Odboj proti NE

úterý 6. února 2018
Ahaaa, to NEtrvalo dlouho. Máme ho zase tady. Období "NE". Plíživě se táhne, kupí, a až se ho nahromadí moc, tak sklapne. Jako třeba dneska. NEzvítězil. NEvybrali. NEvyhrála. NEpřihlásili se. NElíbí se. NEzájem. NEjistota. A co na to já? Jako vždycky. Na chvíli zastavím, nadechnu se, a rozhodně se NEvzdám. 

Moje zkušenost je taková, že je lepší NEvztekat se, NEtrápit, a všechno to NEgativní odpálkovat něčím hezkým. Všimli jste si toho taky, že když se nenecháte vyprovokovat, a na útok reagujete klidně, věcně a pozitivně, úplně tím celou tu vlnu NEgativity vyrušíte? Vyhlašuju odboj proti "NE"! Chci někomu z vás udělat radost! Napište mi do komentářů, co vás poslední dobou potěšilo, (jako třeba mě keř plný vrabčáků - všimli jste si, jak je jich teď málo?), a já za to jednomu z vás pošlu dvě Květinářky A4 dle vlastního výběru. Řekněme, že máte čas třeba do pátku. Proč to dělám? A proč NE?♥













62 komentářů:

  1. Milá Petro,zrovna včera mě mj. potěšilo, že jsem si po x dnech mohla opět sloužit ruce pod hlavu..a rozjímat...mávampo víkendu napíšu ohledně vyzvednutí obrázku a možnost zisku květinárky ponechám jiným. Stále přemýšlím, které z nich si vyberu. M

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak počkejte na ten kalendář, tam jich bude většina pospolu...:-) Ozvěte se, čeká tu na Vás...;-) P.

      Vymazat
  2. Mě vždy potěší upřímný záchvat smíchu dcery, zrovna včera ve vaně nám jeden ukázkový předvedla :). Děkuji za inspirativní, krásný a barevný blog, obdivuji Vaši odvahu postavit se na vlastní nohy, také se k tomuto kroku odhodlavam. Renata Šablaturová renata.sablaturova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Renčo, to máte naprostou pravdu, smích a radost nejmilovanějších je léčivý...♥ Kamarádčin syn taky takové záchvaty mívá, a to nejde jinak, než se řehtat s ním...;-) Přeju hodně odvahy a štěstí! A děkuju:-* P.

      Vymazat
  3. Dobrý den, úplně pohodové období neprožívám, proto mě potěší třeba video mojí pětileté neteře, která trénuje plavání v obývacím pokoji nebo rozkvetlá čemeřice na dvorku. Obrázky jsou krásné.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Radu, Vám už kvete čemeřice? Uaaa, tak to bych si až radostí poskočila...:-) Ať je líp...;-) P.

      Vymazat
  4. Ahoj, mě nedávno potěšila krásná chumelenice, krásně bílo a do toho nádherně svítilo sluníčko, úplná pohádka :o). Zdravím a přeju spoustu dobré nálady!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivi, děkuji, dobré nálady není nikdy dost...:-) P.

      Vymazat
  5. Milá Peťo, mě moc těší, jak jste začala být aktivní na IG, dozvídám se tak pravidelně, co je u Vás nového, jen tak dál, prosím, Iva K. (na IG jako kappky)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Snažím se...;-) Co si budeme povídat, IG, FB, blog, někdy už je těch internetů až moc...:-D Ale je fajn, že Vás to těší...;-) Díky! P.

      Vymazat
  6. Ahoj Petro, kromě objednaného obrázku na který se chodím dívat zatím do skříně než bude čas ho darovat manželovi, tak mě těší moje děti.Každý den dokážou zlobit,ale rázem je vše zapomenuto a smějí se...někdy je to únavné,jindy to přejdu s úsměvem....Krásný mrazivý den Lucka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nedivím se, že Ti ti vaši zlatohlávci dělají radost...♥ A těší mě, že i obrázek...;-) Děkuju! P.

      Vymazat
  7. Peti poslední dobou to na mě padá se samýma ne :). Jediné co mě nabíjí energií jsou víkendová rána, kdy se společně s dcerkou a mužem tulíme a povídáme a smějeme. Obrázky máš snové <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, Martinko, ať je většina Tvých chvilek jako víkendová rána...;-) P.

