Děvčata v levanduli, v kroji i bez kroje

úterý 6. července 2021

Připravit a odkoučovat čtyři celodenní kurzy není úplně jednoduché, ač se to třeba na první může zdát jako pohoda klídek... Nebudu se tvářit, že jsou to muka a utrpení, to v žádném případě. Pochopitelně si všechno to tvoření, povídání, poznávání, mlsání i kafíčkování náležitě užíváme, protože jen díky tomu si celý den s námi můžou užít i kurzistky... Stejně jako je to neskutečně velká radost, tak je to ale prostě i zápřah. Takže když jsem po posledním workshopu mávala levandulovému políčku, upřímně jsem si říkala: "Moc ráda tě uvidím... zase za rok..." A hodně si pochvalovala naši prozíravost, že jsme kurzíky tentokrát udělaly mimo hlavní návštěvnickou sezónu, takže jsme lány sice neměly v plné fialovosti, ale zase plně k dispozici a bez tlačenice... "Odříkaného chleba největší krajíc," řekla by trefně teta Kateřina ze Saturnina. Poslední červnový den jsem se úplně neplánovaně a dost narychlo octla znova uprostřed levandulového lánu. Myslím, že samy nevíme, jak se nám to podařilo, ale nějak se to prostě seskládalo, že jsem mohla já, Lucka i osazenstvo "Děvčete v kroji", takže mě děvušky naložily do auta, odvezly si mě na jih, kde nás už čekala Lúca, a společně jsme vázaly a fotily a dost se nasmály.  Bezva bylo, že vprostřed týdne a pod nebem hrozícím deštěm, byl na políčku i tentokrát  klídeček... Tentokrát jsem focení nechala na holkách, protože se mi jejich snímky moc líbí. Tak jsem si užívala, že jednou nedokumentuju já, a věřím, že fotky potěší i vás...                          

Děvče v kroji. (Jestli máte Instagram a líbí se vám móda inspirovaná folklorem, doporučuju holky sledovat ne jen pro jejich krásné oči a fotky, ale taky že sem tam prodávají bezva sukně alá kroj.)

Divoká pekárna. (Lucka přidala ke lněným utěrkám a pytlíkům na chleba na léto i lněnou kolekci šatů a sukní, tak jestli sháníte něco lehounkého na letní dny, mrkněte, třeba pro sebe něco objevíte... Já jsem si pořídila tašku na ručník a plavky.).

 
 









2 komentáře:

Děkuji za komentář!