Mrazivo

pondělí 15. února 2021

Vzduch byl prodchnutý sluncem a mrazem. Stáli jsme v podzámecké zahradě a na zamrzlé hladině vodní plochy kroužili bruslaři. Projížděli se po zámeckém rybníku ve tvaru trojzubce a ostřím bruslí kreslili do ledu své příběhy. Děti se smály. I dospělí se smáli. Taková krásná zima! Na každé třpytivé částečce ledového vzduchu ulpěl kousek lidské radosti a smíchu a my se v těch vzácných křišťálech koupali. Jakoby bílá jednota krajiny sjednotila na okamžik i všechna srdce v tom parku... Po cestě projel koňský povoz za cinkotu rolniček... Pohádka! Letošní zima opravdu čaruje...

Šli jsme domů promrzlí a s úsměvem na tvářích, ačkoliv nás dnes nečekalo nic příjemného, a asi ještě bude chvíli trvat, než si budeme moci vydechnout. Načerpat sil je třeba. Třeba z ledových drahokamů... Učím se netopit se v emocích... Učím se podporovat, ale nepřebírat zodpovědnost. Učím se trpělivě mlčet a vyčkávat, i když se mi chce řvát a být krutě upřímná. Učím se nebýt naivní, protože někteří lidé jsou prostě z jiného těsta než já, ale přesto nezahořknout, a nevzdávat se ideálů... Cítím se silná, protože věřím tomu, co dělám a prožívám. A taky jsem šťastná, že se s těmi, kteří ze stejného těsta jsou, umíme semknout a podržet. Nedám se! Nevzdám se! Už si nikdy nenechám ubližovat... Něco chci, tak toho dosáhnu, a basta!

Obraz originál "Tulipán a tulipaní" je k mání. Akvarel, perokresba, artfixy. Na fotce bez rámu, ale jinak je zarámován ve stříbrném hliníkovém rámu s plexisklem. Velikost 32 x 32 cm. Malovaná pasparta. Cena 2400 Kč (+poštovné) 







2 komentáře:

  1. Letošní zima nám opravdu nadělila hodně krásy. Asi aby obrousila hrany současnosti, kdy na nás stále útočí ten hnusný vir. Hezky jsi napsala to, co cítíš. Fotky i obraz moc pěkné.
    Klidné dny!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Letošní zima je nádherná, tolik krásných zimních fotek už jsem dlouho neměla...♥ Děkuju moc. P.

      Vymazat

Děkuji za komentář!