      Vymazat
  8. Milá Petro, třeba zrovna dnes jste mě potěšila svými krásnými Květinářkami ...... a přidávám se k odboji proti NE :-). Držím palce a fandím. Monika (sklenickovamonika@seznam.cz)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mončo, pak má moje práce smysl, děkuju moc za to...♥ My tu vlnu rozbijeme...;-) Krásné dny přeju! P.

      Vymazat
  9. NEchci do slosování, páč my hamouni chceme jen A3 a už vím, jaké...
    Petí, já bych se měla po letech radovat, že jsem splatila byt, ale nějak uprostřed všeho dění se to radování nedostavilo.
    ALE ANI NEBUDU PSÁT "JAKOU" RADOST MÁM Z OBJEVU NA TVÉM IG, já chci taky odznáček "s kavárnou" (ve 40i jsem cestou do večerky psala na plakáty, ale SLUŠNĚ).
    Našla jsem odkaz od janinky na ten plackovací web, to si nejdřív musím zajistit "povolení" od tebe, tedy přeposlaný obrázek nebo jak?
    Ježiš, já jich koupím:-))
    Magda

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I ty jedna! Tož kdyby náhodou, tak já Ti ze dvou menších vykouzlím jednu velkou...;-) A ať placky dobře slouží! A ještě aj pomůžou dobré věci, to mám teda radost, díky...:-) P.

      Vymazat
  10. Milá Peto, já se těším stále a to na vaši výstavu! A těši me naše kočky, jak se mají rády a znovuobjevení večerníčku domecek u tri kotatek, který celý den s malými marody sledujeme! ☺Maruška kaderabkova.marie@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maruško, andělku máte odloženou, čeká na setkání s Vámi...;-) A víte co? Když zabořím obličej do toho našeho sametového kožušku, taky je mi hned líp...;-) A ať jste brzy fit. P.

      Vymazat
  11. Milá Petro,
    mě poslední dobou třeba potěšilo, když jsem uvařila zelňačku podle Vašeho receptu na webu Kuchařka pro dceru...polévka je to opravdu famózní :-) Moc Vás zdravím, Jana Veselá

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jevaaaa, tak to je super! To jste mě fakt rozveselila:-). Díky moc, Jani. P.

      Vymazat
  12. Milá Petro, poslední dobou mě těší a dělá mi radost moje dcerka. Zdá se, že ji přešlo na můj vkus hooodně dlouhé období vzdorování a její NE, jako odpověď na všechno, zmizelo a je z ní úžasná, usměvavá, spokojená a mazlivá holčička. A já si to hrozně moc užívám. Přeji Vám spoustu radosti a krásné dny! Jana V. (janina.vencova@seznam.cz)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vida, Jani, to je parádní zpráva, že každé období NE jednou pomine...:-). Děkuju moc, a taky přeju jen to nejlepší, užívejte si chvilky s malou...;-) P.

      Vymazat
  13. Péťo, každý mám občas ty NEzdary a NEjistoty, ale je třeba s nimi bojovat stejně jako ty. Já se třeba dneska při mé každodenní procházce zastavila a usmívala od ucha k uchu. Chodím kolem malého výběhu, kde spolu tráví svůj čas dva černí chlupatí býčci a jedna ovečka. Většinou se někde povalují nebo baští dovezené seno. A dnes? Honili se všichni pospolu, skotačili, ducali do sebe hlavami a já si říkala - Jak jsou šťastní. A byla jsem také...
    Krásné a laskavé dny.
    Ála
    /HajnaAlena@seznam.cz-kdyby :o).../

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Álo, díky. Příroda vůbec nabíjí pozitivní energií:-). Takžeee, vypínám počítač a jdu se projít...;-) Díky! P.

      Vymazat
  14. Mě dneska potěšil tenhle Váš post, to je dobrý přístup, tohleto. Vyzkouším. A držím Vám palce s tím nevzdáváním. Jde Vám to moc dobře. helena.mraz@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vyzkoušejte, fakt to funguje...;-) A děkuju moc♥. P.

      Vymazat
  15. Peti, presne tak :). A k teseni...Tesim se kazdy den z neceho...a prehravam si to vecer. Chumeleni a sankovani, darek od tebe. Dneska setkani se setrou a synovci, koukani na deti jak si s tatkou hrajou s legem, tesi me ze vykouklo slunicko a ze jsme si dnes dali dobre susene jahody...porad je z ceho se tesit na dusi. Jsi skvela kreslirka...ne jsou jen vyzvy :). Pa. Lenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc, Leni. Když se člověk nechá semlít, tak všechny ty malé zázraky dočista pomíjí... A i když je to někdy fuška, nenechat se semlít, stojí za to bojovat;-)♥ P.

