Rok 2014

pátek 26. prosince 2014
První klidné vánoční ráno. Chvilka času na rozjímání. Kafe, vánočka a venku konečně sněží. Mám před sebou prázdný diář pro další rok. To je jedna z mých nejoblíbenějších činností, vyplňování prázdného diáře. Tolik naděje. Ten starý ukládám do krabice...


Rok 2014 byl dost rozporuplný... 

V práci to stálo za psí štěk. Když jsem se v květnu z přepracování sesypala, uvědomila jsem si, že takhle to dál nejde. "Líná huba, holý neštěstí." Šla jsem to říct. Nic moc se nestalo. Když jsem se v listopadu začala blížit květnovému stavu, šla jsem to říct znova. Tentokrát důsledněji. Něco malinko se začalo hýbat, ale já jsem pochopila, že se kvůli celé řadě faktorů nic moc ani změnit nemůže. Mimo jiné i proto, že prý pracuji na sto padesát procent a že prý si tedy za to do značné míry můžu sama. Načež jsem vzápětí díky těm svým "stopáďo" procentům během týdne dokázala vykrýt jeden obr průšvih. No jo... A tak je to furt. Myslím, že jsem na zásadní křižovatce a že bych se měla konečně rozhoupat k prvnímu kroku... Je čas... (Nápady, tipy, inzeráty, sem!)

A v soukromí? Jak bych to napsala... Asi popořadě. Babička padá - zlomená noha v krčku - dva měsíce nemocnice - diagnostikována chronická leukemie - děda silná angína - nemocnice - velký strach o něj - strýc silná infekce - těžké zvraty - dosud v nemocnici - babička podruhé v nemocnici - před svatbou - "Probrečela jsem celý den." - ach jo, babi... - chvíli pauza - druhá babička peklí - jen aby peklila - tudíž řešení neexistuje - protože vlastně není co řešit - "S tebou jsem skončila." - nehodná vnučka - máma má problémy - jak jí pomoct? - umírá buldoček Bertík - že umřel strýc Pavel, se dozvídáme měsíc po pohřbu - tata se rozchází se Zdenou, nejlepší maceškou na světě - nebo spíš ona s ním - tudududumtum... Vydalo by to na knihu, ale nevím, jestli by ji někdo chtěl číst. 

Ale...

Protože už jsem toho v životě dost prožila, vypěstovala jsem si jednu báječnou věc, a to je silná selektivní paměť. Tudíž, když se řekne rok 2014, mně se vybaví jen dvě slova, která všechno to předchozí smažou. 

SVATBA a BALI.

Koncentrace štěstí a radosti. Dva splněné sny. Jakože obr sny. Sny z životního seznamu... To teplo, které se rozlévá po dutině břišní, když si vzpomenu...

Loni jsem si přála víc pokory vnímat to pěkné, co přichází. Do příštího roku si přeju spoustu odvahy plnit sny sobě i jiným. Protože když si řeknu, že něco bude, tak to prostě dřív nebo později je. Žádné pochybování. Strach zbytečně brzdí a svazuje...






19 komentářů:

  1. https://www.youtube.com/watch?v=tcKlSxcTx6g
    Péťo, denně se pereme s nějakou vichřicí, tak přeju, ať máš doma u muže to svoje bezvětří...tam kde je dobře.
    Sílu Tvým milovaným, barvy Tvým vzpomínkám...
    Magda

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ZÁVĚTŘÍ...poz.aut.:-)
      Magda

      Vymazat
    2. Pravdu díš, závětří je lepší než bezvětří;-). Barvy vzpomínkám, to je hezké... Hlavně té modré, aby bylo dost:-))). Díky, Magdi! P.

