7 let doma a začátek adventu

úterý 4. prosince 2018
Přijde mi to neuvěřitelné, ale dnes je to opravdu už sedm let, co jsme se nastěhovali do našeho bytu...




Náš letošní adventní. Při předadventním motání věnců jsem našla ve staré kredenci ve sklepě tuto nádhernou skleněnou mísu. Babi a děda ji dostali jako svatební dar. Chtěla jsem si ji jen vypůjčit, ale byla mi věnována, a já z ní mám upřímnou radost. Utvrdila mě v tom, že si letos necháme jednoduchý ořechový věnec, protože s ní a dlouhými bílými svícemi krásně ladí. Ještěže jsem si ten květinový uvázala už na podzim, aspoň mi to není líto. 


Dana Lindenthalová alias lind vyhlásila moc milou soutěž o krásné tašky z jejího autorského modrostiku a tištěných látek. První čtyři soutěžící, kteří vytvořili na Fleru tři po sobě jdoucí nominace s fotografií jejího výrobku, dostali jednu z tašek dle svého výběru. Bohužel pro mě soutěž vyhlásila zrovna v den, kdy jsem jednu nomku ráno už udělala, a nominace se mohou tvořit pouze jednou za tři dny. I tak jsem se ráda zapojila, protože mě skládání koláží z krásných výrobků těší tak jako tak, a málokdy se stane, že bych nějakou Daninu fotku nepřipojila... A víte co? Danka byla tak hodná, že i když jsem nebyla mezi prvními čtyřmi, poslala mi poštou radost... Kus nádherného, její rukou zdobeného, modrotiskového plátna. Jelikož jsem na šití levá, rozhodla jsem se ho využít po svém. Z většího kusu jsem vytvořila paspartu panence Marii. Obraz vypadá překrásně, tudíž jsem se sobecky rozhodla, že si ho nechám. I menší kousky využívám k rámování obrázků. V rámci zužitkování věcí, co mám doma, jsem se rozhodla využít co nejvíce rámů, které mi tu jen tak leží ladem, a tak rámuju a dekoruju... Některé schovám Ježíškovi, jiné s sebou vezmu na poslední letošní prodejní akci...


Když půjdete do Místku na Náměstí Svobody, najdete tam adventní městečko, a v něm i Ježíškovu poštu. No, a v Ježíškově poště i tyto andělské pohlednice. Teda doufám, protože když jsme tam byli v pátek na rozsvěcení vánočního stromu, tak jsem jednu vzala a zbaběle utekla, jelikož taková mačkanice, to není nic pro mě... Přiznávám ovšem, že bych si tam ráda zašla uloupit ještě aspoň jednu. Dali mi volnou ruku, a tak je zase celá taková modrošedá... ("Svůj" betlém jsem ani letos bohužel nikde "nepotkala".)


Dnes máme sv. Barbory, a tak jsem si nařezala větvičky ovocného stromu, čili "barborky". Říká se, že který den od vložení do vázy rozkvetou, ten měsíc bude nejšťastnější. Já to dělám trochu jinak. Je celkem logické, že nerozkvetou hned zítra nebo pozítří, proč by ale leden či únor nemohly být šťastnými měsíci? Uříznu proto 12 větviček, a na každou pověsím číslo. Ta, která vykvete první, prozradí, že se daný měsíc stane něco úžasného. Což ovšem neznamená, že i ty ostatní měsíce nebudou moc fajn...


Nástěnku jsem od kamarádky dostala už vloni na narozeniny. No, někdy to prostě trvá, ale o víkendu jsme ji konečně pověsili. Tu nástěnku, samozřejmě. Je skvělá. Nástěnka i kamarádka. Nasprejovala starý rám, natřela starou desku a tradá, krása je na světě. Když jsme teď procházeli jedním nákupním centrem, měla jsem chuť ječet. Hrůzou. Letos jsem se dárky snažila co nejvíce pořizovat u drobných tvůrců, s ekologickým přesahem, tak aby vydržely co nejdéle, a těm, co se neurazí, naopak to ocení, i v bazarech a antikvariátech a starožitnictvích... A že mi někdo ze starého krámu vytvoří něco takhle úžasného, toho já si cením moc... Slíbily jsme si, že až bude v lednu volněji, roztřídíme staré nepotřebné oblečení, našijeme z něho dárkové pytlíky, a ty pak budeme místo papíru používat na dárky celý rok. Snad to klapne...

Tak takový je náš začátek adventu. Doufám, že se máte taky hezky, a užíváte si pohodu prvních prosincových dnů...♥

6 komentářů:

  1. Do takto zapaspartovanej Panenky Marii som sa fest zamilovala:-)
    Pozdravujem s Adventom!
    Alena V.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, já taky...:-) Vypadá to skvěle, i na zdi... Utěrky jsou v permanenci, vypereme, a hned zase používáme...:-* Přeju krásné dny, moja! P.

      Vymazat
  2. Peti, krásně napsané.
    Krásné tvoření a pytlíčky šiju už pár let(pusou) a letos se poprvé zadařilo a první vlaštovičky tedy pytlíky jsou na světě a doufám, že se dostanu k dalším, zatím frčí vánoční motivy, ale v prosinci mají tři princezny narozeniny a jedna svátek, užijem i nevánoční, tak mám co dělat..
    A dle tvého vzoru chci už začít balit dárky(jen najít chvilku volna a soukromí), abych nemusela 23. 12. do půlnoci a déle balit a být už únavou nešťastná, ale ted si to užít a odškrnout:-)
    Krásné adventní dny.
    A blahopřeji ke krásnému výročí.
    Bohunka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bohunko, tak teď se tu řehtám jak kůň, protože upřímně - několik minut přemýšlela, jak se šije pusou...:-D No jo, ranní kafe ještě nedorazilo k těm správným nervovým zakončením...:-D Tak snad i my se k tomu šití dostaneme. Určitě to bude fajn, mít doma zásoby takových obalů, a aspoň zužitkujeme staré věci a látky...;-) Taky přeju krásný advent a moc děkuji za milá slova...;-) P.

      Vymazat
  3. Pohlednice i obrázky jsou nádherné. Taky bych chtěláááááá !!!
    Přeju Vám krásný adventní čas a gratuluju k sedmiletému výročí :)
    Katka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kači, tak pohlednice nenabídku, ale obrázky není problém, mám ve velikosti 14x14 nebo 30x30cm...;-) Taky přeju krásný advent! P.

      Vymazat

Děkuji za komentář!