Těšení... Sněžení... Slunce navrácení...

středa 21. prosince 2022

Ono to "těšit se" to vlastně úplně nevystihuje. Podle mě "těšení" znamená mít radost, "až něco bude". Ovšem já si užívám hlavně ten proces... Každou zapálenou svíčku, každej pohled ve schránce... Kdysi jsem chtěla dosáhnout dokonalého okamžiku a uštvaná čekala, že se ve vteřině objeví sváteční pocit. Jsem moc ráda, že jsem pochopila, že takhle se štěstí nehledá... Letos jsme třeba úplně poprvé byli pro stromek na plantáži a bylo to krásné. A taky na sněhuláčky ze zábradlí došlo... Už teda poskákali dolů, lumíci... A ta nádherná sněhová nadílka? Naše město bylo zachumelené komplet... Jediné co jsem si upřímně neužívala, koneckonců jako nikdy, bylo pečení cukroví, ale zase mám radost, že jsem se přemohla, no...

A dnes jsem umotala svůj věnec - polaz - symbol slunce. Kéž světlo navrátí se k nám... A taky kéž tento rituál neodstonám, neb jsem při něm promokla durch...












4 komentáře:

  1. Moc krásný věnec. A ano, čas předvánoční, čas adventu by se neměl prožít v pocitu, co všechno se musí udělat. Je toho spousta, co se nemusí a Ježíškovi je to úplně fuk. On přijde i tak.
    Milá Petro, přeji Tobě i Tvým blízkým krásný pohodový čas Vánoc.
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám advent a všechno to těšení vlastně o dost raději než pak celé svátky, tak by byla škoda si ho pokazit stresem... Děkuju!♥ P.

      Vymazat
  2. Peti milá, děkuji za krásné usebrání a připomenutí toho podstatného... Přeju od nás z jihu krásný vánoční a sváteční čas :-).
    Lída

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Lído, děkuju moc za vzkaz, mávám na jih a taky přeju jen to nej! P.

      Vymazat

Děkuji za komentář!