Konec školního roku...

neděle 23. června 2013
Tento víkend se nám to tak nějak příjemně sešlo. Včera jsme byli pozvaní na oběd ke švagrové a dnes ke kamarádům. Včera byl luxusní králík, dneska se těšíme svíčkovou... Ó my se máme... No a protože se můžu dopoledne "flákat" a ven se mi v tom vedru nechce, tak bloumám po internetu a hlavně po blozích... Obzvláště s chutí jsem si přečetla článek na blogu ...a zase ta Lucie!, kam chodím ráda a pravidelně pro trochu svěžího životního nadhledu. Co nekupovat učitelům. A se zájmem jsem projela i diskuzi pod textem. Potěšilo mě, kolik lidí si učitelské práce váží. Myslím, že jsme na cestě k dobrým zítřkům... Vůbec mě nepřekvapily reakce typu: ..."co by chtěli, vždyť se dva měsíce flákají..."
Víte, myslím, že žádný soudný učitel dárky neočekává. Ale upřímně, koho by dárek nepotěšil? Mně udělalo radost už jen to, že se samy děti zajímaly, co mám ráda... Víte, mohla jsem jim nadiktovat, co bych chtěla, ale nějak mi to prostě nešlo přes pusu. Takže kdybych někdy v budoucnu náááhodou učila vaše děti: nejraději mám bílé květiny... čokoládu moc nemusím, zato sušená rajčata miluju... tmavě modrá je moje barva... kvalitními pastelkami a dobrou knihou se nikdy nedá nic pokazit...
Já mám pro ty svoje miláčky taky nachystanou malinkatost... Že to se mnou celý rok vydrželi... Prázninová chobotnička...



18 komentářů:

  1. Jé, spřízněná duše, taky dávám dětem dárky - skoro jsem se to bála k Lucii na blog napsat - možná by to někdo označil za "kupování" si dětí - ale všechny tyhle debaty za co dárky dávat a nedávat vlastně odvádí od toho podstatného - obdarováváme se pro radost, jen tak - z chobotničky děti určitě mít radost budou - krásně do detailu dopiplaný dárek♥ - inspirativní

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně. Tak to taky beru. Dárky z povinnosti mě nebaví... Loni jsem dávala obrázky v rámečku, ale to jsem měla malinečko dětí... Letos už je jich pravda více, tož "aspoň" placka... Jani, co dáváte vy? Pro inspiraci do budoucna...

      Vymazat
  2. Petři - pobavena..hezké!!
    Jj taky mám slony s chobotem vzhůru, hrnečky z Vše za 30,- a strouhátka s roztodivnými rypáčky :o)
    Moje děti letos 2x tříďas chlap..tak to vidím taky na nějaké to pitivo..kdysivá obr dík za Beskydský čaj v lahvi a sypaný fajn čaj v pytlíku k tomu :o)
    Hezké prázdniny!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Danuško a vy taky prázdninkujete? Já zatím zas až takovou sbírku nemám...:-).
      Krásné léto. P.

      Vymazat
  3. Krása - u Lucie na blogu jsem také byla. Ta diskuze se opravdu parádně "rozjela".
    Tvoje dárky jsou super - třeba se budu inspirovat - Luky ve školce končí a paní učitelku měl parádní - teda všechny, ale dárek bude mít jen pro tu svou - kabelčičku jí tu chystáme.
    měj se krásně Věrka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je krásné, určitě bude nadšená... Bo kabelek taky není nikdy dost. A ještě handmade, nádhera! P.

      Vymazat
  4. Já chci Peťulku za pančelku!!! :)

    OdpovědětVymazat
  5. Tak mně to taky nedá, článek a komentáře u Lucie na blogu jsem četla. Práce učitelů si vážím moc, vím jak je náročná atd. Ale tón některých komentářů ohledně keramických drobností a kytek ze zahrady mě docela šoknul a dost se mě dotklo i to opovrhování vesnickou školou, jakože ve městě se dávají učitelům větší dárky apod. Asi jsem teda sto let za opicema, ale moje děti ponesou tradičně kytice /uvázané v květinářství/ a snad nikoho nenaštveme. Petro, krásné prázdniny! A nám ostatním to přeju taky!
    Adéla

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Adélo, díky za reakci... Netvrdím, že se vším v diskuzi souhlasím... Já třeba zase moc nechápu názor, že dárky kazí morálku. Myslím, že je pěkné děti naučit, jak udělat druhému radost a ocenit jeho práci.
      A jak jsem napsala, žádný soudný učitel neočekává žádné mega dárky, jestli vůbec nějaké... Květina je milá pozornost, já osobně si dělávám ze všech drobných kytek jeden obr pugét a pak se kochám. Protože na všechny drobné kytičky nemám vázy:-(. (Na sošky mám svůj osobní názor, ale nedovolila bych se tvářit otráveně. Jen upřímně nevím, co bych pak s takovou věcí dělala...) P.

      Vymazat
    2. My jsme se na gymplu vždycky složili a místo aby každý kupoval kytku sám, nechali jsme v květinářství vždycky uvázat jeden megapugét, každý rok jiný. Pochopitelně i na pololetí a vždycky z těch peněz ještě zbylo na dobrotu - čaj, belgické pralinky, dobré kafe, v prváku i na velkou širokou vázu, aby bylo do čeho ten megapugét dát. :) Naše třídní byla ve sborovně hvězda vždycky, když přišla s tou kyticí. :)

      Vymazat
  6. učitelka dívá dárky! a ještě takové pěkné! nevídané! a hlavně strašně milé!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám ty svoje nervožrouty ráda... A taky jich nemám tolik, abych drobnosti finančně neutáhla... A i když přesně vím, kdo placku jako první ztratí a kdo ji mrskne někam do kouta, stejně mi to za tu energii stojí... Díky moc za ocenění... P.

      Vymazat
  7. Teda, Tys jim to ale krásně připravila. Kdybys učila moje dítě, koupím Ti ty nejkrásnější pastelky z Koh-i-nooru a vydám se do italských specialit pro rajčata!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je milé... Už jen ten pocit, že by to pro mě někdo udělal...:-) Díky!

      Vymazat
  8. Miniorigami(jeřáb) z papíru, nalakované + očko(jako přívěšek kamkoli), letos holkám sponečky,klukům propisky, jindy háčkované hopíky vlastní výroby s vydatnou pomocí mojí maminky, klučičí a holčičí pidišampony na prázdninové cesty, kdysi kofoláčci....tedy většinou něco vlastní výroby, letos nestíhám...

    OdpovědětVymazat
  9. Paráda, už jsem psala 1x..škoda, že nemůže moje dítko chodit k vám:) Já bych z toho měla možná ještě větší radost, že si paňučitelka dá práci a udělá dětem radost. Ráda dárky dávám-jen tak pro radost a vím,jak to potěší a naprosto souhlasím s tím, že pokud některá ze stran chce a dárek dá-je to krásné:) Přeju krásné prázdniny i když si myslím, že se zase neudržím a něco z vašich "výtvorů" okomentuju:)
    PS: já mám poslední prázdniny....v září nastupuju po MD do procesu:)
    Pavla

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Komentujte, komentujte, každé slůvko mi dělá velikou radost;-). Přesně tak - vždyť já to nakonec stejně dělám pro sebe - mám radost, že mají radost:-). P.

      Vymazat

Děkuji za komentář!