Lesní mandala

neděle 7. března 2021

Lesní mandala. Pro ten pocit, kdy se ocitnete vprostřed lesa, úplně sami, třeba jen se sluncem... A nebo kdo ví s čím ještě...? Svým strachem? Jsou to jen stihomamy? Nebo snad jindy otupělé instinkty? Všimli jste si někdy, jak děsivě zní šramocení kosa v křoví, když ho nepřehlušuje nic jiného? Kdykoliv se octnu sama v lese, naplno si uvědomím, jak nicotná, a zároveň jak vděčná za tu krásu kolem, jsem... Okamžik z fotky je ze Soláně, kdy jsem naložila zbylé věci z výstavy do auta, a okouzlena nádherným počasím, jsem se úplně sama vydala na procházku. Svět pod kopcem byl udušený poklicí inverze a zpřísněných opatření, ale nahoře bylo teplo a vlídno. Bylo poledne, tuším úterý, takže lidská přítomnost spíše zřídkavá... Skoro jsem zaplacená endorfiny letěla, když mi náhle ztuhly nohy, uvědoměním, že jsem tu úplně sama, v náručí lesního šera... Úzkost a radost v jediné vteřině. Celé spektrum života v krátké chvíli. Vy, co máte teď to štěstí, že můžete na vrcholky kopců bez turistů, užívejte si ten zázrak. Přeju a závidím...



4 komentáře:

  1. Peti, krásné fotky a dokonale popsaná atmosféra lesa. Je u Vás nádherně :-). Často chodím sama do lesa a mísí se ve mně radost z volnosti, ze sluníčka a strach z ticha a samoty.
    Krásné dny přeju.
    Lída

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že bych každému prospělo, prožít si sem tam ten pocit nicotnosti a úplnosti zároveň, když se člověk octne bez všech svých zbraní a póz vprostřed přírody... Ačkoliv, jak to tak pozoruju poslední rok, střet s přírodou a její silou ne v každém probouzí to lepší... Děkuju, Lidko, za pochopení. P.

      Vymazat
  2. Popsala jsi krásně ten pocit, kdy se člověk v lese ocitne sám. Mandala nemá chybu.
    Pěkné dny!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, Hanko. Mám z ní upřímnou radost. A z celé této série... Je to krásný pocit, když mi vzniká pod rukama něco, na co jsem opravdu pyšná. P.

      Vymazat

Děkuji za komentář!