Na svatého Martina

neděle 12. listopadu 2023

Letos byl čas kolem svatého Martina se vším všudy. Husa, mladé víno, a poprvé jsem upekla i ořechové rohlíčky. Povedly se výborně, jen se po nich zaprášilo... A i pro ten sněhový poprašek jsme si vystoupali na vrcholky Beskyd, konkrétně na Velký Sošov. Martinem pro mě začíná adventní čas plný krásných rituálů a tajemné atmosféry...

Úžasný zážitek mám i z návštěvy u kamarádky, které jsem vezla obraz. Poprosila jsem ji, aby mi ukázala, jak se pečou vánoční oplatky. Taky jsem pár nepodarků zkusila, ale mnohem víc mě těšilo pozorovat a fotit tu symfonii bezpečně naučených pohybů... Moc mě baví nahlížet pod ruce někomu, kdo tvoří zdánlivě obyčejnou věc... Navíc oplatky jsou chuťově tak dobré, že už ani z nich mnoho nezbývá...


















2 komentáře:

  1. Moc krásný příspěvek. Poslední dobou málokdy na bílém koni Martin přijíždí, ale já si z dětství pamatuji, že to tak bývalo. Mamka pekla martiňáky makové a takové větší, nežli se pečou teď. Bývala to pro mne taková předzvěst zimy. V rodině máme Martiny dva - syn a vnuk, takže rohlíčky jsem pekla, ale husa nebyla. :-)
    Mám ráda, Petro, Tvoje fotky. Mají prostě poezii.
    Měj se hezky!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, děkuju za milé vzpomínání...♥ I za každý Tvůj vzkaz, mám z nich radost. P.

      Vymazat

Děkuji za komentář!