Tisíc

sobota 13. března 2021

 Pozor, famfáry, tohle je tisící příspěvek na tomto blogu. Až se mi to nechce věřit...

Myslím, že zahrnuje všechno, co by měl. Je úplně stejný jako ty ostatní. Nic vymykajícího se nebo oslavného... Kousek tvoření, něco málo květin, trocha focení, ždibec krajiny a přírody, zákoutí domova, několik milých okamžiků, pár puntíků, hodně modré... A Matylda, ta nesmí chybět! Takové všední zázračné chvíle, jaké mám nejraději...

Nejlepší chleba jaký jsem kdy jedla, to je ten od Lucky z Divoké pekárny. Nově rozjela i eshop s lněnými produkty, zatím s utěrkami a pytlíky na pečivo. TU. Já jsem si ulovila tu krásnou proužkatou, a objednala si rovnou i ubrus. A na lněné povlečení střádám ještě intenzivněji, protože len je skutečně láska...

Stihly jsme uvázat čtyři krásné jarní věnce. Víc jsme nezvládly, ale myslím, že to lze i tak považovat za heroický výkon, vzhledem ke všem okolnostem, které se proti nám spikly... Nafocený máme pořádně vlastně jen jeden, a to ještě bez vajec, ale to nevadí, pro představu stačí... Duo bread&wreath mává!

Kašírování znáte, ne? Tapetovací lepidlo Taposa, staré noviny nebo kniha, kterou už vážně nikdo číst nebude, rozcupovat na kousíčky, naložit do toho lepidla a omatlat tím nafouknutý balonek. Nechat pořádně zaschnout a vytvrdnout, balonek vyfouknout, pomalovat. Tadá, papírová kraslice is here. Vysoce relaxační záležitost, super i pro děti...

Dík, že jste tu se mnou.















13 komentářů:

  1. Bajo! To zkusíme doma, může být Herkules? Posílám pozdravy 🐣

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To nevím, Marťo, s Herkulesem jsem nezkoušela. Taky zdravím! P.

      Vymazat
    2. Jde to,ale je velká spotřeba, vyjde to draho. Ale lze použít bramborový škrob nebo škrob na prádlo. Ivča

      Vymazat
  2. Peti, tisícovka, ty jo, smekam a moooc blahopřeji. Krásně sis to užila. Díky za typ s obr kraslici, nápadů na tvoření není nikdy dost a poslední dobou mám čím dál častěji pocit, že děti učí mě. Len miluju též, nejde nemilovat, nad věncem acham jako vždy, prostě kdo umí, umí. Chleba luxusní a hrníčky nakonec ,co víc si přát, já hrníčková dušička. Přesně jak píšeš, Peto,, nic závratného a přesto tolik krásy, lásky, něhy, pohlazení, jemnosti, tvořivosti, přírody.. v jednoduchosti je krása. Nač se obklopovat drahými pozlatky. Miluju tvé přírodní tvoření a roky doma říkám nač chemické krásky když tu je kolem tolik krásy cely rok. Dceři vykvetla větvička, kterou sebrala spadlou venku. O, tolik radosti v těchto šedivých dnech..
    Děkuji ti moc a přeji krásnou neděli.
    Bohunka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bohunko, jsem ráda, že Tě celý ten můj svět drobných a přitom obřích krás těší...♥ Děkuju! P.

      Vymazat
  3. Také gratuluji a moc za blog děkuji. Je můj nejoblíbenější. Přeji krásné dny. Liba:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jeee, tak toho si nesmírně vážím. Je pravda, že blogy čím dál tím víc mizí, tak aby nakonec nezůstal ten můj úplnou raritou:-). Děkuju. P.

      Vymazat
  4. Velká gratulace k tisícovce. To už je tedy číslo. Co všechno se za ním skrývá je v Tvém článku krásně napsáno a doplněno příjemnými, milými fotkami.
    Tak ať se stále daří rozdávat radost nejen nám, kteří sem chodíme na kukandu, ale ať je to i o radosti Tvé.
    Hezký den!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem na to psaní měla celou dekádu... Což mi přijde úplně stejně neuvěřitelné jako ta tisícovka...:-). Děkuju moc za tu vzájemnou radost! P.

      Vymazat
  5. Milá Peťulko, to je nádhera. To je, jako z pohádky Tisíc a jedna noc, kdy jeden krásný příběh, střídá druhý.
    Děkuji moc za inspiraci a radost, kterou rozdáváš.
    Chleba úplně svádí k ochutnání a k tomu mít kafe v tak krásném hrnečku. Hned bych si dala.
    Všechno je moc krásné. Lenka B.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni milá moje, moc děkuju! Chleba je opravdu skvělý. A z hrnku mám taky pořád radost. P.

      Vymazat
  6. A čistě praktická otázka, prosím čím malujete pak na ty papírové "kraslice"? Nějakou temperou? Nebo? Děkuji. Monika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tempery se dají taky použít. Já maluji akrylovými barvami, které používám i k jiné práci. Výhodou je, že se dají sehnat fajn odstíny, u temper to bývá horší. Pro delší trvanlivost se dá pak i zalakovat. P.

      Vymazat

Děkuji za komentář!