Tak ahoj, sněhu...

neděle 21. února 2021

Možná se mýlím, ale tuto sobotu jsem nejspíš nacvakala pár posledních sněhových snímků. Letošní zimě se zhluboka klaním a z celého srdce děkuji za všechna jiskřivá mrazivá pohlazení. 

Při všem tom sněhovém loučení se mi povedla úžasná momentka se srnkami. Byl by hřích ji nevyužít jako další list do kalendáře. Lednová modrotisková krajina. Únoru bude patřit Fašankový průvod a červenci Velryba a oceán... Krásně se mi ta nová série seskládává, fakt jsem na ni pyšná. (Bude zase předprodej, tak pevně věřím, že in love nebudu jen já...)

Taky mě těší povedená fotokniha za loňský rok. (Naštěstí mají dostatečnou zásobu vyhovujících dekorů na obaly...) Omylem jsem asi odklikla nějaký super prémiový papír, takže jsem se při placení málem vyvrátila, ale musím uznat, že v kombinaci s kvalitou fotek z nového foťáku je to parádička... 

Radost mám i z toho, že se mi daří postupně plnit úkoly, které jsem už dlouho tlačila před sebou. Odškrtávám a s každou "fajfkou" mám lehčí hlavu. Přeju si vstoupit do jara s volnýma rukama, abych zvládla pochytat všechen ten příval energie, který mě jistě čeká...

Jarní kurz jsme po zralé úvaze zrušily. Obě nás to s Luckou mrzí, a těšíme se na lepší časy... Zopakujeme adventní verzi, a místo kurzu nabídneme hotové jarní věnce. Už se těším, až v týdnu vykouknou zpod sněhu poklady, a já vám budu moct ukázat, na jak moc krásné věnce vás budeme chtít lákat.

Obraz "Děvče v kroji" je stále k mání. Trochu mě to udivuje, vzhledem k ohlasům, které vyvolal. Nevadí, obrazy se nekazí, a dobré znamení je, že tahle děvuška se mi líbí čím dál tím víc.











6 komentářů:

  1. Peťulko, tak toto je nádhera. Fotky s malbou jsou úžasné. Ty srnečky mě chytly.
    Za mě, byla tato zima nádherná. Užila jsem si ji.
    Krásné dny. Lenka B.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, já mám z toho propojení taky obr radost. A ta fotka se srnkami je za odměnu, taková se vážně často nepovede... Miluju českou přírodu za všechny ty její proměny. A když na nic, tak teď na předjaří a první kytky se těšit můžeme zaručeně...:-) Děkuju a mávám! P.

      Vymazat
  2. Letošní zima se opravdu povedla.Byla jsem za ty krásné dny přírodě vděčná. Sníh teď už mizí a už bych ani nebyla moc nadšená, kdyby ještě přišla nějaká velká bílá nadílka. Už se těším na jaro.
    Ty Tvoje fotky se srnkami jsou fakt krásné. Není člověk vždy v daném okamžiku na místě, aby to mohl foťákem zachytit.
    Hezký den,Petro !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já myslím, doufám, že i kdyby napadlo, tak už to nebudou takové souvislé sněhové dny jako teď... To na fotografování právě miluju, že je to dílo náhody, že to provází určité vzrušení z "lovu". Děkuju! P.

      Vymazat
  3. Krása se střídá s nádherou:-) A Vaše zpracování fotoknih, to musí být paráda, určitě všechno doladěné do posledního detailu..Vše si děláte sama nebo využíváte nějaký program? Přeji hodně předjarní inspirace, Mirka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc, Mirko. Využívám program dané firmy, už jsem se v tom naučila celkem orientovat. Snažím se o co nejjednodušší zpracování. Výhodou je, že fotky průběžně třídím a zpracovávám během roku, i díky blogu, takže mám pak polovinu práce... Moc si nedokážu představit, kolik času by mi to zabralo, kdybych se měla fotkami z celého roku teprve probírat, vybírat a upravovat je. P.

      Vymazat

Děkuji za komentář!