Dárek pro Toma

úterý 26. prosince 2017
Čím jsem starší, tím víc mám ráda dárky, které se dají odžít. Radost při rozbalování, radost při spotřebování. A tak bych vám dnes chtěla ukázat dárek, který pod stromkem objevil můj muž, a který nemusí být jen k Vánocům. Třeba vás inspiruje, protože z vlastní zkušenosti vím, že mužům se dárky vymýšlí tak nějak hůře než ženským... A nejlepší na tom je, že se dá ale klidně aplikovat i pro dámy...

Moje přání jako leporelo už dávno znáte... Tak přesně to jsem využila, jenom jsem ho trošku vytunila. Dovnitř jsem vlepila více obálek, a do těch obálek dala správný obsah. Výherní los, poukaz do sauny, lístky do kina, permici do fitka (to není za trest, on tam chodí rád...) A kdybych se chtěla rozšoupnout, klidně bych mohla vymyslet spoustu dalších věcí. To je na tom taky fajn, že finanční hodnota může být libovolná. Klidně ji můžete srazit na minimum, když obálky naplníte fotkami, osobním dopisem, tajným rodinným receptem, semínky oblíbené květiny, a určitě byste vymysleli ještě spoustu drobností, které co se peněz týká, nic nestojí, ale přitom mají nevyčíslitelnou hodnotu. Nebo se naopak můžete rozšoupnout, když třeba pátráte po dárku ke kulatinám. 

Tady pár tipů, co by třeba nadchlo mě, kdybych v takovém leporelovém přání našla. Nápady si stačí přizpůsobit zálibám a směřování obdarovaného.

* Jedno z mých předsevzetí pro rok 2018 je, že si zajdu na koncert Tomáše Kočka a Orchestru. Takže lístky na takový koncert by mě určitě velmi mile překvapily. 
* Poukaz na nákup ve výtvarných potřebách, knihkupectví nebo oblíbeném módním butiku. Penízky se můžou rozkutálet za placení účtů, nákupy do domácnosti, ale poukaz se prostě vybere jen za to, co obdarovanému udělá opravdu radost. Dostala jsem takhle třeba kartičku do Neoluxoru, a moc jsem si to přehrabování a vybírání v knížkách užila. (Já už ty dárkové poukazy taky musím konečně udělat, fakt...)
* K narozeninám jsem od kamarádky dostala poukaz na kosmetiku. To se vždycky hodí. Moc jsem si voňavý relax užila. Kosmetika, manikúra, pedikúra, kadeřnictví, nebo třeba masáže. Zkrátka dopřát si chvilku jenom pro sebe. (Už by to zase chtělo puntikací nehty...)
* Určitě bych si s radostí vychutnala nějaký workshop. Třeba na stránkách Loukykvět teď byla úžasná nabídka, to by se mi opravdu líbilo. A vůbec, cokoliv tvůrčího, co by mě posunulo dál, by byla paráda. Třeba akvarel u Jitky nebo psaní u Renči... (Nebo třeba k Oringli na kytky, že jo...)
* Krásných fotek není nikdy dost, a poukázka na focení k nějakému dobrému fotografovi by se u nás určitě neztratila.
* Poukaz na celodenní výlet. Kamkoliv. Dokážu si představit v jedné obálce lístky na vlak (nebo jízdenku na odvoz autem), v další plánek města s vyznačenými zajímavými místy, v další pozvánku na oběd do místní restaurace, v další vstupenku do galerie nebo muzea... A hlavně mít možnost celý den strávit s někým milým, povídat si, nespěchat. Ty jo, to se mi fakt líbí, to musím někomu někdy darovat...
* A kdybych mohla být na chvilku neskromná, tak jakékoliv cestování mě vždycky nadchne. Ať už víkendové wellnessové nebo delší zahraniční. To už je ale kategorie snů, to je mi jasné...


P.S.: Děkuji všem svým milovaným Ježíškům. Udělali jste mi velkou radost! Je vidět, že mě znáte. Díky tomu, že jsem dostala to, co s radostí spotřebuju nebo upotřebím, se dokonce ani nedostavil můj obvyklý záchvat paniky z přehlcenosti aneb "kam to proboha všechno dám". To jsou pak i hmotné dárky úplně fajn!

4 komentáře:

  1. Super nápad! Určitě využiji, moc díky za inspiraci. A krásné dny!

    OdpovědětVymazat
  2. Peti, super nápad, děkuji za tip, máme letos dvě šedesátky. Obrázky nakreslí vnoučata, obálky naplníme my:-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bezva, že se to někomu bude hodit...;-) Tak ať oslavence potěší zpracování i obsah...;-) P.

      Vymazat

Děkuji za komentář!