Květinový slet

čtvrtek 11. dubna 2024

"Beltainový slet". Nový originál k mání. A jak si takový slet o Beltainu  představuju? Praskání ohně a vlasy načichlé kouřem. Ze tmy jarní noci probleskující bíle kvetoucí stromy a vůně konvalinek. V ruce sklenka bílého vína a na jazyku rozhovory až ze dna duše. Beze strachu, že budeš odsouzena, s jistotou, že najdeš pochopení... Formát A4. Akvarel, perokresba, neblednoucí fixy. Ráda zajistím rámování i paspartu. Cena 4000 Kč.

Mám tu taky dvě malované židličky. Znáte je z minula, a nyní jsou k zakoupení. Kovové části jsou natřené kovářskou barvou, dřevěné jsou pomalované akrylem a zalakované. Výška sedu je 37 cm. Jedna stojí 1500 Kč. K vyzvednutí ve Frýdku, můžu přiblížit na trase do Bystřice pod Hostýnem.

Taky jsem vypsala termín společného květinového tvoření v Penzinu Roubenka v Horním Sklenově na pondělí 22. dubna. Ale upřímně, zatím to žádnou vlnu zájmu nevyvolalo, takže těžko říct, jestli se kurz vůbec bude konat. V případě, že byste se ráda zúčastnily, mi ovšem neváhejte napsat na oringle@email.cz, ráda vám pošlu podrobnější info. (Kurz pro 5 - 6 osob, cena 1700 Kč za osobu). Ráda bych se online světa více přesunula do toho skutečného, a setkávání s vámi na kurzech je k tomu jako stvořené... (Kurz byl kvůli nedostatku zájmu zrušen.)

A když už jsem tak u toho... Nedá mi to trochu si tu neufňunout. Na sociálních sítích, a vůbec na internetu, setrvávám ze dvou hlavních důvodů. První je, že patří k mým důležitým pracovním nástrojům. Bez nich bych jenom těžko informovala lidi, co jsem nového vytvořila. Potřebuju je k prodeji toho, co vytvořím. Druhý je, že mě těší fotit, psát texty a sdílet ne jen výsledky svojí práce. Naplňuje mě, že se tak propojuji se stejně smýšlejícími bytostmi, mám radost z toho, když se moje tvoření líbí. A zcela upřímně, poslední dobou se mi příliš nedostává naplnění ani v jednom z toho. Tak si říkám, proč to vůbec dělat? Když prožíváte radost a uspokojení z vytvoření něčeho, a vzápětí se ta upřímná radost změní ve frustraci, protože se vám dostane víceméně nezájmu, není to nic příjemného. Sítě jsou prostě velmi vrtkavé a anonymní... Možná je čas na digidetox. A taky na hledání cest, jak svou práci dostat k lidem více offline, při osobních setkáních...
















1 komentář:

  1. Víš Petro, on ten kumšt jako obživa, je prostě vrtkavý. Vím to, protože v rodině, kde otec maloval, vyřezával,
    tvořil, jsem žila. Pamatuji se, že mému kamarádovi, který taky s múzou umění laškoval a maloval velmi dobře, ,říkával : nepočítej s tím, že Tě kumšt uživí.
    Něco na tom bude.
    Není třeba soc.sítě ignorovat, ale výstavy na vhodných místech a přímý kontakt s lidmi není špatná úvaha.
    Prostě není každý den posvícení. Ty umíš, máš kumšt v krvi, takže občasný zdánlivý nezájem by Tě odrazovat od toho, co Tě baví, přináší Ti radost, uspokojení, neměl.
    Měj se hezky !
    Hanka


    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář!