Dětský den s Kašpárkem ve F-M

neděle 29. května 2016
Tohle jsem chtěla vždycky moc udělat... Něco pro město, kde žiju. A teď to začíná vypadat, že bychom mohli s KulturouFM spolupracovat pravidelně! To je sen! 

První zadání, které jsem pro ně vystřihla, byla omalovánka pro dětský den. Hlavní hvězdou celé akce byl kašpárek, takže zadání znělo: "Kašpárek." A šmitec. Týýý jo, volné pole působnosti! Tak jsem kašpárka zasadila do našeho města, aby si děti při vykreslování uvědomily, jaká krásná a významná místa tu máme. Poslala jsem ho do hor, na Lysou, a na Smrk a na Radhošť... Navštívil náš zámek i Baziliku Navštívení Panny Marie... Nakoukl do starých textilek Slezan a zazpíval si slavný šlágr všech místních "Okolo Frýdku cestička..." A taky jsem ho šoupla na most nad Ostravicí, protože mosty jsou symbolem propojení měst na obou březích řeky...

O celé akci se píše tu. Děti plnily úkoly, sbíraly značky do "soutěžní cesty", a za odměnu získaly kašpárkovskou omalovánku a třeba i placku s obrázkem kašpárka...

P.S.: Musím zjistit, kde a jak a jestli vůbec budou omalovánky dostupné i mimo akci...




21 komentářů:

  1. Petro, super s tím Slezanem!!! Děti už ho asi neznají, ale díky tobě vlastně jo!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivano, nebyli jste se podívat? My jsme měli rodinné oslavy, tak jsem se ani nestihla zajít podívat, jak se akce vydařila, a co děti říkaly na omalovánku... P.

      Vymazat
    2. Peti, nebyli. Na dětském dni pořádaným městem (na náměstí v M) jsem byla před 2 lety a bylo to zoufalé. To ale ještě město nemělo takovou ilustrátorku :-) Daly by se někde ty omalovánky vytisknout - ten Slezan je super, fakt dobrý! Ještě by se mi líbil ten kašpárek na horách, jak píšeš v příspěvku :-) Díky za odpověď Ivana

      Vymazat
    3. Hlavně to má (tuším od loňska) pod taktovkou někdo jiný a lidi si ty akce fakt chválí...;-). Zkusím napsat na kulturu, jestli by jim to nevadilo, přece jen je to jejich motiv...;-). P.

      Vymazat
  2. To je super, Peti! F. i M. je moje srdcovka, 4 roky školy, super intr, moc ráda na to vzpomínám. Nápad na omalovánky s konkrétními místy je bezva, je třeba si to všechno připomínat:-) Jo a gratuluji ke spolupráci:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé, tys tu studovala? A kdepak? Trochu tajně doufám, že ty obrázky přimějí děti, aby se rodičů ptaly na různé věci... Snad jo...;-). A děkuju, těším se na další úkoly! P.

      Vymazat
    2. Na zdravce, ale na staré, ještě u kostela:-) a intr na průmce u kluků v Místku:-) Tehdy to tam teprve začínalo fungovat i pro jiné školy a my jsme ten první rok byly pouze jediné dvě holky na celý intr:-) L.

      Vymazat
    3. Tak to se nedivím, že na to s láskou vzpomínáš...:-D. P.

      Vymazat
  3. Jééé ty jsou super. Kdyby byli já bych moc ráda máím rodinu ve F-M a moc ráda Visalaje.

    OdpovědětVymazat
  4. Peti, to je prostě nááááádrehra! Kochám se. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Péťo, boží!
    Letos se do Beskyd chystáme, tak by se nám i šikly:-)
    Více takových volných zadání.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No neke! Tak to dejte echo, omalovánky zajistím...:-). P.

      Vymazat
  6. Jé, no já si tady nadšením úplně chrochtám :) Moc moc hezky ji to nakreslila - místa, to už je skoro mapa a ty já můžu, však víš ..
    A víš co mě ještě napadlo? Co to využít na vytvoření stezky Questingu, moderní šipkované? Nevím, jestli to znáš, nás to teď s holkama děsně baví. Vytiskneš si mapu a zadání, projdeš s dětma trasu, na které plníte úkoly (většinou děti něco po trase zjišťují a vyplňují tak křížovku), na konci (většinou v infocentru) dostanou za vyluštěnou křížovku odměnu (že by tahle nádherná omalovánka?). Více o questingu je tady: www.questing.cz. Protože to by byla strašná škoda takovouhle krásu využít jen jednou a dost..

    OdpovědětVymazat
  7. Nemyslím tím, že bys to dělala ty, ale třeba by se jim to hodilo jako tip u vás na Kultuře :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jo, to vůbec neznám! Ale zní to parádně! Takové městské lovení pokladu...:-). A prohlídka s dětmi po městě... Super, já jim to přetlumočím:-). P.

      Vymazat

Děkuji za komentář!