Seznamy podruhé...

sobota 31. prosince 2011
To dobré z roku 2011 by sepsáno bylo, tak teď už jen zaznamenat tužby do roku 2012. Ale pozor, neplést si s předsevzetím! Předsevzetí v sobě skrývá povinnost a to je spolehlivý zabíječ bezstarostných a natěšených výhledů do budoucna. Takhle si člověk sedne nad prázdný list nového roku a raduje se, co všechno by v něm mohl dokázat (i když je mu naprosto jasné, že nestihne zrealizovat ani zlomeček svých výmyslů).

1. Naučím se aspoň jednu novou výtvarnou techniku! Nejvíce mě láká serigrafie čili sítotisk. Při ní totiž vznikají takové krásnosti, jako třeba tadyhle u em.en. (u ní je vůbec všechno "aaach").

2. Tentokrát se už opravdu konečně podívám na Svět knihy! Píšu si do diáře (který ještě nemám koupený, ha ha) datum 17. – 20. května 2012!

3. Aspoň jedno jediné odpoledne strávím v dílně při tisku linorytu. (A samozřejmě si ho před tím i poctivě vymyslím a vyryju.) Nechce se mi věřit, že už je to skoro dva roky, co vznikla "Zebra". (Na fotce jí "sparingpartnera" dělá dílo od LucieVV.) Některé chvilky, jako třeba ty strávené ve špinavém sklepním atelieru místní ZUŠky, s hrnkem "vyžbrblalého" kafe a s naprosto akční kamarádkou, ty se člověka drží a když je pak šedivo a plytko, tak je z čeho čerpat...


4. Uštrykuju si polštář. Plést vůbec neumím. Jenom šály, protože tam se nikde nic neubírá a neprovádí se ani jiná další pletařská alchymie. Takže předpokládám, že dva obdélníky hladce/obrace zvládnu a někdo šikovný mi je pak zkompletuje... Mami?

5. Pod stromek nám Ježuch nadělil mapu Náchodska/Broumovska... Tak že by konečně to Babiččino údolí?

6. Mám tady i jedno předsevzetí, brrr... Řidičák, brrr... Obávám se, že mi došly veškeré výmluvy a argumenty, brrrr...

7. A ten ruční papír taky konečně vyrobíme! Přesunuto z 2009, 2010, 2011, ach jo....

A vůbec, další rok bude více odpočinkový, tvořivý, umělecký... a basta! Vím, "bez práce nejsou koláče", ale když se do teď hodně pracovalo, tak bych si i trochu smlsnout mohla, ne? Nápady na fajn akce i všechny položky z vašich seznamů velmi vítány! Inspirace a příjemných plánů není nikdy dost!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za komentář!