      Vymazat
  16. Peti,dnes jsem si udělala radost kyticí tulipánů.....a taky mě potěšila fotka Matyldy s obrázkem.
    Obrázky květinářek jsou krásné, určitě si nějaké pořídím, mám své favoritky, ale ještě mi tam chybí růžička a třeba frézie.:)
    Peti, neboj, bude líp.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaňul, růžička ani frézie zatím na seznamu nejsou, ale co není, může jednou být...:-). A ano, máš pravdu, vždycky je líp. Mele se to pořád v životě...;-) P.

      Vymazat
  17. Ahoj,Peti,vše je opravdu o našem vnitřním nastavení. Snažím se ho mít pozitivní od rána už třeba jen tím, že si ráno v autě naladím oblíbené rádio. Než dojedu do práce,stihnu být několikrát vděčná za to,že mám kam jet, že nemusím chodit pěšky,že mi pěkně hrají,že auto jede,že mám práci,co mě baví a prima kolegy a kolegyně, že mě přes den čeká spousta věcí.. čím jsem starší,tím víc si uvědomuji, jaké mam štěstí,že žiji v bezpečné části světa.... Ivča. 2909@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A o to vnitřní nastavení je potřeba pečovat, je to křehké prostředí, které se musí neustále vyživovat. Protože když skomírá, člověk se rychle dostane do černočerného modu, a pak už tu vděčnost ani vnímat neumí... Děkuju moc! P.

      Vymazat
  18. Ahoj Péťo, těší mě spousta věcí, že jsem zdravá, že mám dvě krásné a zdravé děti, že mám milujícího (a zdravého) muže, že se máme v rodině rádi, že můžu dělat práci, která mě naplňuje a neskutečně baví, že máme vysněný domeček se zahradou pod Beskydami, které miluju... na to si vzpomenu každý večer, když ulehám do postele a jsem za to neskutečně vděčná. A za poslední měsíc bych mohla doplnit ještě další radosti - že se mi daří vykročit zase o něco dál ze své komfortní zóny a začala jsem tak každý den znovu pilovat svou angličtinu s francouzštinou, dvakrát denně se otužovat studenou sprchou, rozvíjet obzory na poli zdravé výživy a biopotravin a zajistila dvě krásná místa pro naši rodinnou dovolenou v létě... a včera mi přijela mladší sestra se synovcem z Francie na návštěvu :-) Prostě jsem šťastná a přeji šťastné dny i Tobě a ostatním :-) Dámy květinářky jsou půvabné, dvě z nich už doma mám, a zálusk mám na jarní (březnovou?) s včelkami a líbila by se mi k ní do páru ještě jedna, možná ta s fialovými vlasy... a nebo některá z dalších, teprve připravovaných...:-) Tak hezké dny A.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aničko, to se tak krásně čte. Moc Ti přeju, aby štěstí bylo trvalé! Obdivuju, kolik toho zvládáš a stíháš, jsi opravdu neskutečný zdroj energie...:-) Děkuju moc! p.

      Vymazat
  19. Mám veľké potešenie tento rok v živote s mojimi, robia mi radosť, hoci boje neprestávajú...
    Tvoje obrázky ,,kvetinárok,, ma veľmi tešia, niektoré obvlášť, a dúfam, že zvládnem napísať a objednať si...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Paráda, Ali, ať je vám spolu i nadále hezky...:-* Děkuju! P.

      Vymazat
  20. Dobý den, radostí je spousta, jen si ji člověk někdy ani neuvědomí - dětský smích, sluníčko, rozkvetlé sněženky, úsměvy cizích lidí na ulici, vaše krásné optimistické obrázky... a tak otvírám oči a duši a pouštím k sobě radost - Dáša - padanebe@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je právě to, Dášo, že někdy máme anténky na radost super funkční, a jde to všechno tak nějak samo, a jindy je to fuška, nebýt černokněžník...:-) Tak nám všem přeju extra silné anténky:-). Děkuju! P.

