Výlety

pátek 27. května 2022

Chybí mi moře, to jo, protože moře je láska, ale zároveň čím dál tím víc poznávám, že mi ke štěstí vlastně stačí "jen" výlet po okolí, hlavně v dobré společnosti, a pak klidně už usínat ve svojí posteli... Dost oceňuji, že si něco takového můžu dopřát i vprostřed týdne, a dostat se tak na místa, která jsou sice kouzelná, ale jindy celkem zavalená turisty...

Třeba takový skanzen v Rožnově, kde jsem se octla včera, byl bez lidí naprosto fantastický... Možnost nacítit se na místo pod bouřným nebem a za ševelení lip v rozpuku, ach... Valašská dědina je taková moje zhmotněná zidealizovaná představa života v roubenkách v dobách minulých... Tak proč se na chvilku nezasnít... Navíc za doprovodu milé Martiny, které jsem do Rožnova doručila plátno s andělem z předchozího příspěvku... Krásný den to byl...

A před pár týdny jsme zase s fotografkou Luckou Michalčíkovou (od které mám ty krásné fotky s kalendářem, pamatujete?) vyrazily na Hukvaldy. Dát si kávičku do Ráje na zemi (snímek s croissantem je od ní...) a taky omrknout jejich bazar. Já teda nejsem moc průbojná, takže mi pár pokladů bylo vyfouknuto přímo před nosem, ale aspoň krásné dřevěné rámy jsem si tam ulovila. Potom při procházce po oboře jsme parádně zmokly, a když tak tento týden krásně lilo, nemohla jsem si pomoct, a do jednoho z nich vytvořila malbu "Liják na pivoňkami".

Obraz je volný. Celková velikost v rámu je 33 x 40 cm. Jedná se o malbu akrylem na grafický karton. Cena 3000 Kč. A jestli nebydlíte někde v tramtárii, tak já si klidně ten výlet udělám, že jo... (A nebo ho klidně pošlu, no...)



















4 komentáře:

  1. Mám taky moc ráda takové malé výlety i tam, kde to znám.
    Moc pěkné fotky a zajímavý obraz.
    Hezkou neděli a pěkné i další dny!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Člověk, když je dobře naladěný, tak si pokaždé všimne nových detailů, a poznávání jde více do hloubky...♥ Děkuji, Hani. P.

      Vymazat
  2. Nemáte cestu do Znojma? Mám na půdě odloženou hromadu starých rámů - a takhle hezky je nevyužiju. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdybych měla, tak se ozvu...:-) Já tady taky zatím mám ještě slušnou sbírku a ne a ne se dobrat jejího konce, ale především těch menších rámů není nikdy dost...:-) Děkuju! P.

      Vymazat

Děkuji za komentář!