Naměkko

pondělí 30. listopadu 2015
Nesnáším loučení. Fakt. Strašně moc. Právě proto jsem už před časem rozdala dopisy a doufala, že dnes se jen tak nějak nenápadně vypařím. Ale oni mě nenechali. Naprosto nehorázně mi dávali najevo, jak mě mají rádi. No považte! Takhle mě týrat... Sedmáci mi složili básničku a v modrošedém přání jsem našla knižní poukázky. Osmáci pro mě dokonce nafotili modrokočičkovopuntíkovaný kalendář na památku. A kolegové? Ti byli vůbec nejkrutější! Balení dvaasedmdesáti pastelek! Dvaasedmdesáti! A pak taky obraz z fotek, a arganový olej, a EOS balzám, po kterém jsem už dlouho toužila, samo že modrý, a placku "nejlepší úča", a tolik dojemných vzkazů a dopisů...

Jasně, že jsem začala pochybovat. Co když jsem fakt dobrá učitelka? Co když je tohle moje poslání a já dělám chybu? Co když se to všechno dalo řešit jinak? Všechno špatné zapomenuto a jen pochyby...

A pak jsem šla k doktorce na konzultaci rozboru krve. Nic se v životě neděje jen tak náhodou. Výsledky mě postavily zase pěkně nohama na zem. Nebudu vás zatěžovat svou anamnézou, ale stručně a jednoduše, problém je v hlavě a za ten problém může stres. A ten problém mi bohužel dělá brajgl přesně tam, kde to nejmíň potřebuju...

Ne, neudělala jsem chybu. Udělala jsem krok, který jsem měla udělat zřejmě už dávno. Pochyby rozmetány. Možná jsem byla dobrá učitelka, ale o to lepší budu umělkyně! Takže vstříc zářným zítřkům!  





16 komentářů:

  1. Jéé, tak to je úžasné rozloučení. A jak ty děcka vtipně vyřešily tvoje oblíbené puntíky:))Je vidět, že tě opravdu všichni mají rádi a budeš jim chybět. Ale je to tvůj život, tvé rozhodnutí a děti se za pár let, až budeš známá umělkyně budou chlubit-to byla moje úča na základce:) Takže pravou nohou a hodně štěstí:)Pavla

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A no jo, to byl zas ten můj záchvěv, že jsem nepostradatelná:-D. Ale bude se mi stýskat, bude, a hodně. A kéž by se měli čím chlubit:-). Díky. P.

      Vymazat
  2. Živě si vzpomínám, jak jsem obrečela svůj odchod z předchozího zaměstnání. Také jsem se sama rozhodla odejít. Na začátku jsem se držela, na konci loučení už se to nedalo zastavit. A taky jsem pochybovala. Kolegyně, která tehdy odcházela také, se do měsíce vracela zpátky. Já vydržela. Po řadě kolegů je mi smutno, ale řadu nových lidí jsem poznala a rozhodně nelituji, jsem dál. Celé dvě mateřské jsem řešila totéž znovu u stávajícího zaměstnavatele - odejít či zůstat? Rozhodla jsem se pro to odejít. Právě kvůli těm stresům, o kterých píšeš, ale hlavně kvůli našim dětem. S takovým nasazením jako dříve bych nemohla být s rodinou. Slibuji si, že si teď budu moci práci lépe zorganizovat podle vlastních potřeb a že to bude i nový impulz, který potřebuji. Věřím, že i Ty nakonec nebudeš litovat a budeš spokojená. Moc Ti držím pěsti a velmi Ti to přeji! Hezký večer A.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Litovat nebudu určitě. Měla jsem milion důvodů, proč odejít... Jen mě ten poslední den přepadl smutek nad ztrátou těch milých stránek... Ale to je dobře, proč si libovat v negativech:-). Díky moc za přání. P.

      Vymazat
  3. Nádherné rozloučení. Krásné dárečky.

    OdpovědětVymazat
  4. jeee, to je krasne :))) hodne stesti pri novych vyzvach ;)
    Klara

    OdpovědětVymazat
  5. Ti jsou úžasní! Je milé, že se s Tebou rozloučili dárkem a to, že Ti dali něco, co je opravdu Tobě na míru, to je nádhera:-)

    OdpovědětVymazat
  6. Před pár roky jsem řešila totéž. Dnes jsem v nové práci šťastná. Není zas tolik lidí, co tohle mohou říci. Držím palce.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pavlo, děkuji, snad budu taky patřit mezi těch pár vyvolených;-). Ať se daří! P.

      Vymazat
  7. Fantastické !
    A je to aj znak, že si si svoje predošlé miesto zastala dobre až kým sa nenaplnilo !
    Čas sa zavŕšil,odovzdala si všetko vrchovate,ešte nejaké ,,pierka,, aj naviac...je čas ísť, zaujať nové miesto, spokojne, s čiarou za zavŕšenou prácou, neobzerať sa, ....teraz si presne tam kde máš byť !
    A je to požehnané, a ja som v to tiež verila...a čo potom Ty !! :-)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, děkuju z celého srdce. Přesně tohle jsem si dnes potřebovala přečíst! Zažívám zajímavý přechodový detox, psychický i fyzický, takže ujištění, že konám správně ne jen z mého pohledu, je velmi příjemné:-). P.

      Vymazat

Děkuji za komentář!