      Vymazat
  21. Ahoj Peti, radostí je všude kolem hodně, jen se člověk nesmí koukat po těch neradostech.
    Tak princezna marodí doma a nemusí do nemocnice, nejstarší slečna nepřišla o nohu, pouze ji čeká další operace, venku padá sníh, dostala jsem pochvalu za oběd a malý princ nutně počebuje jít na sníh.
    Takže neříkám NE a přeji všem krásný den.
    Bohunka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bohunko, i neradosti patří k životu, a když je jich hodně, tak to člověka prostě někdy položí... Ale určitě se oplatí nedat se, a bojovat...;-) Oběma kočkám přeju uzdravení, a nám všem dobrou náladu...;-) P.

      Vymazat
  22. Oringličko "moje" milá, komu by se nelíbila, Květinářka od Tebe, brala bych ji, NE že NE:-) Hlavu vzhůru, vypnout hruď, všechno zvládneš, šťastná buď. Často na Tě vzpomenu a chmury zaženu. Máš odvahu, máš talent, kdyby existoval na to patent. Ty ho máš a krásu rozdáváš. Ester z Olomouce

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Za básničku básnička, i když jenom kratičká. Díky za ty veršovánky, hned svět vidím z lepší stránky...;-) Děkuji Ti, Ester milá, žes mě takhle potěšila! P.

      Vymazat
  23. Když je splín, snažím se radovat z maličkostí - dočtená báječná kniha, minulý víkend navštívené dvě výstavy s dětmi, pokroky v bruslení starší dcery, moje líheň avokád na okně :-) hlavně se NEnechat semlít
    Moc se těším na vaši výstavu v Karlíně, doufám, že okolnosti budou příznivé a čas a děti dovolí, abych mohla přijít.
    Džejn

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To by bylo super, a určitě se ke mně hlaste;-). Já budu totiž určitě úplně nemožná - ve velkém městě a cizí společnosti...:-D Děkuju moc! P.

      Vymazat
  24. Někdy stačí, když mě ta moje chlupatá láska kočičí nechá vyspat celou noc v kuse, nebo že svítí sluníčko, nebo že jsem si včera koupila srdcovou knihu mého mládí, která se dlouho nedala sehnat - Karpatské Hry, nebo že přijede Oringlička na návštěvu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už se těším...;-) A snad nám teda i to slunko vysvitne!:-). P.

      Vymazat
  25. Člověk na NE se postupně naučí reagovat a zachovat si svůj vnitřní svět. Nemůžeme chtít, aby pořád bylo ANO. Jsou to malé zkoušky, ale posouvají nás dál, dělají nás silnějšími. Mě posiluje můj svět, útulno, doma milo. Momentálně máme jarňáky a každá chvíle s mojí dcerou, kdy ještě chce být se mnou a vše prožívat...tak ta je vzácná a nesmírně si jí vážím. Bylo jí devatenáct a to už není běžné. Takže mávám a moc se mi líbí Vaše tvorba. Na Vánoce jsem dostala Vaši Dámu s kočkou a hrnkem od nej kamarádky- říkala: to jsi celá ty! Ida

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je všechno velká pravda. A když se tím jeden prokouše, tak je pak hrdý, že to zvládl. Jenom zrovna když je to období NE, tak si to musím sakra často připomínat:-). A hele, mně je přes třicet, a čas s mamkou trávím pořád ráda, to už nepomine...;-) Děkuju moc za milá slova, a moc mě těší, že je květinářka u Vás, ať Vám dělá radost! P.

      Vymazat
  26. Milá Petro, dnes mě potěšilo krásné mrazivé počasí, káva a smích kolegyň, telefon od táty a blog u Oringle. Děkuju vám!

    Mám ráda tuhle pasáž z knihy Chalíla Džibrána:
    Pak řekla jedna z žen:
    Promluv k nám o radosti a žalu

    A Mustafa odpověděl:
    Vaše radost je váš žal zbavený masky.
    A tatáž studnice, z níž tryská váš smích, byla často naplněna vašimi slzami.
    A jak by tomu mohlo být jinak?
    Čím hlouběji se vrývá žal do vašeho nitra, tím více můžete pojmout radosti.
    Což není pohár, v němž je vaše víno, pohárem, jenž byl vypálen v hrnčířově peci?
    A není loutna, která konejší vašeho ducha, týmž dřevem, které bylo opracováno nožem?
    Když jste veselí, nahlédněte hluboko do svého srdce a shledáte, že to, co vám dává žal, je zároveň to, co vám dává radost.
    A když jste smutní, pohlédněte opět do svého srdce a uvidíte, že ve skutečnosti lkáte jen pro to, co bylo vaším potěšením.
    Někteří z vás říkají: „Radost je větší než žal", a jiní říkají: „Ne, žal je větší."
    Já vám však pravím, že radost a žal jsou neoddělitelné.
    Přicházejí společně, a usedne-li jeden z nich s vámi k vašemu stolu, pamatujte, že druhý spí na vašem loži.
    Ve skutečnosti jste jako váhy zavěšeni mezi žalem a radostí.
    V klidu a v rovnováze jste, jen když jste prázdní.
    Když vás strážce pokladu zvedá, aby zvážil své zlato a stříbro, tu musí nutně vaše radost nebo žal stoupat či klesat.

