Z březnového deníku...

čtvrtek 29. března 2018
Takhle to vypadá, když si uděláte z koníčka povolání... To potom od tvoření odpočíváte u tvoření... Potřebovala jsem provést něco jen tak, bez zvláštního účelu, prostě pro radost. Začala jsem si zaznamenávat černobílé náčrty zakázek do nového deníku (díky, Dasho), aby se mi neválely všude možně po papírech. Stránky bohužel trošku prosvítají, takže se z druhé strany nedají znova použít. A když linky zakázek naskenuju a zpracuju, už je vlastně v plné kvalitě nepotřebuju. Tak jsem se rozhodla, že si ty druhé strany počmárám vlastními postřehy a malůvkami. Nic závazného ani pravidelného, to neee, to by nefungovalo... Jen tak. Možná z toho bude tradice, a třeba to bylo poprvé a naposledy... 








Chcete slyšet příběh o Aničkách? Tak poslouchejte...:

Byla jsem včera dopo u kamarádky, abychom mi začaly šít šaty. Dříve to probíhalo tak, že jsem stříhala, chystala, špendlila, ale od té doby, co má děti, bývám "znárodněna" do pokojíčku, a maminka má aspoň prostor na šití... U toho všeho skládání kostek a pexesa si s Tondou zpíváme, protože on je báječně nadšený posluchač, a mě zase baví vzpomínat si na oblíbené písničky z dětství. Včera mi přišlo na mysl: "Šlo cestou deset Aniček, a potkal je pan Vaníček..."


Doma jsem se pak jala dělat inventuru v přáních, abych věděla, jak na tom před sobotním trhem jsem. Samozřejmě jsem si u toho celou dobu zpívala: ..."A ještě doma u branky, pak pořád myslel na Anky, jak tam ten vítr přes lán dul, a opíral se do Andul..." Celou dobu při přerovnávání přání jsem si říkala, že bych se jim měla více věnovat, a taky že už jsem dlouho žádná neprodala, protože pořád propaguju jen ty své milované květinové holky, a že je na čase udělat nové motivy, a tak...

Když jsem stahovala fotky do počítače, pinkla mi z Fleru objednávka. Na přáníčka! A víte od koho? Přísáhám, nekecám, od Anny Vaníčkové!

Celá ta písnička končí: "A tím ten příběh s Annami, je zaplať panbů za námi..." Tak si říkám, jestli on to ten Skoumal nepoplet... A jak to s tou Aničkou a panem Vaníčkem doopravdy bylo...

Příběh jsem poslala i paní Anně... A chcete vědět, jak to teda doopravdy bylo?:

Děkuji za přání, dnes dorazila. A i za milý příběh... Nic není náhoda. I to, že si mě vzal pan Vaníček. Neznala jsem tuhle báseň zhudebněnou, děkuji za odkaz. Na VŠ jsem na ni narazila, dost mě pobavila, ale to jsme s mužem zatím jen chodili... On je moje první opravdová láska. Obletěli jsme spolu svět, zrekonstruovali dům a přivedli v něm na svět dvě holčičky. Tohle všechno hlídá pes a kočka. A příběh pokračuje dál a věřím v happyend.. Tak takhle je to s Aničkou a panem Vaníčkem. Neměnila bych.  Ať se Vám daří, děláte krásné věci! Anna V.


Užijte si krásné Velikonoce! Ať jsou plné skvělých příběhů...♥

22 komentářů:

  1. Heleď,ty Putikovaná, zkoušíš to černý mýdlo? Při delším používání by se pleť měla fakt lepšit... :-D Ivča

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. K tomu jsem se ještě nepropracovala. Zkouším různé věci tak nějak postupně, abych věděla, co mi to vlastně pomohlo. Zatím teda nic moc...:-) Momentálně jedu na kvasnicích a biotronové lampě... Ale jinak mydélka už používám! P.

      Vymazat
    2. To jsem ráda,že mydlíš :-) Ale to černé by mohlo pomoci... No však uvidíš,až na něj dojde.. Hezké Velikonoce, Peti. Ivča

      Vymazat
    3. Přiznávám, že se trošku bojím, protože když jsem měla naposled domácí mýdlo s uhlím, tak jsem se po něm osypala dvojnásob. Ale zkusit to zkusím...;-) P.

      Vymazat
  2. To je tak fan, když ty deníčky neleží u mě v krabici, ale mají využití! Juch! :) A ta story s Ankama je super! :) A puntíkaté plavečky, tady už někdo netrpělivě vyhlíží léto, což? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, Daši, zatím by mi stačilo i to jaro...:-) Ale jak se objeví takové čupr plavky, tak i kdyby byla tuhá zima, tak je třeba po nich skočit...:-D Děkuju♥ P.

      Vymazat
  3. Peti, úžasné, takovýhle pozitivní post jsem už dlouho nečetla, srší z Tebe energie. Odpočinek (a paní Mališová:)) Ti svědčí..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Baru, měla jsem teď fajn období, to pak jde samo...;-) Děkuju! P.

      Vymazat
  4. Nielen pani Mališovú, ale aj tú malú Aničku do rodiny, prajem, keď Ti tak pekne začína puberta:-))
    Naj požehnané Sviatky, milá Petra!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, ta už trvá nejmíň pět let, a po zimě je to vždycky nejhorší... V létě mi pomáhá sluníčko:-). Aničku už v rodině máme, ale třeba Apolenka by mohla přiletět, konečně...:-) (To je skoro jak Alenka:-D) No nic, trpělivost... Taky mějte krásné svátky, Alenko! P.

      Vymazat
    2. Peti,moc Vam tu Apolenku preju! :-) Mate v merku moc krasne jmeno.Taky jsme mela napsanou pred porodem Apolenu jako jmeno pro holcicku,nevedeli sme co to bude a nakonec vykoukl na svet kluk jak buk...Tak treba priste :-) Zdravim Eva P.S. A tvorte a piste!Uz jenom pohled na ty Vase nadherne vytvory me uklidnuje a pozitivne nabiji.Jen tak dal! :-)

      Vymazat
    3. To mě jen tak napadlo:-). Ale proč by ne, je to hezké jméno:-). Ale i kdyby přiletěl František nebo Markétka, to je vlastně jedno, hlavně už aby to bylo... No nic, trpělivost...:-D Děkuju moc, Evi, za milá slova, užijte si krásné svátky...;-) P.

      Vymazat
  5. Ja som mala pripravenú Dorotku, Žofiu, Johanku, ale aj tá Apolienka sa tam mihla...u nás je polienko (Apolienko) trocu nemehlo-drevo, no, Dorotka to tiež s menom moc nevyhrala...pritom mala byť Dorotea, muž to na matrike nepresadil!! a to znamená Boží dar:-)
    Chlapec bol pripravený Vincent:-)
    Pekné a silné je, keď priezvisko a meno začína rovnako, potom by u nás bolo najlepšia Viktorka:-)
    Je krásne sa o tom baviť, myslím, pozdravujem:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já nevím, Ali, si představ takového Řehoře Řehu, a ještě kdyby ráčkoval...:-D Mně se líbí křestní jména začínající na A...;-) Krásné dny! P.

      Vymazat
  6. Peťo, díky za krásný článek - a taky za nádherné plakáty. Původně jsem je chtěla umístit k sobě do pracovny, ale manžel koupil rámečky a jdou do obýváku :-). Moc vám přeju, ať se daří nejen na poli výtvarném! Lída

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lído, děkuju moc, a ať vám holky květinové dělají dlouho radost...;-) P.

      Vymazat
  7. ...tak jsem se zasmála, ještě že máš smysl pro humor!!!...........MAT.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rodový znak hroucení se z každé vady na kráse jsem naštěstí nezdědila...;-) P.

      Vymazat
  8. Krásný příběh s Aničkou :)A ten Aničkovský obrázek je nej :) PS: S těmi legínami a spodním prádlem souhlasím! Alena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Měla jsem kdysi takovou hadrovou panenku Aničku:-). Díky...;-) P.

      Vymazat
  9. Peťul to je naprosto úžasný! Určitě pokračuj, je to moc krásný :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To víš, Blani, to podle času a nálady...;-) Uvidíme:-). A děkuju♥. P.

      Vymazat

Děkuji za komentář!