Zazvonil zvonec...

úterý 5. září 2017
...a nového Montessori centra u nás ve městě byl začátek! Co jiného bych mohla dělat o prázdninách, než pracovat na vizuálním stylu školy, že jo? Tedy zatím "jen" miniškolky, školky a centra. Věřím ale, že příští školní rok už zahájí s názvem Campana - Mezinárodní Montessori mateřská škola a základní škola, s.r.o. Víte, co Campana latinsky znamená? Zvonek! Krásný motiv ke zpracování... A motto: "Nechme děti znít..." se taky přímo nabízelo. Je mi velmi sympatické, že zakladatelé školu hned od začátku promýšlí do detailů, včetně "výtvarné tváře" instituce. A je mi ctí, že právě tento úkol byl svěřen mně. Vyřádila jsem se! Vzniklo logo, grafika na web, banner, vizitky, diplomy, hlavičkový papír na dokumenty, razítko, jednotlivé motivy ozdobí i třídy či chodby... Nezapomněli jsme ani na stylové fotografie. A co "provedl" webmaster s mými motivy na webu, je neuvěřitelné! Věřte mi, že tahle "parta" moc dobře ví, co dělá... V pedagogickém sboru je několik mých ex-kolegů, skvělých profíků. A já jsem strašně moc ráda, že můžu být u vzniku nové školy, být tak trochu součástí jejího týmu, a přitom se nemusím třepat nervozitou na začátku školního roku. Jednou nohou ve škole, nikoliv však před katedrou, juch! (Ačkoliv, jak jsem tak trochu "nasála" atmosféry, myslím, že bych si v Campaně dokázala vyléčit i lecjaké bolístky...)

Mám opravdové štěstí na "barevné" společnosti. Myslím, že i tato škola, stejně jako SONNENTOR, bude fungovat na principech jako je vzájemná úcta, důvěra a otevřená komunikace. Soudím dle toho, jak jsem doposud poznala její zakladatele, kterých si moc vážím. Mimo domlouvání vizuální stránky školy jsme strávili nemálo času také povídáním o pedagogice, vedení školy, podnikání, zásadách týmové práce, takže vím, že si prostě rozumíme... A už se těším, až se příště sejdeme a bude příležitost popovídat si o dalších věcech... Takže CAMPANO, ať se ti moc daří!


22 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. Děkuju, Mončo, je to obrovské štěstí, pracovat na takových projektech...:-) P.

      Vymazat
  2. Moc ti fandím Peti a toto je opět paráda! Moc povedené, hravé, veselé,.. tam by se mi líbilo :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já myslím, že fakt líbilo. Super lidé, parádní atmosféra. Děti spokojené... Jsem ráda, že jsem mohla přispět,a že se líbí! Děkuji:-) P.

      Vymazat
  3. Tak to je nádherný projekt! A povedlo se Ti "to" skvěle, Peti! Moc moc pěkné... <3
    Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, Jani! Těším se, že škola i školička jen a jen pokvete, a že děti, které do ní teď chodí, budou na obrázky nostalgicky vzpomínat...:-) P.

      Vymazat
  4. Šťastný projekt, šťastné maľovánky!
    Mám o Montessori vzdelávaní v Bratislave len tie najlepšie správy, hlavne deťom ,,inakým,, zásadne pomohli!
    Už tvoj obrázok by ma pritiahol:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to mě těší, tak by přesně měl fungovat! A víš, co je nejlepší? Ta hloubka, která se za veselými barvičkami skrývá...;-) Žádné falešné vábení:-). P.

      Vymazat
  5. Moc povedené, váš výtvarný styl se do školky i školy parádně hodí! A třeba kdyby v budoucnu potřebovali někoho na výtvarku, mají se kam obrátit také ne? :))Lucie

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lucie, moc díky za milá slova! Ráda bych se sice učením nevysilovala, jestli mi rozumíte, ale tuhle partu bych určitě "ve štychu" nenechala...;-) Myslím si ale, že s hledáním průvodců problém mít nebudou:-). P.

      Vymazat
  6. Montesorri fandim...v širším kontextu jsem velmi překvapena až zaskočena...to přiznávám. M

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chápu, asi se k Vám dostávají různé informace z různých zdrojů... I proto jsem napsala svůj názor, mohu porovnávat...;-) Mějte se fajn! P.

      Vymazat
    2. Škoda,že nebyla podobná instituce v dosahu, když šel Š. do školy. Již před 20 lety jsem měla možnost a tu čest velmi podrobně tento systém poznat. Dnes letíme, tak pokud do toho chcete jít...tak by mohl zase vzniknout nějaký výtvarný záznam. Ohledně širšího kontextu vám po víkendu napíšu pár slov. M

      Vymazat
    3. Být Vámi, tím bych se určitě netrápila... Myslím, že Š. dostal skvělou péči i vzdělání...;-) Bude mi ctí! A moc si to dneska užijte! P.

      Vymazat

Děkuji za komentář!