Adventní věnce 2016

úterý 22. listopadu 2016
Tak vy všichni už adventní věnce, jo? Tak to já teda taky! Když se mě Tom včera na podvečerním nákupu zeptal, proč jsem tak nabroušená, došlo mi, že to chce vážně aspoň malou pauzu. Takže jsem dnes dělala věci "nepovinné", tedy pro radost... Něco pro kamarádku na výměnu, a celé odpoledne jsem si vyhradila na věnce! Když jsem jen tak ve svetru stříhala venku "suroviny", říkala jsem si, jestli jsem tedy něco nepopletla...? Ale on už bude vážně advent!

Zdobení na věnce jsem sušila už během léta. Obilíčko, černuchy, poupata bodláků... Zelený podklad je z tújí, břečťanu, jmelí, korpus jsem motala už na dušičky ze šlahounů psího vína. Ve věncích je vlastně kousek každého ročního období. Jaro zastupují větvičky jívy - kočičky, které jsou z toho teplého počasí asi docela popletené. Léto je v kláscích, podzim v psím vínu, a zima voní po adventních perníčcích... Vše jsem vybírala tak, aby vydrželo až do Vánoc, tak jsem zvědavá...

Jeden si necháme, jeden je pro Tomovy rodiče, a další povezeme jako dárek tetě, u které strávíme první adventní neděli... Odpočinula jsem si krásně, mám radost z výsledku, a ona zítra i ta práce půjde hned lépe od ruky...




18 komentářů:

  1. V čem jsou svíčky zapíchnuté ve sklenici, v soli? V cukru? Věnce se povedly, všechny jsou krásné . Moc se mi líbí takto z přírodnin. Dušička si u tohoto tvoření musela zákonitě odpočinout a výsledek stojí za to!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V soli, cukr karamelizuje, když na to přijde, kdežto sůl oheň uhasí:-). A děkuju moc! Je mi opravdu mnohem vzletněji, a zítra se mi bude zase radostněji pracovat... P.

      Vymazat
  2. Odpovědi
    1. Děkuju, Marci! Ten nevěstin závoj je fajn, že?:-) P.

      Vymazat
    2. Ten je! Chcela som mať voľakedy kyticu na svadbu len z neho:-)Ale teraz, keď u teba vidím tie bodliaky, tobolky a ...

      Vymazat
    3. Kamarádka měla... A vypadalo to parádně... Když já mám tak ráda ty mišungy...:-). P.

      Vymazat
  3. Peti, krasne vence. Miluju ty prirodni, ale neumim je tak krasne jako ty. Ale neva. A jak mam pocit, ze nestiham, tak jsem vcera skoro proti sve vuli zadelala poprve v zivote na vizovicke, tukala si na hlavu, kdy to chci asi delat a jak,kdyz jsem to v zivote nedelala a vsude kolem tolik prace.. a prace s testem je uzasna, nadherna, napady se jen hrnou a asi budu muset zadelat dalsi kilo mouky, holcicky jsou nadsene tez a sfinka depka je taky fuc. Chvala Panu Bohu za to.
    Krasne dny
    Bohunka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na nestíhání je prostě nejlepší lék zastavit se, ač to zní nesmyslně, je to tak...:-) A vizovické klidně můžete využít na ty věnce...;-). Ať se daří! P.

      Vymazat
  4. Hézký.... :) Já to asi spáchám až po neděli. První adventní víkend budeme trávit ve Varech, tak spoléhám, že tam se naladím :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jee, a my v Praze:-) Tak právě ať s sebou přivezeme kousek té atmošky...:-). A fakt jsem potřebovala spočnout, a tohle je ideální terapie:-). Tak hezké ladění, Leni! P.

      Vymazat
  5. Moc hezke a s tou soli i chytre! Pekne dny, Iveta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Ivet, leč není to můj nápad, kdysi jsem obkoukala někde na netu...;-) P.

      Vymazat
  6. Peti, ty věnce jsou vážně povedené, moc! Taky to tak neumím uvázat, jak psal někdo výše... Tak jen tiše "závidím" :-)
    Krásný advent! L.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Lucko, zdravím Tě! Každý umíme něco, a já se to takto taky musela doučit...;-).A děkuju moc! Taky přeji krásné dny... P.

      Vymazat

Děkuji za komentář!