V SONNENTORU

pondělí 4. září 2017
Ještěže byl Tom se mnou... Vnímal místo mě věci, které jsem měla vnímat především já... Ale asi jsem moc velký mimoň... Já jsem byla unesená z lidí, jak byli milí, hodní, vstřícní. Z vymakané organizace akce. Z kompostovatelného jednorázového nádobí. Z tříděného odpadu na každém rohu... Z davů, které byly naladěny tím správným směrem, které vyhledávají kvalitu, férovost a nesobeckost. Že ty hordy lidí dorazily i přes hektolitry deště... A že "velitel" společnosti, Josef Dvořáček, za déšť děkoval, protože porostou byliny a další... To je tak krásná pokora! Z toho já jsem byla na Bylinkových slavnostech 2017 v Čejkovicích nadšená...

Tom mi dělal oči a uši jinak. Vždycky do mě nenápadně dloubl loktem, a řekl mi: "Uvědomuješ si, co jsi právě teď slyšela? Vnímáš to, jak si tě tu každý váží? Jaké to je, slyšet tolik uznání?" A já jenom koukala jak brambora... Dochází mi to až teď, doma, v klidu, u hrnku čaje, který jsem dostala (čaj, i hrneček...)

Dochází mi, že...

...Že se jedná o motiv z mé dílny, který se dostane asi k nejvíce lidem, možná i ve světě... Prý je velmi oblíbený a žádaný, což se pozná z prodejů, i vzkazů, které jim chodí...
...Že mi potřásl rukou a pogratuloval Johannes Gutmann, člověk, který založil fungující a prosperující firmu, která si zakládá na úctě k přírodě i člověku...
...Že se mi splnil další sen. Pamatuju si, jak jsem ve Veze vždycky zkoumala ty krásné obrázky na krabičkách, a říkala si, kdo je asi tvoří... Tak teď už i já!
...Že i přes email vycítíte, že je na druhém konci někdo, kdo jede na stejné vlně. Setkání s lidmi, se kterými jsem skoro rok komunikovala jen přes emaily, bylo skvělé, niterné... Že jsou ve své práci šťastní, a díky tomu spoluvytváří produkty, které dělají šťastnými další lidi. To je tak osvěžující zkušenost! Takhle by to mělo fungovat všude! (Šéfové, poučte se! Otročina a nešťastní zaměstnanci nefrčí...)
...Že jsem "dala tvář" opravdu kvalitnímu produktu. Jubilejní čajík se stal Biopotravinou roku 2017 v kategorii pro gastronomii, pochutiny a ostatní. A to i díky sluníčku... Přihlášené bioprodukty do letošního ročníku soutěže překvapily nejen svou kvalitou, ale pro mě osobně především úrovní obalů. Oceňujeme, že také bioproducenti pochopili, že prezentace je součást výrobku a často díky obalu si zákazník výrobku na pultě prodejen všimne,“ říká Kateřina Urbánková, manažerka PRO-BIO Svazu ekologických zemědělců, který soutěž organizuje."
...Že je fakt potřeba občas se vymanit z toho pitomého kolotoče placení účtů a získávání prostředků, a podívat se na to, co je na mojí práci opravdu důležité... Na to, co mi dává, co díky ní prožívám, a proč ji dělám a chci dělat... 


27 komentářů:

  1. Krásné! Gratuluju! To musí hřát u srdce ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, hřeje, i v krajině břišní... Krásné hřejivé štěstí... Děkuji! P.

      Vymazat
  2. Neuvěřitelná gratulace, tento čajík je i můj oblíbený a miluji ten obal. Mám ho na polici :-))
    přeji krásný klidný podzimní čas, plný slunce a energie
    Veronika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Veroniko, to jsem ráda, že se Vám líbí! Už jste viděla hrneček?:-) Děkuji za krásné přání. P.

      Vymazat
  3. Petulko, moc gratuluju a preju ti tu radost,zaslouzis si ji. Jitka

    OdpovědětVymazat
  4. Peťo moc gratuluji, až mi to vehnalo slzy do očí :-D
    Jsi moc velká šikulka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je tak krásný, kolik lidí mi tu radost upřímně přeje... Děkuju moc, Aničko:-* P.

      Vymazat
  5. Úúúúúžasné! Vidět svoji (skvěle odvedenou) práci, jen tak venku, mezi lidmi... Moc ti to přeju Peti, máš být na co hrdá. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A víš, co je skvělý? Že lidi neznají můj xicht, takže mezi nimi můžu úplně anonymně kroužit a poslouchat, co si o tom sluníčku vykládají, a to je pak teprve pecka...:-) Oni fakt chválí, ty jo! Děkuju moc! P.

      Vymazat
  6. Gratuluju!!
    Mám z toho hlad. :- )

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak si dej něco v biokvalitě...:-) Dobrou chuť a díky!:-) P.

      Vymazat
  7. "Tvůj" čaj beru velmi často jako dárek s sebou na návštěvy a vždycky potěší a téměř vždy se ozve zvolání "Jééé, to je hezké". A já se pak chlubím, že paní výtvarnici znám! Takže tak :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marki, to mě moc těší...:-) Já mám letos (sluníčkového) Ježíška taky vyřešeného...:-) Těším se v sobotu na viděnou! (Že bych přinesla čajík? Vlaďka psala, že něco, co jsme sami vytvořili...:-)) P.

      Vymazat
  8. Gratuluji k úspěchu a přeji hodně dalších podobných. Taky jsem "tvůj" čaj našla u nás ve zdravé výživě a mám v plánu si ho pořídit na sychravej podzim.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, to by bylo moc krásné! Šálek dobrého čaje a sychravý podzim, to k sobě jednoznačně patří...;-) P.

      Vymazat
  9. Ja som šťastná s tebou, s hlbokou radosťou a zadosťučinením, lebo si moja:-)
    A niečo pre potešenie už k tebe ide poštou!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, a proto je moje radost mnohonásobná:-* A uaaa, těším se, moc:-) P.

      Vymazat
  10. Tvůj krásný motiv, Petí, je pozitivní a vyzařuje úžasnou energii a chuť čajík hned ochutnat. U nás bohužel ted není, ale počkám, až naskladní.
    pa a gratulace, M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A nebo jde objednat z jejich stránek, i chuťově je čaj moc příjemný, takový akorát na popíjení během celého dne...;-) Děkuju, Mončo, za milá slova! P.

      Vymazat
  11. Gratuluji a přeji. M

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář!