Stromek 2015

středa 23. prosince 2015
Přiznejme si to otevřeně, jsou tři věci, které na blogu být prostě musí. Aspoň na tom mém. Velikonoční kraslice, adventní věnec a vánoční stromeček... Kraslice byly tu, advenťák zde a teď vám tedy naservíruji i ten stromeček... Letos jsme zdobili o pár dní dříve a je to moc dobrý nápad. Nic nenavodí atmosféru jako ty nazdobené větvičky. Ještě tak možná sníh, ale ten si zřejmě opět užijeme až na Velikonoce...

Taky je u vás třiadvacátý prosinec den velkého vaření? Já se na to nad hrnkem čaje právě psychicky připravuju. Co mě čeká? Vánoční kyselica, brsalát, naložit kapra, upéct vánoční dort a poprat se s bezlepkovou vánočkou... Nestěžuju si, naopak, moc se na to těším...

A ještě k tomu stromečku... Kdysi jsem měla z jakéhosi časopisu vystřižený stromek, na kterém byly perníčky, skleněné ozdoby a kárované mašle. Byl do červena a já se na tu fotku pořád koukala a představovala si, jak jednou bude vypadat ten můj do modra vyladěný. Každý rok si na to vzpomenu, abych si připomněla, jaký zázrak je mít svůj vysněný stromeček.

A víte, o čem jsou mé nejčastější noční můry? Nikdo mě nechce sežrat, nikam nepadám, ale... probudím se a zjistím, že je Štědrý den, já nemám stromeček, pro nikoho žádný dárek a nemám nasušené hříbky do vánoční polévky. Ano, to se mi opravdu zdává... Tak letos to žádná noční můra nebude, protože mám stromeček, dárky i nasušené hříbky.

Přeji vám překrásné svátky prožité ve zdraví, klidu a pohodě, plné lásky, štěstí a malých i velkých zázraků.

Hvězdy našeho stromečku? Háčkované srdce od babičky, bude tu letos s námi aspoň takto. Puntikované srdce ze Salcburku, krásná vzpomínka na loňský adventní výlet. "Paličkovaná" baňka z Hukvald, připomínka letošní cesty do dokonalé roubenky. A modrotiskové baňky z Vizovic...

8 komentářů:

  1. Ozdoby jsou úžasné a je krásné, že máš památku na různé výlety a lidi..je to pěkná připomínka. Já jsem svým dětem každému, když byly malé, koupila dřevného anděla, napsala rok a od té doby si pravidelně dávají na stromek. Syn už bydlí sám-ozdoba šla s ním a moje nejmladší 5-letá dostala taky svého..My zdobíme stromeček starýma ozdobama po babičce-staré asi 90 let-ale nádherné. Letos nazdobený stromeček přinese v noci Ježíšek, ale příští rok si ho už nazdobíme sami:)
    Psala jsem k předchozímu příspěvku o jarmarku,/vymazalo se to/ že je nádherné, že se prodalo aspoň něco a je jasné, že když člověk chce nějakou ruční výrobu, musí si trošku připlatit. Já mám doma od tebe pro manžela krabičku na kapesníky, která je denně potřeba-obvzlášť teď, když je dcera zarýmovaná.....a až budu chtít někomu zase udělat radost pěkným dárkem, určitě nepůjdu nakupovat do Teska, ale napíšu si tobě:) Pavla

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pavli, komentář mi do emailu přišel, ale tady se nezobrazil, netuším, proč to ten Blogger tak někdy dělá... Děkuji za něho. Kterou krabičku máte? (Omlouvám se, nevím, o kterou Pavlu se přesně jedná...:-).
      To nošení Ježíškem se mi líbí, už jsem o tom slyšela:-). Já jsem zdobila od malička, vždycky mě dekorování bralo:-))). Líbí se mi i baňky s fotkami nebo daty významných událostí, možná si jednou nějaké nechám udělat...
      P.

      Vymazat
    2. Kombinace šedé, červené, zelené přání Martin 40 a ze spodu je napsané Petra srdce:))) To je tam dost vtipné:) Pavla..a aby se ta Pavla líp pamatovala, tak z Kroměříže...takže Pavla KM:)

      Vymazat
    3. Petra srdce je podpis, přece:-). A myslela jsem si to;-). Jen jsem si nebyla jistá, tak kdyby to náááhodou byla jiná Pavla s jinou krabičkou, nechtěla jsem urazit...;-). Takže Pavlo z KM, díky za přízeň a krásné svátky! P.

      Vymazat
    4. Jasné:) já jsem pochopila podpis, jen se mě vždycky každý ptá-proč je tam petra??/když ty jsi pavla,/No protože to není kupované v Tesku, ale na zakázku přece!:) takže je to signované ne? P.

      Vymazat
    5. Na jarmarku někdo prohlásil - jé, krabička se jménem, to je dobrý nápad...:-). To by mě vůbec nenapadlo:-))). P.

      Vymazat
  2. Čarovné...stromček, ozdoby, pamiatka na blízkych, miesta...
    Urobím to aj ja, budem deťom kupovať nejaké sady, s dátumom a želaním,....budem dávať upomienky....:-)A s tým popisom udalostí roka, ako DitaP.
    Kvôli deťom sme mali nerozbitné ozdoby, ale krásne, slamené,aj drevené, z našej Krásnej izby, potom holandské drevené, maľované kolekcie,alebo medovníčkové vlastnej výroby, aj králik si užil !
    Najkrajší je drotársky stromček, dostala som ho od mamy, mám ho vytiahnutý aj tento rok, vidno ho na blogu,... mala som si vybrať medzi modrotlačovou látkou, obrusom alebo stromčekom....modrotlač končila a bola predražená, stromček sa mi zdal solitérom...
    Zázračný a pokojný čas Peti ! A ďakujem za všetko !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není za co děkovat, to já děkuju...;-) Stromeček je úžasný, opravdu! A vůbec... (To já říkám, když nevím, jak více vyjádřit dojetí..:-)). P.

      Vymazat

Děkuji za komentář!