Květnový pugét...

úterý 17. května 2016
Zase jednou sonda do českých příkopů. Napsala mi kamarádka: "Jdu se projít s dvojčaty, jdeš?" "Jasně, potřebuju si něco naškubat do vázy..." Momentálně teda frčí zběhovec plazivý, to je ta modrofialová krása v malém džbánku. Třeba trhat na slunných místech, jinak má krátký stonek... A ve velkém džbánu je kostival, obilí, kokoška pastuší tobolka, kopretiny, hrachor, kohoutek luční... S orlíčkem před domem mě někdo předběhl...

Zběhovec roste dost běžně, ve váze vypadá parádně, neopadává... Dost dobře si ho dokážu představit na nějaké modrobílé slavnostní tabuli...

A ta nádherná květovaná věc pod pugéty, tak tu jsem prosím dostala od paní Majky, která vyhrála přáníčka, a když se pro ně stavovala, tak mi ji darovala, že si jinak výhru nevezme... Tak to já budu pořádat soutěže častěji...

17 komentářů:

  1. To je krasa! A taky dekuju za inspiraci jak vyresit mou kuchynskou ubrusovou hadanku:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, Renat... Běhounem nebo deskou?:-). Já pod vázy vždycky něco dávám, ošatku, tác, tohle vypadá taky moc mile...:-). P.

      Vymazat
    2. Behounem. Mame novy stul a porad se nemuzu rozhodnout co na nej..vim, ze behoun, vaham s barvou a vzorem. Coz mi navic komplikuji dva cunici, kteri stejne nakonec kazdy muj pokus o ubrus odsunou na dobu az odrostou...takze vlastne asi na neurcito:)

      Vymazat
    3. Běhouny mám moc ráda, je to takový kompromis. Je vidět stůl, ale přitom si člověk dopřeje i trochu té dekorativnosti... A dobře se perou a žehlí, protože to není taková plocha...;-). Čuníci, nečuníci, jednou za čas si udělat radost, proč by ne...;-). P.

      Vymazat
    4. Jasne! A taky je u behounu vetsi sance, ze kydnou jen na stul a behoun zustane cisty:)

      Vymazat
    5. :-D Je radost mít děti...:-D (Ale fakt jo...;-). P.

      Vymazat
    6. Jojo, je to radost mit deti! Nekdy az k zblazneni:) Ne vazne, je to super. Zrovna s Kubou resime, jak nutny je zlikvidovat neporadek, kdyz se nam fakt nechce a dosli jsme k tomu, ze neutece:) Blby je, ze se nejspis zvetsi:) Hezkou sobotu! R.

      Vymazat
  2. Asi dnes idem na prechádzku so psíkom a čo neujde tak bude vo váze, také je to krásne. Len mi je ľúto, lúčne kvety nevydržia dlho. U nás už kvitne divý mak, ten opadá už keď ho odtrhnem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale zase jak které... Zrovna vlčí mák se do vázy nehodí, to je fakt... Ten je opravdu moc křehký. Ale kopretiny, zvonky, obilíčko, to klidně týden vydrží...;-). Přeji krásnou procházku! P.

      Vymazat
  3. Nádherná kytica a nádherne urobená!
    Podtácka, obraz ... zátišie pre dušu:-)A nesmie ísť okolo náš Milanko:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak já to raději schovám, až by přišel na návštěvu...;-). A děkuju moc, Ali. P.

      Vymazat
  4. Petro, zběhovec je do vázy nádherný, roste mi kousek od domu. Ve váze dlouho vydrží. Kytky ve váze ti nádherně ladí s obrazem vzadu. Krásné dny, Ivana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Těší mě, že sis všimla. Užívám si, když udělám kytici, že to vypadá, jako by se vyloupla z obrazu:-). Obraz mě stále a nekonečně těší... Díky moc! P.

      Vymazat
  5. Jé, no to je nádhera, hned zítra vyrážíme hledat zběhovec. A ty džbánky... Krása!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jeden dárek (bazar), druhý taky bazar..:-). Fafra, měla bych zase vyrazit na lov...:-). A vy určitě vyrazte na lov zběhovce...;-). P.

      Vymazat
  6. Dnes koukam na dalsi prispevek - jooo kyticky, ty ja miluju a muzu asi vsechny. Nejsem si jista, ze jsem zbehovec nekde videla, natoz znala, ta modra je nadherna a k tomu behounu proste jedna basen ladi. Hezky den. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je na zběhovci asi to nejlepší, že roste všude:-). Jen si ho všimnout...;-). Děkuju, Marcelo!:-). P.

      Vymazat

Děkuji za komentář!