Slavičín, Luhačovice, Žítková...

pátek 25. června 2021

Tak kam jinam během horkých dní než do horkých koupelí, že jo? Pobyt na zámečku ve Slavičíně byl plánovaný jako adventní, ale vzhledem k tomu, že jsme ho museli zrušit v listopadu, lednu i dubnu, jsme se rozhodli, že prostě jedeme, dokud to jde... A tak jsem z pole frčela rovnou do wellnessu... Co jsem dala kurzistkám, jsem hned čerpala zpět. Takový koloběh toku pozitivní energie si nechám líbit.

 Luhačovice

Těší mě na dovolených bloumat po obchůdcích a vybírat pěkné a vkusné drobnosti. V Luhačovicích mě (vlastně už vloni na výletě s mamkou) okouzlila "Labuť v lázních", kde najdete opravdu moc pěkné kousky, třeba i stylové oplatky s etiketami od majitelky obchodu. Protože stylový obalový design mě z pochopitelných důvodů dost bere. Stejná autorka (MgA. Anna Konečná Gabrhelová) navrhla taky obaly na kávu a čaj v Jizba Luhačovice. A velmi mile mě překvapila i řada suvenýrů, kterou lze zakoupit v infocentru, mezi nimi třeba i Vincentku, protože co jiného z Luhaček, že jo... 










Žítková

Navzdory vedru jsme se vydali hrdinně i na turistický výlet. Je pravda, že v závěru, kdy už jsme v nohách nějaký ten kilometr měli, milosrdný větřík ustal a my jsme se zrovna šplhali do největšího krpálu, jsem vypadala, jako by na mě vylili vědro vody, tak jsem byla zpocená... Ale jinak jsem si klid a krásu Kopanic vychutnala naplno. Zajet si sem na týden, bez připojení k netu a třeba i bez telefonu, jenom s foťákem, papíry a barvami, to by myslím vzniklo pěkností. A nervy by pod takovým balzámem přímo vrněly... Tak třeba někdy. Na ovčí farmě měli zavřeno kvůli výpadku proudu, hotel, ve kterém jsme taky kdysi byli na pobytu, byl zavřený úplně, to nás zamrzelo, ale aspoň jsme těsně před odjezdem stihli paní, co má v kopcích malou budku s občerstvením, a prodává tam výborné, doma pečené chlebové bochánky i místní bylinkovou limču...










4 komentáře:

  1. Moc pěkné výletování. Pohoda lázeňská (etikety soudobé i dřívější oko potěší), výšlap do míst, kde je člověku dobře.............. co víc si přát, viď ! :-)
    Hezké dny!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to paráda, nadechnout se, rozletět se, užívat si volnost pohybu i bytí!♥ Kéž to vydrží. Díky! P.

      Vymazat
  2. Jé, no teď nedávno jsem dočetla dětem Gabru a Málinku. A poslední díl, co máme doma je z "čarovné země" ze Žitkové😊. Už mám v plánu zajet na výlet do Štítné nad Vládou a Žítková asi nebude daleko...máš nějaký tip na ubytování?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Baru, to moc neporadím. Potřebovali jsme využít penízky z cestovatelského fondu od muže z práce, tak jsme byli ve wellness hotelu. Ale že bych ho mohla úplně doporučit, to ne, no... Nicméně kraj a místo krása, to určitě jeďte😊. P.

      Vymazat

Děkuji za komentář!