Modré kočky

středa 21. února 2018
Pamatujete, jak jsem napsala článek o svých oblíbených výtvarnicích? Já vám to říkám pořád, dělejte dobré skutky, stokrát se vám vrátí. Většina z těch úžasných ženských mi dojatě psala, že mi děkují, že netušily... Řekly jste někomu, jehož práci opravdu obdivujete, jak je dobrej? Já si říkám, že bych to měla častěji, a zaslouženou pochvalou nešetřit...

Mimo jiné jsem tehdy měla dlouhý telefonát s Míšou em.en., a následně i e-konverzaci s Luckou. Mít kolem sebe zkušené matadory z oboru, ve kterém se snažíte prorazit, je obrovské štěstí. Situace, ze kterých se nováček (já) hroutí, berou s naprostým klidem a nadhledem. A naopak vám ukážou, že je třeba si užívat i ony začátky, protože chvíle napětí a vzrušení z každého pokroku, ty jsou jedinečné a už se nebudou opakovat. Hodně mi setkávání s nimi pomáhá, abych si užívala průběh, cestu, směřování, a méně se nervovala nad malichernostmi praktických záležitostí. A abych si vážila svého "drajvu" a nadšení, které mě zatím naštěstí neopouší, a snad při mě ještě dlouho zůstane.

Ale co je hlavní, a proč o tom všem píšu.  Míša s Luckou si mě vzaly do party (och!), a založily jsme si svoji malou soukromou "sektu" MODRÉ KOČKY. Mohla jsem si díky tomu projít vším tím kolem chystání výstavy, a jsem za to neskonale vděčná. Protože kdybych měla udělat výstavu sama, tak se jí asi nikdy nedočkám... Všechno přehnaně řeším, a sama sobě komplikuju, mám pocit, že všechno musí být vymakané a naplánované do posledního puntíku. Což člověka docela dost vysílí a odradí už na startovní čáře. Holky mě skvěle udržely na uzdě, a nedovolili mi, abych se z naší milé akce hroutila/vycouvala/neradovala se. Chceme si ji především užít, setkat se s přáteli a dalšími milými návštěvníky, a já věřím, že se potkám i s někým z vás. Prosím, hlaste se ke mně, moc ráda vás poznám! 

Výstava bude prodejní, obrazy si bude možné zamluvit, a poté odkoupit na konci výstavy. Moje plakáty i originály budou k dostání v krásných originálních rámech od Barči. Jistě je už z jiných příspěvků znáte... Původně jsem myslela, že v kavárně po dobu jejího konání budou k zakoupení všechny kočičí plakáty a přání, ale bohužel to není organizačně možné, takže pokud máte o nějaký plakát či přání zájem, napište mi, vezmu ho s sebou na vernisáž. 

Vždycky jsem si říkala, jak bude vypadat pozvánka mou první výstavu... Tak takhle...

A takhle nám MODRÉ KOČKY zdobí domov.

12 komentářů:

  1. "Přej, a bude Ti přáno!" Tak to přesně funguje... To bude krásné! Tak jsem měla trochu obavy, aby mi s nástupem do práce nepadlo hned nějaké školení v Praze. No a teď si říkám, že by vlastně mohlo :). Hezké tvůrční dny, Peti! J.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To by bylo bezva, Jani, to bych tam měla kousek domova...:-). Děkuju! P.

      Vymazat
  2. Peti, to je super! Ať se vám vše vydaří! ;-)

    OdpovědětVymazat
  3. Peti to je krásná zpráva, nechť si vernisáž řádně užiješ :)

    OdpovědětVymazat
  4. Peti, to super, užívej si to :-)! A příští výstavu kousek blíž, prosím ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě, Marki...;-) Až dokončím ten kalendář, ráda bych uspořádala něco k němu...;-) P.

      Vymazat
  5. Je je...misto znám, byly jsme tam se Šimonem..a dokonce jedu v tomto terminu do Prahy..mají tam chutné dobroty. M

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jee, to je bezva:-). Já tam ještě nebyla, tak se těším, na prostředí i kočenky...:-). A jestli budete mít v pondělí odpoledne čas a chuť, stavte se, ráda Vás uvidím...;-) (Ale obraz, plakát a placky Vám předám raději doma - placky zatím nemám, pokazil se během procesu plackovač, tak čekáme...;-)) P.

      Vymazat
  6. V Praze budu v termínu výstavy, nikoliv vernisáže. Držím palce. M

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I tak se tam stavte, je to příjemní kavárnička:-). P.

      Vymazat

Děkuji za komentář!