Květinový slet

čtvrtek 11. dubna 2024

"Beltainový slet". Nový originál k mání. A jak si takový slet o Beltainu  představuju? Praskání ohně a vlasy načichlé kouřem. Ze tmy jarní noci probleskující bíle kvetoucí stromy a vůně konvalinek. V ruce sklenka bílého vína a na jazyku rozhovory až ze dna duše. Beze strachu, že budeš odsouzena, s jistotou, že najdeš pochopení... Formát A4. Akvarel, perokresba, neblednoucí fixy. Ráda zajistím rámování i paspartu. Cena 4000 Kč.

Mám tu taky dvě malované židličky. Znáte je z minula, a nyní jsou k zakoupení. Kovové části jsou natřené kovářskou barvou, dřevěné jsou pomalované akrylem a zalakované. Výška sedu je 37 cm. Jedna stojí 1500 Kč. K vyzvednutí ve Frýdku, můžu přiblížit na trase do Bystřice pod Hostýnem.

Taky jsem vypsala termín společného květinového tvoření v Penzinu Roubenka v Horním Sklenově na pondělí 22. dubna. Ale upřímně, zatím to žádnou vlnu zájmu nevyvolalo, takže těžko říct, jestli se kurz vůbec bude konat. V případě, že byste se ráda zúčastnily, mi ovšem neváhejte napsat na oringle@email.cz, ráda vám pošlu podrobnější info. (Kurz pro 5 - 6 osob, cena 1700 Kč za osobu). Ráda bych se online světa více přesunula do toho skutečného, a setkávání s vámi na kurzech je k tomu jako stvořené... (Kurz byl kvůli nedostatku zájmu zrušen.)

A když už jsem tak u toho... Nedá mi to trochu si tu neufňunout. Na sociálních sítích, a vůbec na internetu, setrvávám ze dvou hlavních důvodů. První je, že patří k mým důležitým pracovním nástrojům. Bez nich bych jenom těžko informovala lidi, co jsem nového vytvořila. Potřebuju je k prodeji toho, co vytvořím. Druhý je, že mě těší fotit, psát texty a sdílet ne jen výsledky svojí práce. Naplňuje mě, že se tak propojuji se stejně smýšlejícími bytostmi, mám radost z toho, když se moje tvoření líbí. A zcela upřímně, poslední dobou se mi příliš nedostává naplnění ani v jednom z toho. Tak si říkám, proč to vůbec dělat? Když prožíváte radost a uspokojení z vytvoření něčeho, a vzápětí se ta upřímná radost změní ve frustraci, protože se vám dostane víceméně nezájmu, není to nic příjemného. Sítě jsou prostě velmi vrtkavé a anonymní... Možná je čas na digidetox. A taky na hledání cest, jak svou práci dostat k lidem více offline, při osobních setkáních...
















2 komentáře:

  1. Víš Petro, on ten kumšt jako obživa, je prostě vrtkavý. Vím to, protože v rodině, kde otec maloval, vyřezával,
    tvořil, jsem žila. Pamatuji se, že mému kamarádovi, který taky s múzou umění laškoval a maloval velmi dobře, ,říkával : nepočítej s tím, že Tě kumšt uživí.
    Něco na tom bude.
    Není třeba soc.sítě ignorovat, ale výstavy na vhodných místech a přímý kontakt s lidmi není špatná úvaha.
    Prostě není každý den posvícení. Ty umíš, máš kumšt v krvi, takže občasný zdánlivý nezájem by Tě odrazovat od toho, co Tě baví, přináší Ti radost, uspokojení, neměl.
    Měj se hezky !
    Hanka


    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak on život je od toho, aby člověk vyšlapával nové cesty a přijímal výzvy. A říct si, že budu chudá, protože su umělkyně, s tím se mi úplně smířit nechce...:-D "Socky" určitě ignorova nebudu, nemůžu, ani nechci, jenom od nich potřebuju získat odstup. Poslední týdny byly všeobecně náročné, tak snad už bude lehčeji. Díky za napsání, Hani. P.

      Vymazat

Děkuji za komentář!