Mámo, seš dobrá!

čtvrtek 16. května 2019
"Studený máj, v stodole ráj." Ano, taky mi chybí hezké slunečné dny, ale musím říct, že letos jsem opravdu vděčná za každou dešťovou kapku, a taky mi nevlídné počasí pomáhá soustředit se na práci. Stále sedím u pracovního stolu. A moc se těším, až budou všechny projekty hotové a zpracované, a ukážu vám fotky nových obalů levandulových produktů, pohádkové knížky, i dětských fotoknížek, které jsem vytvářela jako dárek... 

Dnes vám chci ale ukázat něco jiného. Skvělou práci mojí mámy. Když jsem na vernisáži děkovala panu učiteli Jakóbkovi, že všechno, co umím, umím vlastně díky němu, tak mi řekl, že mám raději poděkovat mamce, po které jsem podědila talent. Což byla samozřejmě zbytečně skromná odpověď, protože mě naučil opravdu mnohé, ale máma si nějakou tu děkovnou řeč rozhodně taky zaslouží. Jsem teď docela zahlcená a unavená, děje se toho tolik, že zase jen tak nějak "vlaju", ale když mi poslala fotografie nazdobené školy, kterou připravovaly ještě s další skvělou výtvarnicí, mojí milou Janou Sovou, o které už jsem se tu taky párkrát zmínila, spadla mi brada. Teda dámy, opravdu, klobouk dolů před tím, co jste ve škole dokázaly vykouzlit! Takhle zkultivovat budovu obyčejné sídlištní školy, jejíž architektura, co si budeme povídat, není nic moc, to je opravdu kumšt. A ty dětské výtvory? Prosimvás, v rámci běžných školních hodin výtvarné výchovy...? Úžasné! Dokážete si představit ty hodiny přesčasů, práce o víkendech a svátcích, než tohle daly máma s Janou dohromady? Pochopitelně až po vyučování a přípravách... Já to řikám pořád, učitelky i učitelé na této úrovni, profíci každým coulem, by se měli platit zlatem. 

Takže hluboká poklona a klobouček, tohle je fakt TOP!













18 komentářů:

  1. Peti, já padám, to je nádhera! Ty sladěné barvy, nápady, písmo .. Klobouk dolů a souhlasím, že mamku s kamarádkou by měli platit zlatem. (I ostatní takové samozřejmě.
    Tam bych chodila hned a každý den bych měla pusu od ucha k uchu.

    P.S. Myslím na Tebe v Tvé krizi a úplně Tě chápu a rozumím. Mě podobné stavy vždycky nakonec v něčem posílí a posunou, tak přeji ať se nakonec taky znovu prokrizuješ k radosti :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Barčo, díky moc, mamka bude mít určitě radost, až si to tu přečte.

      Na krizi by "stačilo" zastavit a všechno v klidu vstřebat, což teď prostě nejde. To ale Tobě se třemi dětmi ani netřeba psát, to se čas měří na vtěřiny, což?...;-) Díky moc!
      P.

      Vymazat
  2. Klobúk dole!
    A tvoja maminka je nádherná žena!

    OdpovědětVymazat
  3. Neskutečné! Jedním slovem nádhera! Nemůžu uvěřit, že to nejsou práce dětí z umělecké školy.
    Vyřiďte, prosím, pančelkám, že mají můj obdiv:-) Mirka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mirko, ony si to tu jistě obě přečtou, a věřím, že budou mít radost z tak hezkého uznání...:-) Díky moc! P.

      Vymazat
  4. Zdravím a přidávám se k pochvalným komentářům. Nápady, trpělivost, čas... ale hlavně je znát, když člověk dělá práci srdcem a rád... Krásné dny a souhlasím podruhé - i já jsem ráda, že se příroda konečně pořádně "napila" :)
    Katka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, styl, vkus a velký um... Díky moc, Kači, za milý vzkaz! P.

      Vymazat
  5. Prostě nádhera! Koukám na to, jak je všechno dokonalé... Přeji, ať se daří při další práci

    OdpovědětVymazat
  6. Nádherné!!! Maminka s kamarádkou jsou šikulky, klobouk dolů.
    Tak tady jsem chodila do školy, ale to nebyla tak hezky vyzdobená.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, taky jsem tam chodila:-). V mojí době už máma začala malovat stěny školy...:-) Dík moc! P.

      Vymazat
  7. Děkujeme, Peťulko! Máma

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já díky, za vaši práci, inspiraci, že děláte, co děláte...:-* P.

      Vymazat
  8. Peti, děkujeme za uznání a hlavně povzbuzení! Sova

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, vím, že únava je veliká, tak si teď zasloužíte "sklízet" zasloužené uznání...;-) Jste fakt skvělé! P.

      Vymazat
  9. Pěkný! A je to hodně podobný tvému výtvarnému stylu - vidím ho v těch obrazech, kde jsou použité i texty - foto č.4 vedle dveří. A taky ten plakát Holešov je naše doma.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je dost pochopitelné, obě mě, máma i Jana, od malička výtvarně i jinak formovaly...:-). Mamka umí vytvořit nádherné obrazy, jenže se rozdává ve škole, a pak už není energie na vlastní tvorbu, což si ještě dobře pamatuju ze své učitelké éry... V hlavě mám myšlenku společné výstavy, a jen tak s ejí nepustím...;-) A Jana je zas skvělá typografka a designerka, její byt je dokonalý, a já bych ji nejraději viděla v nějakém vydavatelství...:-) P.

      Vymazat

Děkuji za komentář!