Na zakázku...

středa 7. září 2016
Na začátku jsem se bála rutiny, že se mi tvorba zoškliví pod nánosem povinností, a také toho, že mi jednotlivé zakázky začnou splývat... Že si za chvíli nebudu pamatovat, co a pro koho jsem tvořila. Proto mě moc těší, že se stačí kouknout na foto a vybavím si zadavatele, komunikaci s ním, i proces tvorby, třeba pět let zpátky... Bude to tak i třeba za dvacet let? Netuším... A rutina? Ta nehrozí. Během měsíce vystřídám většinou tolik činností, že mi ani jedna z nich nestihne zevšednět...

Posunuju se krůček po krůčku k tvůrčí harmonii. Momentálně je mojí metou, abych se tolik neupínala na jistotu zakázek, a nehroutila se, když zrovna nepřichází. Už se tolik neklepu z finanční nejistoty jako první měsíce (přechod z pravidelné výplaty na začátek podnikání je šlupka...) Jednak jsem si zvykla, a taky jsem pochopila, že to vždycky nějak dopadne... Už čtyři měsíce jsem živa jen z podnikání, a vida, žiju! Směřuju k tomu, abych si mohla dovolit vyčlenit třeba týden, nebo i dva z měsíce, kdy se budu věnovat jen vlastním věcem... Úplně bez zakázek být ale nechci. Kolegové se občas diví, s jakou radostí se do nich pouštím. Zakázka je závazek, omezení, mě ale baví příběhy, lidé, kteří je prožívají, jejich nápady, myšlenky... Bez některých zadání bych se nepustila do spousty zajímavých věcí. Ani by mě nenapadlo, že bych mohla vytvořit věci, které jsem již tvořila, kdybyste si o ně nenapsali. Zakázky mi rozšiřují obzory, nenechávají mě zakrnět, přivolávají mé vlastní nápady.  Děkuji vám za ně!


12 komentářů:

  1. Skvělé, Peti. Přeji hodně inspirace. L.

    OdpovědětVymazat
  2. Držím palce, ať to je takhle pořád :-) Hezký den D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asi jsem nevděčná a neskromná, ale já bych si přála, aby to bylo ještě lepší...:-) Budu doufat, že opravdu platí, že odvážnému štěstí přeje...:-). Děkuju moc! P.

      Vymazat
    2. Ale to je správný přístup! Jen tak dál ... :-) D.

      Vymazat
    3. Děkuju moc! Udělám pro to vše...;-). P.

      Vymazat
  3. Toto mám od teba najradšej:-)
    Obrázky s históriou:-)
    (Aj moju Zebru:-))))))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta má taky svůj krásný příběh... Velmi speciální a těší mě, že ho sdílíme...:-* Obraz i příběh...;-). Rodinné obrazy jsou top, jsem na ně hrdá;-). P.

      Vymazat

Děkuji za komentář!