Tak jsem zase nevyhrála...

pátek 29. prosince 2017
Tak jsem se těšila, jak vás dneska budu lákat, abyste mi dávali hlasy v soutěži, a ono prd... Bohužel můj motiv do finálního výběru zvolen nebyl. Abyste věděli, o co se jedná - jedna společnost vyrábějící kancelářské potřeby vypsala soutěž o titulní stranu svých bloků pro rok 2018 s podtitulem "Stromy pro život". Dnes bylo vystaveno album s návrhy, pro které je možno hlasovat. U některých motivů mi obočí vylétlo skoro až nad hlavu, mám ale ještě teď v živé paměti nepěkné poznámky stran sluníčka, a tak jsem si přikázala, že v sobě přece poraženecké pocity živit nebudu. Závidět se nemá, tak! A jaké motivy se do výběru nakonec dostaly posuďte sami. Někdy v únoru pak bude vyhlášení vítězů, které zvolí porota, ale na to už se raději těšit nebudu... Třeba se moje ilustrace bude líbit aspoň vám... Možná ji využiji na plakáty, když mi zůstane plonková.

"Strom je symbolem rodiny. Znázorňuje ji od kořenů - našich předků, až po ty nejmladší ratolesti. Každý z rodinného klanu, od nejmladších, až po ty nejstarší, užitek ze stromů potřebuje. Stromy nás totiž provází celým bytím, od kolébky, až po rakev. Jsou přítomny povznášejícím okamžikům, třeba když na papíře vzniká umělecké dílo, ale i těm nejpřízemnějším lidským potřebám. Zkuste si svůj život představit bez toaletního papíru. A co víc, zkuste si svůj život představit bez kyslíku, který dýcháme. Bez stromů by žádný nebyl. Kyslík, ani život. Tak až se příště posadíte na židli, otevřete okno, napíšete milostný dopis, zhoupnete se na houpačce, zamícháte vařečkou omáčku, nebo se opřete o hůl, abyste ulevili bolavým kolenům, vzpomeňte si na strom, který vám tohle umožnil."

P.S.: Tohle je první příspěvek sedmého roku mého blogu. A furt mě to baví!
P.P.S.: Dostanete-li pod stromeček kalhoty, které jsou vám na Štědrý den akorát, nikdy si je neberte na návštěvy mezi svátky. Rozjede se vám zip... 


6 komentářů:

  1. Pěkný večer,tak jsem to okoukla a já si tam nevybrala.To tvůj obrázek to je jiná...jak si ho tak prohlížím,pořád je na co koukat a ten příběh.Vybírali ze 4OO ilustrací?Za mě trochu slabší výběr.
    Takže mně se líbí.
    Já mám pocit,že se do ničeho jiného nevejdu jen do kalhot s gumou...
    db

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bych si i vybrala, mám tam dva hlavní favority... Ono to hlasování veřejnosti je ale stejně většinou o tom, kdo nasadí silnější páky, a přemluví více známých, aby mu dali "like". Tak to prostě chodívá...:-)
      Já nevím, co mě to napadlo, brát si kalhoty na zip. Přitom leginy a tuniky jsou moje nejmilejší outfity...:-)
      P.

      Vymazat
  2. A co takhle zkusit blog ci sesit sama. Navrh je pekny a ja bych do toho sla.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Budu o tom přemýšlet...:-) Ale asi bych na svůj blok či sešit zpracovala nějaké jiné téma...;-) Díky! P.

      Vymazat
    2. Peti však těch témat na blok/sešit může být klíďo víc, jsem si jistá, že zájem by byl :) Plhá, se hlásí :)

      Vymazat
    3. Balni všechno bude, všechno jednou bude...;-) P.

      Vymazat

Děkuji za komentář!