Anděla Fialková

úterý 20. dubna 2021

Včera jsem si potřebovala dopřát zase nějakou květinovou krásku. A fialky jsem tuším ještě nespodobňovala. Anděla Fialková, seznamte se...

Letošní rok je hodně divnorok, se vším všudy, co si budeme povídat. A je to teda hodně velké školení flexibility a vyhledávání radosti navzdory všemu. Jakože i v oblastech života, u kterých bych to fakt nečekala. Ještě v únoru jsem si říkala, že aspoň na ty květinové výlety se přece těšit můžu, že to snad nijak krouhnout nelze. A pak zavřeli okresy a na sněženky do Poodří jsem se nedostala. A pak jsme onemocněli a ani mandloně jsem nestihla... Tak jsem se zhluboka nadechla, a řekla si, že nevadí, že příští rok, a že přece za chvíli všechno vykvete všude kolem, je duben... No... Obávám se, že ani moje milované období kvetoucích stromů neproběhne tak, jak jsem se těšila... V neděli v jedné podhorské vesnici rostl uprostřed zahrady rozkvetlý strom a pod ním ležela souvislá sněhová pokrývka... Nádech, výdech, přijmout to, prostě je to tak, změnit to nelze, tak se tím nebudeme trápit... Nádech, výdech...

Když se mi v lednu rozlilo kafe, vznikl díky tomu celý úžasný kalednář, tak se k tomu všemu tak opravdu snažím přistupovat. Vnímat tu světlou stránku věcí. Momentálně třeba to, že na téma "změna úhlu pohledu" tvořím moc pěkný projekt, a inspirací v tomto ohledu je moje realita přímo prodchnuta...

A ano, mám ráda starý smaltovaný žďorb. Vždycky když se někde něco ruší nebo vyhazuje, nemůžu si pomoct... Jediná nová je konvička. Pořídila jsem si ji sice už hodně dávno, ale na ostatní haraburní z fotky nemá... Představovala jsem si, jak jí to u nás doma bude slušet s plevelnou kyticí, ještě než vůbec nějaké doma bylo... A pak jsem ji konečně slavnostně vybalila z krabic... A Matylda ji shodila z parapetu... Tak má aspoň stylovou patinu, no... 

Obraz je k mání. Celkový rozměr i v rámu je 36 x 46 cm, samotný motiv měří 27 x 37 cm (v bledě modré paspartě). Akvarel, perokresba, art fixy. Rám je původní, repasovaný, sklo klasické. Cena 2500 Kč + poštovné.  (*PRODÁNO*)







14 komentářů:

  1. Má smutné oči, Fialka. A konvička opravdu líp ladí...:-) Ivča

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Připadá mi, že lidé vnímají obrazy podle toho, co sami cítí a prožívají... Tak snad Tě nic netrápí, Ivi...;-) P.

      Vymazat
  2. Fialce to moc sluší. A staré smaltované nádobí mám taky ráda. Ta bílá konvička je úžasná, tu ještě nemám :). Přeji hezké jarní dny🌷.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nález ze sklepa. Ale už končím, protože byt není nafukovací:-). Děkuju! P.

      Vymazat
  3. Ahoj Peti, miluju fialky a všechny kytičky, právě jsem dnes byla zas na sběru.
    Obraz je krásný. A máš pravdu, když se dívám na tvář na obraze, jednou mi připadá milá, jindy přísná, jindy posmutnělá a jindy veselá.
    Přeji ti a vyprošuji vše dobré.
    Bohunka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fialku jsem vybrala i proto, že letos jim počasí svědčí, kvetou dlouho. Občas se mi stane, že je propásnu, ale letos mají pré...♥ Děkuju. P.

      Vymazat
  4. A to nádobí, ach. mé dětství u babičky..
    Nadhera.
    B.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už se těším, až se oteplí, a osázím si kastrolky na balkon...:-) P.

      Vymazat
  5. Jsou ta ocka trochu smutna. Dela to jejich zuzeni a kapka evokujici slzu. To ale nemeni nic na tom,ze obraz je krasny. Sandra.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Umění je otázkou vysílatele i příjemce. Jaký je obraz, tvoří obě strany. Nehádám se, může působit smutně. Hlavní je, když nějak působí a třeba něčím uvnitř hne...♥ Děkuju. P.

      Vymazat
    2. Fialky miluju,mam na zahrade.Mate pravdu:),krasny blog i obrazy. Pri kaficku Vas rada ctu.Zdravi Sandra

      Vymazat
    3. Tak to mám radost. Díky. P.

      Vymazat
  6. Oči má zasněné ta krásná fialková andělka.
    Staré smaltované nádobí má prostě to svoje ! Je jednoduché,svým způsobem praktické a v dnešní době dekorativní.
    Hezké dny, Petro !
    Hanka

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář!