Lentilkové narozeniny

neděle 17. února 2013
Tomík má narozeniny, takže vydatně slavíme. Dle nadpisu by člověk usoudil, že mu bude deset nebo tak nějak, ale proč by člověk nemohl mít barevné řetězy a lentilkový dort, i když je mu pravda už trochu víc, že... Nějak se ta absence barev a světla dohnat musí a chmury se báječně zahánějí stříháním barevných koleček... Taky jsem usoudila, že je dobrý nápad mít narozeninovou "palmu". Na Vánoce stromeček, na narozeniny "palma". (Vím, že to palma není, ale narozeninový zamiokulkas zní prostě blbě no...) Takže jsem ji nazdobila, tak trochu i za věrné služby, protože je to jedna ze dvou květin, která nechcípla hned po týdnu, co jsem ji donesla domů. (Ta druhá je "sloní noha", která statečně snáší i Matyldino okusování...)

Z obýváku je tedy tento víkend hodovní síň, aby se pohodlně usadilo početné příbuzenstvo... Stavební úpravy se osvědčily (a věřím, že už i sousedé zapomněli, jak se při bourání zdi třásl celý panelák...). Když se dá stůl na celou délku pokoje, klidně se k němu vejde i 15 lidí (a s trochou nepohodlí i víc).

A když má člověk šikovnou kamarádku, to se to chystá. Zvláště, když už jsme sehraný tým, kde každý člen přesně ví, co dělat. To se pak stihnou za odpoledne napéct muffiny, slané záviny i dva dorty. Ještě že já tu svoji Barunku mám! Čímžto jí děkuji za všechno, co pro mě dělá, moc si toho vážím! (Ona se na mě totiž po minulém příspěvku trošku zlobila, že prý jí chci být nevěrná a ještě si na to dávám inzerát. Ona je totiž moje vrchní šička, abyste rozuměli... Jenže mě je hloupé jí pořád s něčím otravovat, aby ušila tohle nebo tamto... Tak jsem si řekla, že to tentokrát zkusím jinak a vidíte to, ono se jí to dotklo... Dešifrovač internetové absence emocí: prosím, čtěte s nadsázkou...)

Milý Tomíku, všecko nejlepší!




4 komentáře:

  1. Jéhéé, ten se má:-) Jó, taky by mi vůbec nevadilo, kdyby mi někdo udělal takovou veselou výzdobu:) A ty dobroty! úplně mi teď ukápla slina:)

    Tak vše nejlepší oslavenci ... a hezký den Tobě, minimálně za tu krásnou výzdobu:)
    Pěkně ty hošánky rozmazlujem, všecky!:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale vždyť oni si to zaslouží, jinak bychom to nedělaly, no ne?:-)
      Vyřídím a díky!

      Vymazat
  2. Je to krasne barevne, presne to co clovek v unoru potrebuje...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, dokud nejsou barvička venku, tak aspoň uvnitř;-).

      Vymazat

Děkuji za komentář!