      Vymazat
  2. Péťo, i když to někdy bude moc bolet, je třeba se naučit filtrovat...Ale učím se to celý život. :) A taky jsem už zjistila, že je opravdu hloupé, rozčilovat se a být na něco, či někoho naštvaný... Já už toho před sebou moc nemám, tak už tohle vím. Jsou lidé, na kterých Ti záleží a vždycky bude, ale pak jsou ti, kteří prostě tím filtrovacím aparátem neprojdou a skončí někde v blátě. A řeknu Ti, že se mi mnohokrát ulevilo.
    Žij svůj krásný modrý život a nenech nikoho dělat v něm bouřkové mraky.. Modrá je totiž dobrá! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nejhorší je, když musíš odfiltrovat některé, na kterých ti bohužel i záleží... Ale někdy to asi jinak nejde... Naštvání nepomůže, to máš recht. Blbý je, když je člověk postaven do pozice, že se řešit nic nebude... A i ty bouře jsou někdy potřeba, pročistí vzduch. Jen nesmí trvat moc dlouho. Leni, díky za vzkaz! P.

      Vymazat
  3. Pěti tak podobně jsem měla rok 2013, letos to bylo dosti převratné a už moc se těším na rok 2015. Život je jak na houpačce a logicky když jde něco dolů musí jít zákonitě i nahoru. A změna je vždy lepší než zůstávat někde kde se to ani nehejbne :). Přeji ti abys co nejdřív našla klid a harmonii.. ve všem! :)

    Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že si za to můžu dost sama. Vždycky mám pocit, že když jsem moc šťastná, tak si to budu muset i odtrpět... Tak mám strach a ty špatné věci přivolávám. A letos byly okamžiky, kdy jsem byla nejšťastnější ve svém životě... No a práce, musím prostě udělat ten správný krok... Díky za podporu! P.

      Vymazat
  4. Přeji vše dobré, nejen modré....i když modré je moc a moc dobré...
    Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, Jano... Klidně může být i bílé, šedé, béžové...:-D. P.

      Vymazat
  5. no jo, skutečné lidské vztahy jsou mnohdy zamotanější a složitější než ve filmu.. nezbývá než alespoň pokusit se vzít si ze všeho to dobré.
    ať je ten nový rok jen lepší! (ale bez trošky trápení by to asi nešlo, pak bychom si nevážili toho pěkného)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. mačet, trošku zvládneme;-). Rači ať je naloženo každému trošku, než jednomu moc...:-). A děkuji za přání! P.

      Vymazat
  6. Souhlasím s filtrováním....máme v rodině taky jednu takovou, sestru od manžela, která kde může, tak škodí a podobně...taky filtruji, musela jsem se to naučit, tak radím zavřít oči a filtrovat...hlavně, že ty máš to svoje závětři, kde na tebe někdo čeká...hodně úspěchů přeje Jana z Brna

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Jano z Brna, děkuji za přání. Filtrování mi nejde. Už jednou jsem to zkoušela a dopadlo to tak, že jsem byla nešťastná hlavně já. Musím problémy řešit, proto mě situace tolik mrzí, protože tohle řešit nemůžu... Tak kéž jsme k sobě milí a otevření a v tom novém roce... P.

      Vymazat
  7. Milá Peťo, i když se neznáme, na Váš/Tvůj blog chodím pravidelně již dlouho...líbí se mi ten modro-bílo-puntíkatý svět...a přestože moc často komentáře nenechávám teď musím:-) Držím pěsti, a%t ten rok 2015 je spíš víc sluníčkový, než zamračený a ať se můžou plnit další sny!
    Auka
    http://aukaworld.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Veroniko Auko, děkuju moc za pravidelné navštěvování! A díky i za komentář a za přání... Taky přeji úžasný rok 15! P.

      Vymazat
  8. Taky se snažím filtrovat, i když nevím, zda se mi to vždy daří. Rok to byl těžký, kéž by ten další byl lehčí. Svatba a Bali jsou nádherné a osudové okamžiky - ty budou nabíjet ještě dlouho. Krásný nový rok.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Amelie, děkuji za přání a taky přeji vše nejlepší! P.

      Vymazat
  9. Měla jste těžký rok...ženy jsou ale nejsilnější....nás jen tak něco nepoloží.Přeji hodně štěstí do nového roku :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Jitko, to víte, že nepoloží, i když je člověk od té země opravdu jen kousíček...Děkuji za podporu a taky přeji vše nej;-). P.

      Vymazat

Děkuji za komentář!