Přivítáno v Roubence

pátek 24. března 2023

Asi jsme jaro v pondělí přivítaly dostatečně, neb to co se teď děje venku, to je dokonalost...  Potkala jsem první zcela rozkvetlý strom! To byla zase taková vůně a nádhera... Taky máte vždycky od dubna do června pocit, jako byste soustavně plavaly v lázni nenapodobitelných vůní a barev? A velmi poetický byl i samotný kurz. Jak jinak, když byl na tak úžasném místě jako je Roubenka. Moc děkuju všem dámám, které se zúčastnily, za pohodovou atmosféru, a některým mávám až do Jeseníků! Velmi si vážím toho, že i takovou vzdálenost někdo v pondělí odpoledne urazí pro společné tvoření...♥ Tak snad jste si motání všechny vychutnaly stejně jako já... 

Jinak Roubenka slouží hlavně jako penzion, který si můžete pronajmout. Je zde osm plnohodnotných postelí, šest matrací pro děti nebo pankáče, a dole na pohovce se dá taky pohodlně vyspat. Plně vybavená kuchyně (lednice, trouba, kávovar, konvice, apod.)... Obrovský stůl, u kterého se dají ne jen motat věnce, ale taky společně večeřet, hrát hry, a dokonce často slouží i jako svatební tabule. Bezva je, že venku najdete stejný, a hned vedle něho gril... Na lenošení na kachlových kamnech je sem tam potřeba vytvořit pořadník... A kdybyste chtěli ještě něco navrch, tak přihazuju koupací jezírko a saunu. To vše zabaleno do vychytaného roubenkového designu... Tento pokus o prezentaci ala "Horst Fuchs" jsem nedostala za úkol, ale info a odkazy předávám zcela dobrovolně a moc ráda, protože jsem jednak měla to štěstí zde pár dnů pobývat, a byl to balzám na nervy, a taky proto, že krásné projekty a schopní lidé by se prostě měli podporovat... 

Co se týká výletů, tak na hukvaldský hrad a do obory dojdete od chaloupky klidně pěšky, a do Štramberka je to co by kamenem dohodil. Beskydské kopečky taky nejsou daleko, ale kdyby se vám nechtělo popojíždět příliš, tak i Palkovické hůrky jsou na procházky moc příjemné a nenáročné... Výšlap na Kubánkov nebo k rozhledně Kabátice určitě zvládnete. Já osobně bych to vzala i na druhou stranu směrem k Poodří. Třeba do Jistebníku do Galerijní ulice, a pak kolem rybníků na fotoprocházku. V době sněženek do Sedlnic, a za rozkvetlými stromy do sadů Lička v Rychalticích (to je úplně za rohem...) Otevřu si cestovku po kytkách, galericích a krásných chaloupkách, cha!

Jinak myslím si, že k všeobecné spokojenosti se nejednalo o poslední kurz na tomto místě... Pokud by vás zajímal workshop, který má už konkrétní rozměry, tak je to ten, který proběhne v sobotu 17. června v Rymicich. Ano ano, další neuvěřitelné místo! Přímo v jedné z chaloupek budeme motat svatojánské věnce. Kapacita kurzu je 10 míst, a aktuálně mám volných 5. Zatím se jedná o předběžnou rezervaci. Zhruba měsíc před kurzem budu zájemce obesílat s potvrzením konání, a teprve pak bude rezervace závazná... Cena kurzu za osobu je 1600 Kč. (Pište jako vždy na oringle@email.cz). (A určitě vytvořím ještě další pozvánku s upozorněním...)











4 komentáře:

  1. Naprosto věřím, že kurz se vydařil. V takovém krásném prostředí to ani jinak být nemohlo. Podívala jsem se na odkaz na Roubenku. No, to se člověku zrovna srdce tetelí blahem ,když nakoukne do fotogalerie.
    Hezké dny, Petro !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to nádherná chaloupka. Jedna z účastnic se mě zeptala, jestli tam bydlím. To byla krásná představa...:-) Děkuju, Hani!

      Vymazat
  2. Peti, moc děkuji za krásné, pohodové a tvořivé odpoledne.
    Atmosféra byla užasná, a vše ostatní taktéž.
    Liba❤️

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já moc děkuji, Libko, žes přijela. Ráda jsem Tě poznala!♥ P.

      Vymazat

Děkuji za komentář!