Koláž docela velikonoční

úterý 27. března 2012
1. Ošatka z trhů v Rožnově, pořád z ní mám obrovskou radost. Našeho dědu potěšilo, že máme něco takového doma, záblesk jeho doby... Vajíčka kdysi pečlivě lepená, letos konečně využitá. Snad se dostane i na "čerstvé" skořápkování. A možná si konečně vyzkouším i ty madeirové kraslice!
2. Krajkované květináče frčí, jak se tak rozhlížím po blogovém obzoru. Nedivím se, jsou úžasné. Oseníčko neměli, tak nám tu roste kočičí tráva. Už aby se na ní měl kdo pást!
3. Maličká su... Máma když jí byly... asi tři? Jedna z mých nejoblíbenějších fotek, dojemná, kouzelná... Tak trochu doufám, že k nám někdy přibude taky takové děvčátko.
4. Ztracená Eliška. Stýská se nám.
5. Sklépečky v Petrově. Cyklodovča po jižní Moravě, tuším léto 2009. V jednom z nich nám burčák zachutnal tak, až se nám dočista pokazila kola. No fakt, vůbec nejela rovně. Tak jsme si rozbalili stan přímo před sklípkem. Věřte, že i s pár tyčkama a plátnem se dá postavit surrealistická architektura, když má člověk tu správnou, no, jak to říct... inspiraci.
6. Murýšek, chuďato moje, pořád otravované foťákem. Murýšek spinká, Murýšek se protahuje, Murýšek zívá... No co naplat, fotomodelky mají těžký úděl. I ty nedobrovolné.
7. První letošní záblesky jara na zahrádce. Jupí jou, juch juch!
8. Velikonoční perníčky napečeny. Neměknou, potvory, ale voní úžasně.
9. Slépky sem, slépky tam, co já s nima udělám... Jsem zvědavá, kdy mě to nadšení přejde. Taky to tak máte? Že se vám něco, co vytvoříte, až nepokrytě líbí a pak najednou střih a máte chuť to vymazat z povrchu zemského? Jen věci, které těmito mými stavy prošly a stalé existují, považuji za přijatelné.


8 komentářů:

  1. Copak se přihodilo Elišce?
    A jinak, moc krásná jarní koláž :o)...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No zatoulala se... Oba byla tulačka, přišla, "odložila" si u nás pět mrňat, chvíli pobyla, přinesla nám spoustu radosti a zase někam zmizela. Doufám, že dál rozdávat radost, utěšuju se tím. Májové kočky prý nosí štěstí. A děkuji:-).

      Vymazat
  2. Ahoj Peťko! Super blog :-) Velikonoční koláž mě příjemně naladila a povzbudila, že bych taky mohla "vystavit" nějaké vejce, u klipů jsem se pobavila, obzvlášť Laktační psychóza mě fakt rozesmála, poněvadž jsem ji asi zrovna taky prožívala...A jinak ještě musím napsat, že byteček máte překrásný, jako majitelka pokojů různě pestrobarevných, tiše závidím, protože sama to takhle neumím:-) Markéta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Marki, vítej:-) Mně je u vás vždycky moc dobře, i když máte pokoje různobarevné;-) (Už máte pokojíček? A sedačku jste vybrali?) Mě Laktační psychóza taky hodně baví, i když ji teda neprožívám, to spíš někdy ta Kráva sedí:-D A vůbec, co takhle někdy svolat nějaký dámský potlach zase po dělší době?:-)

      Vymazat
    2. Holky Zimovic hlásí,že na potlach můžou kdykoliv, záleží na pracujících ;-) Sedačku jsme koupili v Ikea - červený Klippan. A k ní taky koberec pro Zuzu, ať se má kde válet, akorát že Zuza to moc nepochopila a válí se nejradši po plovoučce :-D Pokojíček ještě nemáme, hračky se válí po celém bytě. Ale zapracujem na tom.

      Vymazat
    3. OK, pracující to promyslí a vymyslí a dá vědět:-). A kontaktuje ostatní matky;-). Je ve F-M vůbec posezení, kam by se dalo jít s dětským osazenstvem? (Kdyžtak u nás:-).

      Vymazat
  3. Krásná koláž! Pobavil mě zejména bod č. 5 a 6, rozesmutnil bod č. 4, potěšil oči bod č. 1, 2 a 9 a bod 8 mi připoměl, že jsem asi zase ve velikonočním chystání pozadu. Se svýma výtvorama mám problém vždycky, ani ne tak, jestli se mi tak líbí, ale spíš umět trochu objektivně zhodnotit, zda vypadají trochu k světu, s tím ty ale problém mít určitě nemusíš! Hezký víkend! Čára .)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za podporu, ale s tím právě problém mám a velký, buď nekritická nebo kritická až moc, kéž bych se naučila tu zlatou střední cestu:-) A díky za podrobnou zpětnou vazbu, mám velkou radost, když mi někdo napíše a navíc ještě tak pěkná slova!

      Vymazat

Děkuji za komentář!