    Krásný den všem Oli, formanova@smartpress.cz

    OdpovědětVymazat
  27. Milá Petro,i já se přidávám do řad bojovníků proti NE. Ale je pravda, že se často nechávám splínem převálcovat. Nejlepším lékem je obklopovat se optimistickými lidmi, mít spřízněnou duši, číst ty správné blogy(což právě dělám) a chodit se nabít do přírody. Tak krásné dny Vám i všem v odboji:-) Mirka K.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mirko, shrnula jste to úplně přesně...;-) I mně tohle všechno pomáhá... A někdy to prostě nejde, nenechat se převálcovat, důležité je si v tom stavu dlouho "nerochnit", aby se z něho nestala norma...:-) Díky! P.

      Vymazat
  28. Pěkně jsi mě nakopla a já najednou vidím kolem sebe samé radosti.Malé,větší nebo úplné blbosti...ale jsou.
    A konkrétně...upekla jsem dort- povedl se,udělala jsem jarní kytku- potěšila...
    A jsem tady v dobré společnosti.Je to skvělé.
    Pěkný večer a dobrou noc
    db

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dort, mňam, a kytka, a dokonce jarní, jůůů!:-) Ach, jak mi ta zahrada s čemeřicemi a sněženkami chybí... Tak ať k Tobě všechny ty radosti přichází i nadále...;-) Díky! P.

      Vymazat
  29. Hezký den Peti, jak tady píší všichni, tak i já si uvědomuju, že bez trápení není radosti. Ale každý den se nám děje asi tak milion krásných drobností, když je nebudeme přehlížet, budeme se mít moc fajn. Hledáme štěstí, ale štěstí to není žádný trvalý stav, život je cesta a cesta je víc než cíl... Někdy je líp a jindy zase hůř, ale nikdy nevíme, který den je náš poslední, tak prostě jen pojďme po cestě a užívejme si to...

    Já se raduju denně z toho, že jsem konečně vzala svůj život do svých rukou a zjistila, že: "jaký si to uděláš, takový to máš...". A taky mě vždycky potěší, když vidím naši nerozlučnou trojku - fenku a dvě kočky, které spolu spí v jednom pelíšku. Říkám si, že když na sebe budou lidi jak pes a kočka /myslím našeho psa a kočku :-)/, tak bude na světě nádherně.

    Vaše tvorba je moc krásná, je to něco úplně jiného, než jsem dosud viděla, děkuji, že nám všem svými obrázky zpříjemňujete svět :-). Ať se Vám daří...

    Lenka H.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo! Užívat a prožívat, to je ono;-). A někdy si taky nic nedělat z toho, když prostě zastavíme, a jen tak budeme. A gratuluju ke krásnému životnímu kroku, protože když člověk převezme svůj život do vlastních rukou, a nehledá příčiny a následky pořád jen mimo sebe, pak je mu na světě parádně...;-) A děkuju moc za krásný kompliment ohledně mé tvorby, potěšil! P.

      Vymazat
  30. Zcela upřímně mi největší radost tento týden udělalo potvrzení workshopu s Oringle. Lidka S.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ha, a to je oboustranné!:-) Mně to taky udělalo obr radost, a abyste věděla, měli jsme kvůli tomu včera šunkafleky, abych mohla vyfouknout další vajíčka...:-) Díky moc, těším se! P.

      Vymazat
  31. A já mám radost, že jsme konečně po dvou měsících všichni doma zdraví a dneska jsem výskala radosti, když jsem s holkama fičela s kopce na saních :-)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marki, myslím, že největší radost má Tom, že Peťa zase chodí na tenis...:-D Ať vám to zdravíčko vydrží! P.

      Vymazat

Děkuji za komentář!