Narozeninové šedesátinové překvápko

neděle 24. května 2015
Měli bychom si dělat vzájemně radost. Často. Pořád. Nebýt líní investovat do druhého čas, nápady a energii... Mámin přítel je přesně ten člověk, který si zaslouží mít radost pořád. O víkendu jsme byli pozváni na jeho oslavu šedesátin. Do malebných Jeseníků... Dárek k šedesátinám, to už musí být pořádný kalibr. Na to, abychom pořídili nezapomenutelný dar hodný takovýchto kulatin, na to bohužel nemáme úplně ty správné finanční možnosti. Zapojila jsem tedy to, co umím nejlépe - dekorování. Vyrazili jsme s Tomem do Jeseníků o den dříve a aniž by to oslavenec tušil, narozeninově jsme mu vyzdobili penzionek, kde se slavilo. Naštěstí má skvělou rodinu, která se  nadšeně připojila k našim plánům a vzorně splnila všechny pokyny, které jsme před oslavou poslali... 

(Naprosto dobrovolné a neplacené reklamní okénko. Chcete-li poznat krásu Jeseníků, vydejte se do Penzionu Pekařov. Pokud tedy nejste snobi nebo si extrémně nepotrpíte na luxusní prostředí. Ona je tam totiž občas oprýskaná omítka a každá postel je jiná, sociálky jsou společné pro celé patro... Ale... Pan provozní, ten by se měl nechat pozlatit. Klidně na vás počká do desíti do večera, aby vás ubytoval, na oběd vám uvaří úžasnou polívku, i když máte polopenzi a pak až do rána zpívá a hraje na kytaru... A jak krásně. Prostě pohoda, klid, nic není problém... A ty louky kolem! Ráj na zemi...)

Hlavním motivem byla girlanda z fotek oslavencovy rodiny s nápisem "Všechno nejlepší". No, a pak už stačilo přidat jen pár balónků a pompomů a svícínků a bylo. Nezapomněli jsme vytunit ani oslavencovo "apartmá", přičemž hlavní dekoraci, malované polštářky, si pak odvezl domů.

Celý víkend jsme si užili na milion procent. Kromě slavení jsme se toulali po liduprázdné přírodě, po lánech posetých zlatým pryskyřníkem... Návštívili jsme losinský zámek i papírny. Jako já ve výrobně ručního papíru! Asi si dokážete představit mé nadšení... Seznámili jsme se s úžasnou oslavencovou rodinou, která nás bez okolků přijala a my jsme za to moc rádi. 

Po cestě domů jsem měla celé tři hodiny na přemýšlení... Vzpomínala jsem na všechny poslední víkendy, na všechny naše výlety a milá setkání, na každého, kdo nás přijal s otevřenou náručí a zase a znova jsem si uvědomila, jaké mám v životě štěstí a byla jsem dost naměkko. A pořád jsem. A asi ještě dlouho budu...




16 komentářů:

  1. Poklad v rodine :-) Paráda :-) A v oranžovom :-) Hrejivé :-) Fotogratulácia nemá chybu :-) Krabičkové sviečky ilustrované ?
    P r í r o d n á k o m p o z í c i a s v i a t k u :-o ó ó ó
    K o m p o n o v a ť j e d n u b á s e ň :- )))
    <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Počítač mi vyhodil medzery a zlepil mi text !

      Vymazat
    2. Počítače si občas dělají, co se jim zachce:-). Aspoň jsem si poluštila, je třeba trénovat mozek, aby nezakrněl:-). Když má oslavenec rád oranžovou, tak ji zvládnu i já...:-). Konzervičky od Matynky, kolem dokola pomalovaný pruh papíru... P.

      Vymazat
    3. Oringle Vy ste trdlo !
      Skomponovala som ódu ,na to, ako mi z toho poskočilo úprimne srdce,ale počítač mi to rozhodil,ale óda ostala :-)))
      ...a pozerám od Vás len TRI BODKY :o(
      Na oranžovú nenarážam :-) . len konštatujem hrejivosť ,mimochodom kuchyňu už nemám oranžovú .o(
      Práve som si ju nafotila s .....
      Tak :-D

      Vymazat
  2. Péťo, to je nádhera!!!!! A ta atmosféra ... chápu Tě do morku kostí.
    Paráda, jsi profík!
    Krásné dny a ať ta aura jen tak nevyprchá:o)
    Monča

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, Mončo:-). Profík, to se moc hezky čte:-). A ten pocit, snad ho z fotek budu preparovat ještě dlouho...:-). P.

      Vymazat
  3. Jsou měknutí, která mají v životě i pozitivní význam, že?
    :-))))))))
    Přeji dobrým lidem dobré lidi kolem sebe!!!!
    Magda

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, dokonce i měknutí může být fajn, ačkoliv ta negativní asi převažují...:-D.
      Hezký přání, tak kéž se splní;-).
      P.

      Vymazat
  4. To je boží Peti, pravý dárek od srdce a dělaný na míru pro konkrétního člověka-takové jsou vždy nejlepší :)

    OdpovědětVymazat
  5. Krása, vkusný a vymakaný!
    Oslavenec měl určitě velikou radost.Muselo to být silné, taková oslava.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Byla úžasná... Hlavně proto, že se sešli skvělí lidi a že bylo vidět, že jsou moc rádi, že jsou spolu... Každý se skvěle zhostil svého úkolu, udělal, co uměl... Někdo zdobil, někdo hrál na kytaru, někdo vařil, někdo poctivě slavil, krásný to bylo... A díky moc. P.

      Vymazat
  6. hezký den Peti, občas nakukuji, ale nekometuji, ale dnes mi to nedá..., chvála na Pekařov - to je vzpomínka na dvě krásné, pohodové a bohužel i žrací dovolené:-))) pan provozní je boží, i u dětí velmi oblíbený. Verča

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Verčo, vždycky mi udělá velkou radost, když se nějaký čtenář "odtajní" a napíše mi:-). Takže moc děkuju:-). (Občas si říkám, kam až příspěvky doputují...:-). Tak se třeba na Pekařově někdy potkáme, protože my tam rozhodně nebyli naposledy:-). P.

      Vymazat
  7. Takovou úžasnou oslavu už jsem dlouho nezažila.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dekorace jsou fajn, ale hlavně ta atmoška, ta se vyrobit z papíru nedá...;-). P.

      Vymazat

Děkuji za komentář!