Vloni jsem si slíbila...

čtvrtek 1. září 2016
Vždycky, když jsem se v minulém zaměstnání vztekla, "vyhrožovala" jsem, že půjdu dělat květinářku... Že mi to za ty nervy nestojí... Že kytky mlčí, voní, zdobí, neotravují... Květinářku jsem chtěla dělat odjakživa. A dodnes si říkám,  co kdybych v osmnácti měla dnešní rozum a odvahu, a zkusila jít studovat Zahradnickou fakultu v Lednici... Stejně tak bych mohla celý život přemýšlet, proč jsem nebyla průbojnější, a věřila tolik let všem těm lidem, kteří mi tvrdili, že nemám talent a že se tvorbou uživit nedá... Víte co? Nelituju ničeho. Jsem ráda za každou zkušenost i práci, kterou jsem si prošla. Protože když je člověk pro něco stvořený, stejně srdci nakonec neporučí. A tak se už pár měsíců živím tvorbou, na kterou MÁM talent... A tak jsem dnešní první školní den strávila vázáním věnců...

Vzpomínám na loňský začátek září a děkuji sama sobě, že jsem ve své zlomené duši našla poslední zbytky odvahy a udělala ten osudový krok do neznáma. Že jsem vystoupila mimo hranice svého tehdy známého světa. Že jsem dovolila sama sobě splnit si sny a nechat k sobě přicházet tak překrásné šance, o kterých jsem snad ani snít nedokázala... (Nerada bych, aby to vyznělo, že plivu na učitelskou práci. To v žádném případě! Učení je krásné a smysluplné povolání. Učitele hluboce obdivuji a nikdy si jich nepřestanu vážit. Nikdy si nepřestanu vážit lidí, kteří se zhostili náročného a nevděčného úkolu a vykonávají ho, jak nejlépe dokážou. Já jsem byla asi příliš málo oddaná, a taky mě vábila jiná cesta...)

Vloni jsem si slíbila, že se prvního září budu válet někde na pláži. To sice úplně neklaplo, ale panejo, dnešek byl tak krásný... Hned ráno jsme vyrazili k řece. Na jedno z nejkrásnějších míst, které znám. Kde roste tolik květin... Udělali jsme si piknik v březovém hájku, povídali si, fotili, vázali. Taková pohoda. Potřebuju trénovat. Zapamatovat si, co kterou dobou roste, jaké květiny se dají použít, jak je můžu jinak poskládat, vyzkoušet trvanlivost jednotlivých druhů do věnečků... Proč? Noo, však už vám to brzo prozradím, a moc se na to těším... Hele, a zítra frčíme na svatbu. Parádní začátek září, což?! A takový přeju i vám...





20 komentářů:

  1. Úžasné věnečky (ten jetelový vede :)), úžasné fotky a úžasná energie z toho všeho..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jetel je parádní, ale prdlačky vydrží... Ten druhý věneček se během několika hodin vůbec nezměnil... Úžasná energie, to sedí, na krásném místě, nádherný den...:-). Díky, Baru! P.

      Vymazat
  2. Tak to jsou ovšem parádní venečky! Já také chtěla být vždy květinářkou, ale s alergií by to asi nebylo to pravé. A tak jsem zvědavá na novinky u tebe..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéje, alergie na kytky a kočky, to by se mi zhroutil vesmír... Soucítím...:-). Aspoň že na těch obrázcích se na ně dá koukat bez pšikání:-). Díky! P.

      Vymazat
  3. Krásné..........úplně všechno!

    OdpovědětVymazat
  4. Jak ťa teraz vnímam úplne inak, akoby si bola tu:-)
    Dokázala si to-vykročiť, zavŕšiť,aj keď si nemala síl a to ctím, a ešte aj to nové a pekné čo prinášaš, obdarovávaš:-)
    Si tam kráásna!
    Všetci!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Krásní, protože šťastní...:-). Kdo by nebyl! Příroda, slunce, blízkost...
      Dělá mi tak velkou radost dělat radost, vnímám to jako velký dar a děkuji za něho pořád...
      Alenko, děkuji:). P.

      Vymazat
  5. Páni, to jsou nádherné fotky Peti a ty věnečky a hlavně i text.. velký obdiv.. taky bych si přála mít víc odvahy, ale třeba to přijde ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, s takovou zásobou lásky za zády, kterou skrývá váš krásný domeček, určitě přijde i odvaha...;-). Zatím pusť práci z hlavy, maminkovský úkol je mnohem důležitější a krásnější...;-). P.

      Vymazat
  6. Oringličko, ÚŽASNÉ. Chvíli jsem váhala, čí je ta prdelka:-)) Jsi fajn, holka jedna odvážná;-) Ester z Olomouce

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aaa, kéž bych měla takovou prdýlku...:-). Já bych takhle nahatá věnečky nevila, zase TAK odvážná nejsem...:-D Děkuji, Ester, a přeji taky spoustu odvahy a štěstí a radosti při hledání té správné cesty...;-). P.

      Vymazat
  7. Krásné věnečky i fotky, Peti:-)

    OdpovědětVymazat
  8. Gratuluji a fandím Vám, Lucie

    OdpovědětVymazat
  9. Peťko, moc krásné, jako vždycky :) ♥! Zdravím, J.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář!