Bílo

středa 1. února 2017
Tak jsem se paradoxně dočkala v téhle záplavě sněhu i záplavy květin. Myslete si, že jsem třeba morbidní, ale když mi kamarádka nabídla, zda bych nechtěla poskytnout azyl části smutečních květin, ráda jsem tak učinila. Co s nimi, když je z jakéhokoliv důvodu nelze uložit na hrob... Leda tak do kontajnejru. To by byla přece strašná škoda...


13 komentářů:

  1. Volajú sa po vašom kopretiny?
    Tak, tieto by som na svojom pohrebe mala rada a ešte radšej by som bola, keby sa po pohrebe porozdávali:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vypadá to spíše na nějakou verzi chryzantém, bych řekla... Budou mě těšit ještě dlouho...;-) P.

      Vymazat
    2. Sú krásne a so spomienkou pokoja....

      Vymazat
  2. Ja jsem je mela na svatbe ☺ mam je moc rada. A nevidim na tom nic spatneho je mit po funusu doma. Kytky za to nemuzou mej se fajn Radana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já taky, něžné, bílé... Kytky za to nemůžou, jenom jsou tady různé pověry a takový nepříjemný pocit, že se jedná o hřbitovní kvítí... Ale jak už jsem psala níže, přijala jsem je ráda, strach nemám...:-) P.

      Vymazat
  3. Milá Peťo, moc se omlouvám, ale moje babička vždycky říkala, že pokud se květiny po pohřbu nemůžou dát na hřbitov, tak se mají spálit, byly darovány mrtvému a pokud si je vezme někdo jiný, tak by si ten mrtvý mohl pro ně přijít... Snad jsem Vám moc nezkazila radost... Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, normálně bývám pověrčivá, a asi bych se i bála. Ale zrovna v případě této milé duše mám trochu jinou teorii, takže se nebojím vůbec. Možná proto jsem je přijala. A možná vám to jednou všechno vysvětlím...;-) Ale díky za doplnění obzoru, tohle jsem neznala... P.

      Vymazat
    2. A tím je to vyřešené a úplně v pořádku, H.

      Vymazat
  4. Kvítka jsou krásný a moc jim to u vás sluší. Pověru v předchozím komentáři jsem taky neznala, člověk se i něco dozví :-), Kája.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bílý mám nejraději... A taková nádherná záplava... Děkuju! P.

      Vymazat
  5. Péťo, kytičky jsou krásné. Sama bych z toho ale měla divný pocit a asi bych je nepřijala. A už vůbec ne poté, co napsala Hanka... :-) Na druhou stranu - možná bych obrátila, pokud by šlo o pohřeb někoho velmi blízkého, koho jsem znala sama .-) A.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aničko, pevně věřím, že příští příležitost, ze které si přinesu květiny, bude už jen veselá...;-). P.

      Vymazat
  6. Duša, ak vstúpi pokojne do Svetla, v tom prípade kvietky, okrem toho, že sú krásne, obsahujú ešte aj toto dobré posolstvo:-)
    Bola som na pohreboch, ktoré boli napriek bolesti pre toto aj radostné, akoby svadbou...

    Ak by sa zosnulý predsa len ,,vracal,, , tak pre milosrdenstvo v modlitbe za neho, alebo zádušnú svätú omšu:-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář!