Ta pravá vánoční atmosféra...

neděle 23. prosince 2012
Tak jsem dnes naaranžovala květiny, zapálila svíčky, do mísy nastrojila ovoce, rozsvítila stromek, byt provoněla hřebíčkem a vánoční polévkou, usedla jsem ke stolu s časopisy a pastelkami, že si teda konečně užiju tu zaslouženou pohodu... A můj drahý vytáhl ředidlo, barvu, štětce, sundal dveře do chodby a jal se natírat futra, opravovat různé skvrnky po bytě a tak podobně. Mám podezření, že je celý nesvůj, že je vše hotovo, zabaleno, uklizeno a navařeno a že mu k té pravé vánoční atmosféře chybí "tradiční" stres a hádky... Když jsem ho viděla, jak stojí se štětcem v ruce v čerstvě povlečené posteli, vzpomněla jsem si na tatu, jak kdysi přesně tak poskakoval s barvou v peřinách a maloval ložnici. Na Štědrý den! Tom si aspoň vzpomněl den předem... Přivrtávání držáku na televizi jsem mu naštěstí rozmluvila už včera.
Nevyprovokoval mě. Nervů a konfliktů bylo za poslední měsíc až až. Zachovala jsem klidnou hlavu, pochválila ho, jak je šikovný a když jsem před chvílí narazila na tento článek, s chutí jsem se zasmála. Chlapi to tak asi prostě mají no... A víte co, ony ty sundané dveře do chodby nejsou špatná věc. Pokecali jsme dnes s tolika sousedy, jako ne za celou dobu, co tu žijeme. Jediný error byl, když nám utekla Matylda, zmateně pobíhala po baráku, zakotvila u dveří o patro výš a řvaním (mňoukání je slabý výraz) a škrábáním se dožadovala vpuštění do bytu... To by si dala, nahoře bydlí anglický buldok. Tom ji naštěstí po sluchu našel, lapnul a domů donesl chlupatou naježenou kouli. Ta se celá vysílená zavrtala do těch čerstvě povlečených peřin a leží v nich do teď. A víte co? Mně je tak veselo a milo, jak už mi dlouho nebylo. Přeji všem krásné svátky plné pohody, tolerance a nadhledu.



2 komentáře:

  1. :))) chlapi..... Ty jejich myšlenkové pochody to je kolikrát složité, jak velín jaderné elektrárny! A my s tím musíme žít! :o)))
    No, hlavně zdraví a nějak bude, že? :o))
    Tak krásné Vánoce Péťo :)

    OdpovědětVymazat
  2. Velmi jsi mě potěšila. Já jsem si myslela, že jinde sedí u pohádek a jen u nás se můj manžel pokouší na štědrý den zabít v pětimetrové výšce na žebříku. Ale dopadlo to dobře. Nakázala jsem mu už ale raději leh na zad! Krásné vánoce!

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář!