Kočičí bubáci

úterý 13. srpna 2013
Jediným mým letošním plánovaným letním projektem byl obraz do ložnice.  Rám koupený, háček přitlučený... Tak jsem si minulý týden pěkně nachystala barvy, papíry, pustila se do toho a... nic. Nejhorší, co může přijít. Inspirační bezvětří. V tom horku se mi dočista uškvařily myšlenky, a taky bohužel - funguju jako oliva, to nejlepší ze mě leze pod tlakem. Největší chuť zhmotnit nápad mívám, když na to absolutně nemám čas. Tak jsem všechna ta výtvarná udělátka zase schovala a rozhodla se obraz prozatím nechat koňovi (a prázdný háček Matyldě, která si usmyslela, že to vůbec není háček, ale moucha, které ona přímo miluje, a proto se do těch několika metrů snažila neustále doskočit a mouchu lapit... zábava na hodinu denně minimálně...) 
Pak jsme odjeli za kamarády na chatu. Pršelo. Dost.  Taky jsme trochu pili. A tancovali v dešti. A pod okapem. Až do rána. Někdy je potřeba udělat nějakou tu nepřístojnost, aby se člověku rozsvítilo. Najednou to šlo. Obraz už visí. Inspirace je, myslím, zřejmá... Netvrdím teda, že se jedná zrovna o veledílo, už mám za sebou i lepší počiny, ale docela mě baví se pod těmi kočičími bubáky probouzet.
 
 

8 komentářů:

  1. Peti, jsou krásní! A Matylda teda kouká, jak kdyby po ní šla velká mucha, a ne ty s foťákem :-) PS: na výměnný projekt myslím, volno se blíží...!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci, mě už naopak pomalu končí...:-) Ale nějak to vymyslíme;-). No právě, ten výraz je úžasný, to nešlo neokopírovat;-). P.

      Vymazat
  2. :)) Jo, Péťo, někdy je třeba Múze pomoct:)))) Kočky Ti vyšly fantasticky!
    A Matylda celou dobu takhle pěkně pózovala?:o))))
    Náš kocour kdysi byl taky na mouchy. A co mu teda šmakuje, tak můry! Na mouchy taky rád "mluvil". To jsme vždycky všeho nechali a poslouchali, protože to byla strašná sranda ho pozorovat, jak se kření a vydává ty směšné zvuky:o)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hele, dostávám se do věku, kdy se za sebe přestávám stydět ráno poté, což docela fajn:-D.
      Ona se takhle fajně tváří pořád:-))).
      Jak jim ta tlamička vibruje, to nemá chybu, že?:-). P.

      Vymazat
  3. Peti to je stará známá věc, že po alkoholu se nejlíp tvoří (já takhle nedávno sepsala motivační dopis na hajzlbábu a na střední napsala kamarádka po flašce vína nejlepší sloh:)) a jak vidno z tvých kočičáků, platí to stále. Mimochodem kočičáci jsou úžasní! A vůbec, jak dopadly "naše" taštičky? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No co ti budu povídat, po tom tanci v dešti nám vyhládlo - jen se po nich zaprášilo:-). Já teda po flámování většinou moc světlé chvilky nemívám, to bude spíš tou studenou vodou;-). P.

      Vymazat
  4. Ten obraz. Ta Matylda. Ty palety. Nádhera.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář!