit, z čeho je tak unavený, když celý den vlastně "nic nedělal". Taky to tak míváte?

Dnešní fotky jsou takový vzpomínkovo aktuální mix. Levandulové pole z léta a zlatý podzim všude kolem. Chtěla jsem dokončit ještě jednu vílu, tentokrát levandulovou, abych neopomněla třetí intenzivní květinový zážitek letošního roku. Bouři uprostřed levandulového pole. První dvě víly byly zadané hned, tato je zatím k mání. Akvarel + perokresba, celková velikost 19 x 25 cm, rámeček nový (tmavě zelená, plast, sklo klasické). Cena 1000 Kč. 



To je taková krása, to zlato všude kolem. Letošní říjen je mimořádně povedený co se fotogeničnosti týče.


"Pršet nebude, to nás obejde," zahlásila optimisticky Lucka, než nás spláchl super přívalový liják. Ale zase řekněte, komu se to poštěstí něco takového prožít a vyfotit...


Víla má v sobě všechny odstíny oné letní bouřky. 


Vlezla jsem do řeky, abych vyfotila kamarádům stylovou fotku. Bohužel, můj foťák veterán to nějak nezvládl, hlavně ostré polední slunce, a zrovna tahle série fotek vůbec nevyšla. Nevadí, vnímám to stejně jako onu levandulovou průtrž. Jak jinak bych si užila v říjnu "koupel"... (A třeba ze mě bude jednou otužilec a budu takhle plavat běžně.)




2 komentáře:

  1. Peti, tak tato víla je moje. Je LEVANDULOVÁ. Hurá.
    Lenka Bařinová.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, a já mám obr radost, že bude právě u Vás:-). Děkuji! P.

      Vymazat

Děkuji za komentář!